Развръзка за смъртта в "Лаута": Откриха пистолета! У 74-годишен бивш военен

Мъжът имал навика да прибира всичко, взел дори и цигарите на Божилов
Обновена: 3 авг 2017 15:38 | 3 авг 2017 11:10, Вера К. Александрова
128
Развръзка за смъртта в "Лаута": Откриха пистолета! У 74-годишен бивш военен
Снимка: Reuters

Пистолетът, произвел смъртоносния изстрел, убил бизнесмена Данаил Божилов преди седмица в Пловдив, е открит.

Новината съобщи окръжният прокурор на Пловдив Галин Гаврилов на брифинг с главния секретар на МВР Младен Маринов.

Оръжието, което полицията издирва усилено от 8 дни, е намерено скрито в апартамента на 74-годишен бивш военен. Той се казва Симеон Стоев и е бивш служител на гранични войски, съобщи "24 часа".

Още по темата

Божилов бе открит с куршум в сърцето в парка "Лаута" миналата сряда сутринта. До него бе открито завързано кучето му. След като няколко дни полицията разследва убийство, криминалистите обявиха, че става дума за самоубийство. Това се доказвало от открито предсмъртно писмо.

Близките на бизнесмена показаха скептичност към версията за самоубийството, още повече, че оръжието липсваше. Днес полицията затвори и тази страница.

"Влязохме в жилището и открихме пистолета затулен между печката и пода. От Стоев са снети показания и е задържан за 72 часа. Срещу него е повдигнато обвинение за незаконно държане на оръжие, тъй като в жилището му е намерен и втори пистолет", обясни днес прокурорът Гаврилов.

Той сам зададе въпроса защо разследващите са влезли на осмия ден в жилището, след като имали информация, че бившият военен е взел пистолета на Божилов и си отговори - конституцията регламентира, че частната собственост е неприкосновена и затова трябвало всичко да стане законно.

На въпрос защо му е било на бившия военен да вземе оръжие от самоубиец, главният секретар на МВР обясни, че с възрастния човек били водени разговори в продължение на 3-4 дни.

"Той не искаше да ни съдейства. Заблуждаваше ни, че няма нищо общо. През това време създадохме организация, за да не прикрие следите и всичко си дойде на мястото", каза Маринов.

Той обясни, че жилището на пенсионирания военен било трудно за претърсване, тъй като било претъпкано с вехтории.

"Явно този човек има склонност да прибира всичко, каквото види. Дори е взел и цигарите на мъртвия Данаил Божилов, като призна че ги е намерил на друго място", допълни Маринов.

Той призна, че наистина са се забавили с оповестяване на този случай, но е трябвало да стъпят на доказани факти и по тази причина не давали информация.

"За нас случаят е ясен, разкрит и без съмнения", каза Младен Маринов.

Прокурорът Гавраилов, който в първите часове на инцидента обяви, че разследват убийство, сега уточни, че тезата за самоубийство винаги е била сред основните. Гавраилов посочи, че гилзата е била намерена на метър, метър и половина от трупа.

"Да, закъсняхме с 2-3 часа и това е пропуск с намирането на предсмъртното писмо", каза Гавраилов.


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно кучето е било агресивно, затова не са сложили веднага писмото в джоба и пистолета в ръката му. Можели са да убият и кучето, но не им е било наредено. Ситуацията се е объркала.
119
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв късмет, точно покрай трупа да мине клептоман, бивш военен, който прибира всичко което му попадне, и кучето го познавало, та го е допуснало до трупа, самозастрелян в сърцето.
118
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А каква порода е кучето?
117
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
74г. е ранна възраст за деменция, но-случва се.
Що бивши "оръженосци" се избиха барабар със семействата си, на този поне не са му гръмнали кучето, щото не може да говори, нали.
116
0
 
4
 
! Отговори
месара преди 2 години
ясно е вече как полицията да разкрива неразкритите " самоубийства и липсващите доказателства " , просто ще правят обиски на всички над 70г. !
115
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Били знаели къде е оръжието от първия ден, ама виждате ли, понеже много уважавали частната собственост и правата на гражданите и искали всичко да е законно и по правилата, та влезли чак на десетия ден... Това обяснение само на мен ли му звучи като съшито с бели конци? По-безумно оправдание едва ли може да се измисли точно от нашата полиция, на която въобще, ама никак не й пука нито за собствеността нито за правата на гражданите.
114
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 118

Да, бе, платили! Намерили са някой изкукуригал, на когото да лепнат прибирането на оръжието. Сигурно ако го питат нищо няма да може да обясни. Такива старци колкото щеш - златна мина за всяко разследване.
113
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаех си, че ще намерят оръжието при обстоятелства потвърждаващи версията им за самоубийство. Единствено се изненадвам, че оръжието не го намери някой санитар в моргата в някой заден джоб на панталона на жертвата - можеха да обяснят, че при първия оглед не са забелязали стърчащия от джоба пистолет.
112
0
 
24
 
! Отговори
питанка преди 2 години
До колко дни да очакваме самопризнания в ефир от самоубиеца ?
111
0
 
11
 
! Отговори
Жорко преди 2 години
Това ми напомня за нещо, което беше публикувано из съдебните анали навремето: "смърта е настъпила в следствие на удар с ***, твърд предмет - локомотив"...
110
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе,намерил цигарите на друго място и на тях имало надпис с трите имена и ЕГН,хахаха!
Натъкмистиката всичко оправи,не се съмнявайте,хаха!
109
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ha ha ha

РАЗСРОЧЕНО СЛЕДСТВИЕ.............................
108
4
 
15
 
! Отговори
бизнесмен преди 2 години
Имал навика да прибира всичко.Е какво да очаква обществото от търтеи работещи за полиция и военни. Това са навици,които не се отучават.Ушев и Шапкаря две безмозъчни те винаги прибират всичко ,каквото могат. Добре ,че трупа не е прибрал и затворил в буркани за зимата. Гнус,гнус военна подминаваща убит човек и го обира Това се нарича мародерство.Къде сте шапкари мръсни мародери в шапки.
107
4
 
5
 
! Отговори
1бивш военен, гранич преди 2 години
войски,74 г. На него ВСИЧКо му е пределно ясно:съгласил се е да понесе отговорност; НИКАКВА,заЩОТО ОЩЕ априори Е КЛАСИФИЦИРАН КАТО вещоман.
много ВЪПРОСИ:-ОТПЕЧАТЪЦИ, ПОЗНАВАТ ЛИ ГО РАЗХОЖДАЩИТЕ КУЧЕТА?
нО ЩЕ КАЖАТ- НЕ Е С УМА СИ.
ОСТАВАТ умствено нормалните;2.СЪПРУГАТА идентифицира ли ПОЧЕРКА? 3.БРАТЪТ Тони, който категорично отрече Данаил да има да връща или да е давал заеми, КАКВО казва за писмото, в което Данаил пише,че ИМА ДА ВРЪЩА 45 000 лв.на брат си Тони, взети преди седмица?И се самоуб
106
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бог да го прости, човекът! Това да посегнеш на живота си, трябва голямо отчаяние да те е обзело!
105
3
 
12
 
! Отговори
гилза на метър преди 2 години
До художника

търпение де, всичко необходимо ще открият в следващата серия, някой друг клошар е отнесъл нагара, поради липса на пари в портфейла, остави нещо и за другата седмица на епидемията
104
2
 
20
 
! Отговори
www преди 2 години
Като си спомня Чочо в Перник как се самоуби, си мисля, че и по този случай всичко е ясно. Държавата поръчва екзекуцията на непослушен човек, екзекуцията се извършва и накрая се натопява беден човек за нещо в съучастничество със самоубиеца. В случая - клошар бил прибрал оръжието.
103
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво предвижда НК за мародерство
102
0
 
21
 
! Отговори
ha ha ha преди 2 години
А писмото на "самоубиеца" в задния му джоб странно защо е намерено едва на втория ден, и то в Съдебна медицина, а не на място веднага?
За него каква версия ще ни поднесете - че едва на втория ден ли е станало видимо?
101
0
 
28
 
! Отговори
адвокат преди 2 години
"конституцията регламентира, че частната собственост е неприкосновена и затова трябвало всичко да стане законно."

Това е тотален брътвеж. Наказателнопроцесуалния кодекс предвижда, ако има достатъчно данни да се предполага, че определено лице държи предмети свързани с текущо дело/разследване, претърсване и изземване се извършват веднага и неотложно. Едва след това се издава решение от съответния районен съд за потвърждаване на следственото действие.

Колко нагло лъжат народа в очите...