Онкологията купувала илачи с изтекъл срок, шефът й – обвиняем

Той ощетил болницата с 1,9 млн. от търгове с медикаменти
25 май 2017 11:23,
34
Онкологията купувала илачи с изтекъл срок, шефът й – обвиняем
Снимка: архив "Булфото"

Купуване на лекарства с изтекъл срок на годност, на по-скъпи от договорените в една процедура, на такива, отпаднали от позитивния списък и други нарушения откриха разследващи в Специализирана болница за активно лечение по онкология в София.

Специализираното звено "Антикорупция" към Софийската градска прокуратура привлече като обвиняем директора на болницата д-р Валентин Ангелов. Той е обвинен в безстопанственост и нанесени щети на лечебното заведение за над 1,9 млн. лева.

Още по темата

Нарушенията са свързани с провеждани под ръководството на д-р Ангелов обществени поръчки за доставка на лекарства в периода 2013 г. – 2015 г.

Директорът на болницата е допуснал да бъдат заплащани доставки на лекарствени продукти, на цени по-високи от най-ниските договорени в една процедура, се казва в съобщение на прокуратурата.

Установено е, че са заплащани и доставки на лекарствени продукти, отпаднали от позитивния лекарствен списък, както и лекарствени продукти на цена, по-висока от пределната цена, посочена в позитивния лекарствен списък и от реинбурсната, заплащана от НЗОК.

От болницата са били заплащани лекарствени продукти с изтекъл срок на годност, а такива въобще не е трябвало да бъдат приети и заплатени.

Заплащани са лекарства с намален остатъчен срок, за които се е дължала неустойка, съгласно уговореното в договорите с доставчика, но неустойка не е била начислена и заплатена.

Валентин Ангелов е с мярка за неотклонение "Подписка".

Разследването е започнало през 2015 г. по сигнал на ДАНС. Досега са разпитани 80 свидетели. Назначена и изготвена е комплексна съдебна експертиза. Разследването продължава. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евала на Китай. Досега да са го пуснали да храни акулите.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойкова работа. Не стига, че не вкара старите в затворите, а създаа и нови. И както виждам, че се влачи делото, и тоя ще се отърве. Явно няма право в тая държава. Дано поне кръвопийците от съдебната система му смъкнат 2 пъти повече отколкото е крал на тоя. И на всички като него. Големи рушвети искат от там.
19
0
 
0
 
! Отговори
Aspiri преди 6 години
O, bg terorist?!
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този доктор сигурно още не е бит и е карал както си знае. С "подписка" едва ли ще се поправи, но все някога "правосъдието" ще го застигне.
17
0
 
8
 
! Отговори
Илачи??? преди 6 години
Смотана работа, вчера беше 24. май, днес в заглавието - илачи. Тоя език за нищо го нямате
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има некви обвиняеми отвреме навреме, но никога няма никакви осъдени
15
1
 
1
 
! Отговори
Пациент преди 6 години
Става дума на СБАЛО-София на ,,Пловдивско поле" ,а не за СБАЛОЗ на ,,Андрей Сахаров ???Уточнете ,за нас които сме лежали там е добре да знаем.
14
0
 
9
 
! Отговори
vlady преди 6 години
На това място румънците казват "Къде си Цепеш, господарю?", а руснаците - "Сталина на вас нет!".
13
1
 
7
 
! Отговори
Постановка!!! преди 6 години
Аз пък си спомням, че този човек беше уволнен понеже не беше човек на ГЕРБ.После след като Ангелов оспори уволнението си, го назначиха отново. Тези факти ме навеждат на мисълта, че това е политическа поръчка.Защо не се направят проверки в частни медицински центрове, и клиники. Там са големите далавери и криене на данъци, като се почне от разрешителните издадени от СРИОКОЗ и местните общини, най-вече красно село до пирогов, и се свърши до грешни диагнози и мизерни условия.Да чуем и другия.
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно вече узакониха и кражбата в особено големи размери като намериха друго наименование- безстопанственост. Сигурен съм че това се тълкува он изключително некорумпираните но съдилища по съвсем различен начин от КРАЖБА В ОСОБЕНО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ.Ама така, оФце сме си, щом продължаваме да търпим...
11
0
 
2
 
! Отговори
УСБАЛО преди 6 години
Защо ми триете коментара?!!
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От частния сектор да се върнеш в държавния, така се получава. Само да кажат и кои са му ортаците, защото доколкото си спомням проф. Валерианова беше класирана на 4-то място.
9
0
 
15
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Боже на какви хора поверяваме живота си ? !
8
0
 
18
 
! Отговори
Попов преди 6 години
Що за хора са го прикрива ли този не човек ???Кога ще има осъдени и излежаващи за корупция чиновници и други? Питам за един приятел!!!
7
0
 
14
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 6 години
тово изчади_е не заслужава и затвор. Екзекуция по най-мъчителен начин. Съсипал е живота на много хора, явно..
6
0
 
12
 
! Отговори
Аз преди 6 години
По новините казаха, че е осъден- подписка. Смях.
5
1
 
5
 
! Отговори
40god преди 6 години
минете ли 40 год. задължително туморни маркери веднъж годишно.тогава ще разберете какво мисли Бог за Вас. само като видите резултата от изследването.повече пост и минерална вода!!! мерете си температурата!!!
4
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямате се и идея какво е да лежиш в онкоболница!!! Колко мъка и нещастие се е събрало там. Независимо от най-добрите лекарства които са открити, от 10 болни живи остават 2. И да ги лекуваш със стари лекарства, значи обричаш всички на смърт. Какъв и?? диот трябва да си, при това лекар, за да даваш надежда на болен който си обрекъл предварително!!! Малко свестни лекари останаха! И 5 хиляди заплата да им се дава, няма да спрат да крадат. Само бесене на публично място за назидание. Друг начин няма!!
3
0
 
26
 
! Отговори
Мира преди 6 години
Какво стана с пловдивското онко дето рязали здрави органи на хората,не съм чул за обвинени,подсъдими
2
0
 
31
 
! Отговори
помак преди 6 години
На всякъде се краде,но българите крадат най-много,защото знаят ,че с пари ще си откупят свободата,корупция от най-ниския етаж до най-високия!Лекари, полиция, адвокати, прокуратурата,всиички се съобразяват със"Парите";)