Осъдиха бивш кмет на Куклен на една година условно

Сотиров облагодетелствал трети лица с 9820 лв.
25 яну 2016 20:20, Анисия Иванова
3
Осъдиха бивш кмет на Куклен на една година условно
Архив: Булфото

Бившият кмет на пловдивската община Куклен Димитър Сотиров бе осъден на една година условно с три години изпитателен срок. Със същото решение той е лишен от право да заема обществена длъжност за срок от две години, съобщиха от Съдебната палата в Пловдив.

Сотиров е признат за виновен в това, че в периода април 2008 г. - декември 2009 г., в качеството си на кмет на общината е извършил действия, с които е облагодетелствал други лица общо с 9820 лева. От това според магистратите са могли да настъпят немаловажни вредни последици за община Куклен, както от имуществен характер, така и за нормалното й функциониране.

Димитър Сотиров е признат за невинен по другите му повдигнати обвинения - че е присвоил 100 000 лв. общински средства, умишлено да е склонил и улеснил Иван Апостолов за извършването на престъпление, както и че е нарушил служебните си задължения съгласно Закона за обществените поръчки /ЗОП/ и Закона за общинските бюджети /ЗОБ/.

Иван Апостолов, заместник-кмет на община Куклен в мандата на Сотиров, е признат за невинен по повдигнатите му обвинения - не е нарушил служебните си задължения съгласно ЗОП и ЗОБ, когато е сключил договор за доставка на бетон, както и когато се е разпореждал с общински средства. Той не е използвал своето служебно положение за лична облага.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
e mnogo ste mu dali trqbvashe samo strogo mumrene !
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NO VSICKI KMETOVE SA KRADZI I MOSHENNIZI.PROVERETE IM MATERIALNOTO SASTOIANIE PREDI I SLED MANDATA.