Цацаров се разпореди - делото на Местан под специален надзор

Решението идва след молба от родителите на починалото бебе
Обновена: 24 апр 2019 17:22 | 24 апр 2019 10:12,
49
Цацаров се разпореди - делото на Местан под специален надзор
Снимка: БулФото

Главният прокурор Сотир Цацаров взима под специален надзор разследването срещу Лютви Местан и възлага на Върховната Касационна прокуратура да оказва засилена методическа помощ на наблюдаващите прокурори от Окръжна прокуратура - Кърджали.

Още по темата
Това съобщиха от сайта на държавното обвинение.

Според Цацаров досъдебното производство се отличава с фактическа и правна сложност и е със засилен обществен интерес, тъй като обвиняемият Местан е публична личност, лидер на политическа партия.

Решението идва след като до главния прокурор са постъпили молби от родителите на починалото дете за осъществяване на постоянен надзор върху разследването.

От прокуратурата поясняват, че по делото предстои да бъдат извършени множество процесуалано-следствени действия и да бъде привлечен по-голям експертен анализ.

На 14 април след тежка катастрофа с участието на Лютви Местан, загина 6-месечно бебе, а майката и бащата на детето бяха спасени в болницата. Колата на Местан излязла на главния път от разклонение на с. Загорско и засякла движещ се автомобил, в което е пътувало семейството. Колата изхвърча на 50 метра в близкото дере и се прекатурва няколко пъти.

В момента Лютви Местан е с мярка за неотклонение "гаранция" в размер от 10 000 лв. и няма право да напуска страната. Вчера стана ясно, че лидерът на ДОСТ е обжалвал тези мерки.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
26
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Демек кърджалийските тарикати да не го покрият ???!!!
19
28
 
7
 
! Отговори
??? преди 4 години
За да изхвърчи BMW-то на 50 метра след сблъсъка, то трябвало е се е движело с поне 140 км/час. Видимост около 60 метра за идващите по пътя без предимство, т.е. Местан е имал секунда и половина да извърши маневрата - след спирането пред знака СТОП, да направи ляв завой без да го блъсне някой, който той не вижда заради завоя когато тръгва да завива. Ако се абстрахираме, че това е Местан и си представим, че там можеше да е всеки от нас, какво следва?
18
4
 
18
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Нищо сложно няма в казуса. Всичко е пределно ясно. Въпросът е само как точно ще с изтълкува закона. Досега при такива случаи лепваха вината винаги на идващият по пътя без предимство, без да се интересуват дали той е имал физическата възможност да види приближаващото с превишена скорост МПС по пътя с предимство. Сега щом ще има наблюдение, ще трябва да се разровят както трябва в случая и това дава много по-голям шанс на Местан да излезе с по-малко наказание за случилото се.
17
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
цацаров палачинката се обръща, тая работа с етническото преследване на хора от опозицията и противници на режима на борисов ще свърши зле
16
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственият начин за справедлива присъда е, ако прокуратурата, съда и политически отговорните лица осъзнаят, че Местан е бита политическа карта и да си направят PR на негов гръб! Иначе Местан ще си прави каквото си ще!
15
2
 
21
 
! Отговори
Мустафа Кемал преди 4 години
Аре да го тикнат при Ранърса тоя най-после бе, нагъл слуга на ХитлЕрдоган!
14
0
 
19
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Какво ще рече специален надзор да не би, да не стане нЕкоя грешка и да го осъдят ли ???????????
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми то прокуратурата едно, ами СЪДА, ами досъдебното производство, ами съдебното, ами експертизите, горните инстанции - където погледнеш - всичко е ЛЕШ!
12
1
 
19
 
! Отговори
До 10 преди 4 години
Мисля че турчинът ще мине м/у капките.Все пак сме в Бг-то!
11
1
 
21
 
! Отговори
Кети преди 4 години
Затвор за Местан,почерни едно семейство и трябва да си плати!
10
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя филм го гледаме вече 30 години! Знаем края - не ни е интересен!
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очакваше се да повдигне обвинения срещу всички, които не могат да докажат откъде имат толкова много движима и недвижима собственост, както и пари по сметките у нас и чужбина, но... Относно Местан - почерни едно семейство и едно бебе почина, не трябва да остане без присъда.
8
0
 
23
 
! Отговори
Димо Падалски 2 преди 4 години
............. Дори няма да се учудя в определен момент да изкарат и семейството на загиналото детенце виновни ............. Човека си има доста кинти ......... И повярвайте - ЩЕ ПЛАТИ КЪДЕТО И КАКТО ТРЯБВА !!! ............ Ми какво да се прави ......... "БГ ДЕМОКРАЦИЯ" ........ !!!!!!
7
1
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
МЕСТАН ВЕЧЕ Е ЕДНА ПИОНКА НА БОРИСОВ !МЕСТАН ВЕЧЕ Е ПО-ВРЕДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ И ОТ ДПС , ЗАЩОТО ПРЯКО СЛУЖИ НА БОРИСОВ КАТО МУ СЕ ПОДЧИНЯВА ИЗЦЯЛО!ДПС СЪЩО СА КОАЛИЦИОНЕН ПАРТНЬОР НА БОРИСОВ НЕ СЛУЧАЙНО РАЗТУРИХА КАБИНЕТА ОРЕШАРСКИ ЗА ДА СЕ ВЪРНЕ БОРИСОВ!
6
1
 
33
 
! Отговори
Димо Падалски преди 4 години
Хайде на бас ............ че ще го протакат здраво .......... Поне няколко години ......... Ще отшуми ...... Ще мине медийния и хорския интерес ......... И на Лютвито абсолютно нищо няма да му направят !!! .......... Тия "ИСТОРИИ" ги гледаме от 20 години "ДЕМОКРАЦИЯ" ... Аз съм от точно този край и съм чувал доста неща от рода на това как Другарят МЕСТАН си кара колата подпийнал редовно и изобщо НЕ му дреме ... Дори се е "репчил" на служителите на МВР , когато са го "хващали" .... !!!!!
5
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре роми отколкото руски троянски коне в ЕП !
4
3
 
14
 
! Отговори
ундарталец преди 4 години
Сокола наредил, не друг и местан ще гризне дървото. И после пак се чудете КОЙ управлява Бг
3
2
 
24
 
! Отговори
Крумов преди 4 години
Делото веднага да се засекрети, защото засяга ,,националната сигурност".
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата не успя, ама детето може и да го бутне в кафеза
1
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Залагам 100 лв., че накрая ще се окаже виновно семейството с починалото дете, а Местан ще остане чист. После ще пие една рикия и пържоли с Цацаров.