Нов съдебен състав поема делото за взривовете край "Петолъчката"

Делото е насрочено от 3 до 6 февруари
15 яну 2015 12:42, Анисия Иванова
2
Нов съдебен състав поема делото за взривовете край "Петолъчката"
Взривът край "Петолъчката" на 5 юни 2012 г. Снимка, архив Булфото

Нов съдебен състав в Ямболски районен съд поема делото за взривовете в складова база край пътен възел "Петолъчката", при които на 5 юни 2012 г. загинаха трима работници и осем бяха ранени, съобщиха от съдебната институция за БТА.

Още по темата
Заради здравословни проблеми досегашният съдия не може да продължи да гледа процеса, започнал през октомври 2013 г.

Новото дело е насрочено от 3 до 6 февруари. Всички разпити на свидетели и вещи лица трябва да бъдат повторени. Има възможност някои от тях да не бъдат разпитвани отново, ако защитата на подсъдимите даде съгласието си за това.

Обвиняеми по делото са управителят на фирмата Делислав Делев и началникът на производството Иван Пеев.

Според прокуратурата те не са взели необходимите мерки за сигурност при работа с боеприпаси, защото са допуснали бомбите да бъдат разглобявани, а по договора за утилизация е трябвало да бъдат

унищожени чрез взривяване. В обвинителния акт е посочено и че в първия взривен склад е имало пет пъти повече взривни вещества от допустимото и затова взривовете са се прехвърлили и в съседните складове.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Новото дело е насрочено от 3 до 6 февруари. Всички разпити на..."Тая година ли?!! За къде са се разбързали, май 2016 ще е по-добра в кармично отношение, а 2020 - още повече!