Мъж, убил двете си деца, поиска намаляване на присъдата

Той е осъден на доживотен затвор
24 фев 2021 17:30, Ния Христова
21
Мъж, убил двете си деца, поиска намаляване на присъдата
Снимка: Pixabay
Баща, осъден на доживотен затвор за убийството на двете си малолетни деца, поиска от съда в Стара Загора присъдата му да бъде намалена, но получи категоричен отказ, съобщи "Монитор".
 
Иван Нанчев е получил две последователни присъди от софийския градски съд през 2001 и 2002 година. И двете присъди са за убийство на малолетни лица в безпомощно състояние съответно на 15 срещу 16 януари 1998-а и на 11 септември 2000-та година.
 
Иван Нанчев е роден през 1967 година в Казанлък. Убийствата на синовете си е извършил в София, където по онова време живеел със семейството си. За второто убийство се знае, че е било извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. Първоначално е бил осъден на доживотен затвор без право на замяна, но през 2003 година присъдата му е била променена в "доживотен затвор", което му дава законово основание периодично да иска нова редукция. В края на миналата година Нанчев е поискал присъдата да бъде променена на 30 години.
 
От администрацията на старозагорския затвор, където мъжът пребивава вече над 10 години са дали становище, че няма данни наказанието да е оказало положителен ефект. Същото е становището и на окръжната прокуратура. Съдът е оставил без уважение молбата с указание, че може да подаде нова не по-рано от две години.
 
През 2015-а година Иван Нанчев показа лицето си във филм. В него той разказва, че е осъден за убийство, по което имало много неясноти. През годините зад решетките мъжът започнал да рисува икони, като твърдял, че по този начин изкупувал греховете си.

21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 месец
Тук пак разни нежди душици искат смъртно наказание !!!
Ей, няма да се оправим с такива лиглЮвци !!!
КАторга трябва, не смъртно наказание !!!
Всеки ден да съжалява, че се е родил, че не са го убили, а не бърза смърт, както искат женчУвците тук !!!
14
0
 
9
 
! Отговори
Светозар преди 1 месец
До Анонимен

" Не ми е ясно как така след две години е успял да убие второто дете, не е ли бил в затвор за убийството на първото или през тези две години никой не е забелязал, че едното дете е убито? "
====================================================

И аз точно това се зачудих. Или има някаква журналистическа грешка, или първото убийство се е водило неразкрито и са търсили неизвестен извършител.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не ми е ясно как така след две години е успял да убие второто дете, не е ли бил в затвор за убийството на първото или през тези две години никой не е забелязал, че едното дете е убито?
12
0
 
11
 
! Отговори
Ноби преди 1 месец
Едно време такива ги забравяхме много бързо
11
5
 
5
 
! Отговори
Ебассси преди 1 месец
Ще иска ами , като сте го оставили жив . Сега ако не му изпълните желанието и оплакване до Страсбург ще има.

На тая земя и трябва една страна с диктатор като Сталин и такива човешки отпаддъъци директно да се изпращат там а не да ги глезят с меко легло и храна три пъти на ден в джендърските ни затвори 5 звезди .
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що да не иска? Бат ви Бойко краде и затрива народа 12г, и пак ще го изберете.
А това дете на седесарското време само двете си деца е затрил за удоволствие.
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да кандидатства в някое НПО за човек на годината и може да изкрънка 10 години или свобода!
8
1
 
17
 
! Отговори
аз-ът преди 1 месец
Убийствата на синовете си е извършил в София, където по онова време живеел със семейството си. За второто убийство се знае, че е било извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.
----
как въобще останалите пандизчии не са го разчекнали този все още. Те мъже не са ли, деца нямат ли ... Посегнеш ли на дете, възрастен човек и инвалид - аз лично не те броя за човек повече.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За такива въобще не ни информирайте, да гният! Щом органите са си свършили работата е безмислена "новина". Браво на последните!
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи САЩ се води люлката на демокрацията, но в някои щати там има смъртно наказание, а у нас не трябвало да има смъртно наказание защото не било демократично?
Парадокс отвсякъде!
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изкуствено се опитвате да създатете впечатление, че съдебната система работи! Не тя не работи!!!!
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крайно време е да върнем пак смъртното наказание!
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да му намакят присъдата,,,,,Заради ей такива,като него,трябва да се върне смъртното наказание.
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв доживотен затвор затвор за тоя бе?
Ще го храним цял живот?!
1
0
 
22
 
! Отговори
Да му берат греховет преди 1 месец
тези, които са допуснали второто убийство. Първото в началото на 1998, второто към края на 2000. Повече от 2 години не са били достатъчни да го заключат и пак добре, че е нямал трето и четвърто.