Трагедията със сина на Московски – случайна. Невинен е!

Прокурор прекрати делото на смъртта на малкия Кристиян
159
Трагедията със сина на Московски – случайна. Невинен е!
Снимка: Булфоот, архив

Делото за смъртта на 4-годишния син на бившия транспортен министър Ивайло Московски, който почина от черепно-мозъчна травма в Боровец на 2 февруари миналата година, след като моторната шейна управлявана от баща му се заби в дърво, е прекратено от прокурор.

Още по темата

Причината - трагедията с обърналата се шейна е настъпила случайно, съобщи пред "24 часа" говорителят на Софийската градска прокуратура Зорница Таскова, позовавайки се на постановлението за прекратяване на държавния обвинител Емилия Варадинова.

Разследването за смъртта на малкия Кристиян се водеше от следователи от Националната следствена служба.

"Постановлението за прекратяване на досъдебното производство е от началото на януари. Прието е, че става дума за случайно деяние, което по смисъла на Наказателния кодекс е ненаказуемо. Това означава, че деецът не е могъл и не е бил длъжен да предвиди общественоопасни последици", каза прокурор Таскова, без да влиза в подробности за фактите, които са били установени по време на разследването.

Разследването се водеше за причиняване на смърт по непредпазливост, обвинения по делото не са повдигани.

По време на инцидента Ивайло Московски беше министър на транспорта и информационните технологии, но подаде оставка на 26 септември заедно с вътрешния и регионалния министри, след тежката катастрофа с автобус до Своге, при която загинаха 20 души.

След това той се върна в парламента като депутат, но на 30 ноември, а днес народните избраници го освободиха от поста, за да стане вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развитие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продавайте всичко и бягайте от тази проклета държава!
56
6
 
3
 
! Отговори
До 60 преди 5 години
Ти си с болният мозък
55
25
 
6
 
! Отговори
Anon преди 5 години
Аз обикновено съм първият дето ще хвърля камък по родната съдебна система- пародия.... но... в случая мисля, че добре оставиха човека да страда и не му усложниха живота допълнително. Мога само да си представя (всъщност не мога) как се чувства и какво му е. В днешния свят човещината е кът. Оценявайте я.
54
32
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво си чешите езиците бе. Какво по голямо наказание от това да загуби сина си? Или сигурно нарочно го е убил, *** болните мозъци сте.
53
4
 
45
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Пореден пример защо човек трябва час по-скоро да емигрира. Няма оправия в тази бананова република...
52
2
 
36
 
! Отговори
Милиционер преди 5 години
Ужас! Как така случайност?! Не е правилно, да пускат от затвора тогава всички дето лежат за смъртни случаи при ПТП.
51
1
 
29
 
! Отговори
Другомислещ преди 5 години
Каквото и да е решението, нищо няма да върне детето или да облекчи мъката на родителите, които цял живот ще носят със себе си. Това, което отново ме възмущава е безпрецедентната наглост в аргументите на институциите. Ама той бащата не бил длъжен да знае как се управлявала шейната, дрън дрън, че пляс. Щом се е решил да качи малко дете на него е бил длъжен да разучи как да го кара това нещо и да носи отговорност за това. Другото е немарливост и нещастния случай е само резултат от нея.Малоумност!
50
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма такава прокуратура и при Хитлер.Пиян като сви..ня вози дете на възраст под разрешената и го убива.Следва ..............НЕВИНЕН.Закони ли?право ли?
49
0
 
25
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Съвестен човек, който затрие детето си, не би трябвало да е трудоспособен с години. Тук случаят не е такъв.
48
0
 
22
 
! Отговори
с.т. преди 5 години
Че е виновен, виновен е! Не знам, само, той как се чувства - виновен, или невинен!?
47
0
 
27
 
! Отговори
Шиши преди 5 години
Явно това е прокурорката за поръчките от мафията- Пеефски,Доган,Борисов, Цветанов,Цацаров и компания. Срам за прокуратурата !
46
1
 
31
 
! Отговори
Съвест преди 5 години
Като се срещнат с детето си там горе, нека да му обясни на него . . . . .
45
3
 
39
 
! Отговори
Боко Тиквуня преди 5 години
Ясно за мафиота от ГЕРБ убил детето си, в държавата на ТИКВИТЕ, но тази "прокурорка"-***, дали ще може да се погледне в огледалото.
44
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като оставим настрана, че нямаме закони в държавата си задавам въпроса този с каква съвест живее като знае, че е убил детето си!?
43
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във всяка цивилизован старана би лежал в затвора до живот.Дори и непредумишлено, УБИЙСТВОТО си е УБИЙСТВО.Законът трябва да пази ДЕЦАТА, защото те няма как да се защитят.Срам за Съда.Срам за България.
42
1
 
36
 
! Отговори
Очаквано преди 5 години
Така е в тази държава. Законите и правилата не важат за ромите. И този се отърва.
41
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи аз ако управлявам автомобил, направя катастрофа и утрепам всички пътници в колата съм го направил случайно. Не съм длъжен да го предвидя и не нося наказателна отговорност...СМЯХ!
40
1
 
46
 
! Отговори
Блажо Мазнев преди 5 години
Абе милиционерите за най-малкото провинение, дори да си спазил всички правила, и ти пишат акт. За шофиране със скорост несъобразена с пътните условия. А на този пияндурник дори тест за алкохол не му взеха.
39
1
 
44
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Значи когато караш пиян извън определените места и с превишена скорост си невинен, а когато те удари кола на пешеходната пътека си виновен, защото не си се бил огледал. Що за герберско - мафиотско "правосъдие"? Оставка!!!
38
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много интересна съдебна система имаме,не ви ли се струва?