Герман Костин с обвинение за убийството на малкия Никита

По кърпата, в която детето е било увито, е открит ДНК-материал на мъжа
Обновена: 8 май 2015 22:58 | 8 май 2015 17:30, Красимир Ангелов
26
Герман Костин с обвинение за убийството на малкия Никита
Герман Костин. Снимка: bTV

Прокуратурата повдигна обвинение на руския гражданин Герман Костин за убийството на петгодишния Никита, който беше намерен в куфар край Пасарел, обяви пред журналисти говорителят на държавното обвинение Румяна Арнаудова.

Тя посочи, че по кърпа, в която детето е било увито, е открит ДНК-материал, който съвпада напълно с ДНК-то на Костин. Експертизата на материала е излязла днес и резултатите от нея са станали причина да бъде повдигнато обвинение на руснака.

Още по темата
Прокуратурата разполага и със записи от камери на АПИ, които са заснели как Костин се придвижва с автомобила си към мястото на престъплението. Неговият мобилен телефон също е бил засечен в района на престъплението, посочи Арнаудова.

Мотивите за убийството все още не са ясни, а Костин не признава вината си.

Румяна Арнаудова посочи, че майката на убитото дете е била съдружник с руснака във фирма за недвижими имоти. Досъдебното производство за нейната смърт се води в Бургас, където към момента не са събрани достатъчно доказателства кой е неин убиец, уточни Арнаудова.

Разследващите работят по всички възможни версии, включително и за съучастници в извършването на убийството на петгодишния Никита.

Румяна Арнаудова уточни, че смъртта на детето е настъпила след задушаване. Предстои прокуратурата да поиска от съда да наложи задържане под стража на Герман Костин.

Dnes.bg припомня, че в интервю за bTV през април, Костин отрече да има нещо общо със случая. "Аз нищо не съм направил. Аз никого не съм убивал! И сега ми предявят нещо... Ако аз се бях почувствал виновен за нещо, аз имам пари, можех да се скрия в далечни страни, някъде да избягам... Но аз дойдох тук. Дадох показания, всичко разказах", посочи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
6
 
! Отговори
777 преди 8 години
какво търси неговата кърпа с неговия днк материал при трупа на детето?
15
2
 
6
 
! Отговори
Аз съм прост... преди 8 години
Ако той е виновен, трябва да бъде пратен в руски затвор, там ще види, какво е наказанието за убито дете!
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изказват се хора,които може би са чували,но никога не са се знимавали с Наказателно право!Във всички закони,дори и в тези третиращи гражданските отношения,се говори за доказателства,а не за улики и за това кой,къде и по кое време е бил!
13
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До shithitУликите са си улики,а не доказателства! Бил някъде наблизо до местопроизшествието или в района му?!Е, и що да не бъде?
12
6
 
12
 
! Отговори
юрист преди 8 години
какво следва от това-следва това,че прокуратурата го задържа от страх да не духне, не защото е доказала,че той е убиец...но ако доказателствата са само до тук и един ден съдът постанови оправдателна присъда,тоя ще заведе дело в брюксел и ще осъди българия...ще плащаме всички,без изключение..това е защото нашите политици позволиха на случайни хора да си купят дипломи а сега да разследват и праворазадват...смешници сме живеещи в смешна държава..
11
5
 
8
 
! Отговори
юрист преди 8 години
улики да-но не са достатъчни за обвинение и осъдителна присъда-нормално е върху негова кърпа да има негово днк...но ако убиецът е взел негова кърпа,а после е ползувал неговия автомобил за движение в посока пасарел-това доказва ли на 100%...дори и телефонът му да е бил засечен в близост,той може да е бил в другиго,или пък сам обвиненият да е ходил по ред причини в посока района-това не доказва категорично авторството на деянието...защото може теоретично убиецът да е негов близък,или познат..
10
4
 
20
 
! Отговори
shithit преди 8 години
Не знам, дали въобще някой чете какво е написано: освен кърпата, е бил там с колата си и с телефона си. Това там е на майната си. Уликите са косвени, но са уличаващи.
9
8
 
23
 
! Отговори
До Напушен преди 8 години
Физиономията му е на средностатистически алкохолик.
8
1
 
11
 
! Отговори
Лютив Бостан преди 8 години
Дали Костин ще го разкостят???
7
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво доказва ДНК-то,че не разбрах? Ами при положение,че убитата му е била съдружник и това,че той и е намерил и я е настанил в квартирата,макар да не е редно,но е нормално да има негови следи не само по хавлията,но и по много други вещи!Всеки що годе свестен адвокат,ще оспори и ще събори тази улика!
6
18
 
11
 
! Отговори
Напушен преди 8 години
На този само заради физиономията бих дал 25 години строг тъмничен затвор.
5
1
 
11
 
! Отговори
стрезов преди 8 години
тоя вече е вазирал нема да ги чака д аго закопчаят след тези изказвания хе хе
4
3
 
16
 
! Отговори
ахмед преди 8 години
Тоя да го затворят и да не го пускат защото няма да го открият!И оня българин дето убил дете в Гърция и жена му няма да се отърват,единият е убиец а другата е съучастничка на собственото си дете
3
35
 
5
 
! Отговори
75 преди 8 години
Глупости. Убийства, инцест и всякакви гадории има само на Запад. В Русия никога не имало,няма и няма да има убийци.
2
1
 
11
 
! Отговори
Сиктир Марка преди 8 години
Ти да видиш!
1
4
 
28
 
! Отговори
Шерлок преди 8 години
А възможно ли е, някой просто да е взел кърпа, която е ползвал преди това този руски колхозник?