Нагли и свободни! Сред жертвите им – стрес и шок

Киро Киров: Бандата за отвличания е натрупала 35 млн. лeва
83
Нагли и свободни! Сред жертвите им – стрес и шок
Снимка: архив Булфото

Двама от бандата за отвличания "Наглите" излизат на свобода, а техни жертви приемат новината със страх и огорчение.

Вчера стана ясно, че от централния софийски затвор и Софийски градски съд са одобрили молбите за предсрочно освобождаване на Ивайло Евтимов – Йожи и Любомир Димитров - Гребеца. Това става седем години след ареста им и три години след произнасяне на окончателните им присъди.

Групата "Наглите" бе специализирана в отвличания и искане на откуп за жертвите си, които бяха подлагани на бой и мъчения. За тартор на бандата бе обявен Прокопи Прокопиев – Културиста, който остава в затвора с 18-годишна присъда. Зад решетките е и другият от групата – Даниел Димитров – Релето.

Още по темата

Бандата бе разследвана за 12 отвличания. Сред тях – на бившия футболен бос Ангел Бончев и жена му Камелия Бончева, синът на бившия транспортен министър Вилхем Краус, Михаил Краус, Румен Гунински – младши, бизнесменът Киро Киров, за който синът му остави 517 000 евро подкуп.

Днес Киров смята, че освобождаването на двама от "Наглите" е наглост.

"Учуден съм и съм стресиран, че такова нещо може да се случи", каза бизнесменът пред bTV.

Той припомни, че Гребеца бе осъден на 12 години затвор, а Йожи – на 18 години.

"Те са изкарали 7 години досега, т.е. единият се освобождава 5 г. предсрочно, другият 11 години предсрочно за добро поведение и за работа там, където се признават 2 работни дни за три излежани в затвора. Сметката обаче не излиза", допълни Киров.

Той обясни, че е разбрал за новината от вестниците и е шокиран, защото вероятността двама души да се превъзпитат на 100% е малка.

Бизнесменът съобщи, че "Наглите" разполагат с около 3,5 млн. лв, според инофрамиця от медиите, като само от него те имат 1 милион. "Тези пари не бяха намерени", допълни Киров.

Според него ако тези, които излизат предсрочно, са се превъзпитали, те трябва да започнат да работят. Те са осъдени освен на затвор и да изплатят обезщетения на жертвите си, на някои от по 100 000 лв.

Киров попита ще започнат ли да изплащат обезщетенията на хората от заплатите си, ако започнат да работят?

Бизнесменът не отговори на въпроса дали се страхува за живота си с думите, че това няма значение. "Важното е какъв ще е ефектът върху обществото", каза той.

Киров съобщи, че полицията и съдът все още не са му върнали личните вещи, които са били намерени на местопрестъплението преди 7 години и които са му показали при следственото дело, за да го питат дали са негови.

"Държавата не ни оказва никаква подкрепа, нашата фирма е платила 35 млн. данъци през 2008 г., а когато на нас ни взеха тези пари, не бяха признати нито разходи, нито данъци, трябваше да платим данък печалба", каза още бизнесменът.

"Държавата ни подкрепи, когато ги хвана и това не е малко, но сега предстои пускане", допълни той.


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
6
 
6
 
! Отговори
Вицепрезидент преди 3 години
Е как бе, има решение на БСП да се пуснат всички бандюги ,за да създават хаос и страх в държавата - комунистите започват масирана акция за вземане на властта.Чакат ни големи зулуми ,организирани от комунистите.
62
2
 
6
 
! Отговори
Гого преди 3 години
Аз си мисля,че съдиите ги е страх.Нямат никаква сигурност.Имат деца,внуци,коли,къщи...в държава ,ръководена от скритата мафия,всичко е възможно. Нямам друго обяснение. Не са парите и подкупността водещи,а страха от отмъщение и освен това законите са ни остаряли ,с множество "вратички". Все чета за реформа в съдебната система?!,но нито законите се променят,нито хората се сменят?!...аааа,ремонтират се сградите и интериорааа,забравих!!!
61
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо По скоро, демокрацията е рай за престъпницине ни.
60
1
 
11
 
! Отговори
пътник... преди 3 години
Едно Такси до "Терминал 2",моля...
59
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в крайна сметка, тези "наглите" са рекетирали само богаташи, а богаташите в тая държава всички са престъпници
58
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами да подкарват "бизнесмените" в България отново, щом са ги пуснали, мен лично не ми пречат, дори някаква справедливост има в дейността им, защото тези "бизнесмени" управниците държат хората бедни, третират ни като роби!
57
3
 
13
 
! Отговори
Ужасена преди 3 години
"Нема такава държава..." Няма такава корумпирана съдебна система. Не в Европейския съюз, сигурно сме първенци в света. Тези *** трябваше да ги осъдят до живот, без право на замяна. Ако ги бяха съдили в САЩ никога нямаше да излезнат. Били с добро поведение..., айде бе, за какви ни взимат? КАК се пускат тези античовеци...., какви са тези съдии???
56
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато няма НОВ НАРОДЕН СЪД тази държава никога няма да се оправи!
55
3
 
19
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 3 години
Същото важи и за Премиерина,нагъл и свободен!
54
0
 
15
 
! Отговори
Илия - Варна преди 3 години
Господа, с толкова много "припечелени" пари кой надзирател или "неподкупен" Български съдия ще отсъди нещо различно. Те са добри, плащат си добре, ще си плащат добре, пък просто жертвите им просто са имали малко повече, защо да не се възползваме и ние (съдийска колегия). Докато тази напаст раздава правосъдие и богатее на гърба на хората, ние винаги ще сме в *** Трябва да се измисли механизъм да се вкарат там където им е мястото. Сигурно не ще да е мирен. Политиците ни ги подкрепят напълно!
53
2
 
27
 
! Отговори
Христо преди 3 години
Поредното доказателство,че България е РАЙ за престъпниците....Тези трябваше вече да са обесени публично,а вместо това ще се радват на милионите си от откупи....Така е защото тук всички съдии са жалки *** и обслужват всячески интересите и желанията на престъпниците....БОГ да пази България,защото няма кой друг...
52
1
 
36
 
! Отговори
пурко преди 3 години
шест човека в тази държава карат шест милиона да живеят като маймуни
51
5
 
30
 
! Отговори
на такъв народ преди 3 години
така му се пада. Всеки си мишкува на топло, сакън да не се прецака. Левски 3 дена са го карали 2 заптиета през планината и никой не се и опитал да му помогне. "...сам съм, дуги няма" какво ли всъщност е имал предвид. А Ботев, застрелян от свой.
Това сме ние, стига заблуди, когато гори къщата на съседа ние се радваме.
50
3
 
21
 
! Отговори
иван преди 3 години
Нагли са всички,че и новия президент уж ще въвежда румънската система,осъждане и в затвора независимо политици,всеки престъпник на топло,а то като се започне безброй ***-нелк,оВЧАРКА,сирещник,Масларка и бивши и настоящи карадци са на свобода,то всички милем за БГ,като се краде за последно,не обезкоявани,рай за тези престъпници.
49
3
 
17
 
! Отговори
потресаващо преди 3 години
Защо си мисля, че това се нарича "Помилване", а това е в правомощията на вицепрезидента!?! Ако съда има такова право, баси и съдебната система!
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
darzhava ne sashtestvuva.....
Blagodarenie na nashte politici !!!
47
1
 
37
 
! Отговори
торанага преди 3 години
утре в 11:00 пред съдебната палата. всеки да си носи 10 яйца за обстрел на тази крепост на екскременти
46
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да има правосъдие, трябва
1. Да махнат престъпниците, които са на високи ръководни постове в държавата
2. Да махнат престъпниците, които по един или друг начин са се уредили за депутати
3. Да махнат престъпниците, които са на ръководни длъжности в политическата система
4. Да махнат престъпниците, които са на ръководни длъжности в съдебната система
Чак след това ще може да се говори за правосъдие тука.
Обаче те няма да махнат себе си.
Това може да стане само под натиск на външна сила, но коя?
45
3
 
41
 
! Отговори
Що Киров в затвора? преди 3 години
Щото е успял и е създал нещо успешно и човека си изкарва парите ли? Ти защо не създаде нещо такова, от което да печелиш? Аман от тъжни бедни завистливи душици.
44
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАГЛИТЕ СА В ЗАТВОРА. ТОВА ДОБРЕ.
НО ЧУДНО Е ЗАЩО КИРОВ НЕ Е ТАМ?