Прокуратурата иска отстраняване на кмета на Годеч

Той е обвинен като ръководител на престъпна група в София
27
Прокуратурата иска отстраняване на кмета на Годеч
Снимка: Facebook

Специализирана прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искания за отстраняване от длъжност на кмета на община Годеч Радослав Асенов и на заместник-кмета на общината.

В хода на образувано от Специализирана прокуратура досъдебно производство двамата са привлечени като обвиняеми за това, че Радослав Асенов ръководил, а неговият заместник Н.С. участвал в организирана престъпна група, създадена с користна цел. А именно - да върши съгласувано в страната длъжностни и документни престъпления, незаконно придобиване на парични средства от европейски фондове, както и на средства, принадлежащи на българската държава или предоставени от ЕС за съфинансиране на проекти, администрирани от Държавен фонд "Земеделие", пише "24 часа".

Организираната престъпна група е действала на територията на Софийска област и София-град. За участие в нея са привлечени в качеството на обвиняеми още две лица.

В хода на разследването, на 11.02.2021 г. на територията на гр. Годеч и гр. София бяха извършени 18 претърсвания и изземвания, в т.ч. в служебни помещения в община Годеч и в Областната дирекция по безопасност на храните. Иззето бе голямо количество книжа, платежни документи на подставени лица, както и парични суми в лева.

С постановление на наблюдаващ прокурор на кмета на община Годеч Радослав Асенов е взета мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 90 000 лева. Същата по вид мярка е взета и на Н.С. На двамата обвиняеми са наложени и забрани да напускат страната.

Събирането на писмени и гласни доказателства по досъдебното производство продължава. Прокуратурата иска отстраняване от длъжност на Радослав Асенов и Н.С., тъй като престъпленията, за които са обвинени, са извършени във връзка с работата им. Налице са доказателства, че ако продължат да заемат длъжностите си в администрацията на община Годеч, това би попречило на обективното, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото.

Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи заседание по искането на прокуратурата за отстраняване от длъжност на двамата обвиняеми.


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До хехе

Какви предатели те гонят? Думата предател в този контекст не е "предател на нацията" (каквото и да знаичи това), а "враг на интереса на нашите хора".
И твоят народен съд, ако бъде въведен, ще е ОТ тея същите хора, срещу които го искаш. Първо ще си разчистят враговете, псоле ще си разчистят приятелите, а накрая и по-шумничките като теб ще изчзнат. А ако оставят семейството ти живо, след 60-70 години, някой твой внук ще ги плещи същите.
21
0
 
2
 
! Отговори
kmet didi tervelska преди 1 месец
imam pari
tria
givko smeta taka me e u4il
sega go slogix v mig
tervel-krusari
krade se i za umrelie
20
0
 
4
 
! Отговори
Тервелска мафия преди 1 месец
Не трийте коментара.елатеда се разпавяте с нас.защо ми триете истината за тая община Тервел.мафиоти.
19
3
 
4
 
! Отговори
хехе преди 1 месец
До връзкар
що преди 1944 в България не са крали и не е имало връзкари....аре бегай ....

Те не напразно комунистите въведоха НАРОДЕН СЪД ..щото положението е било същото като днес ...оплетени черва ...връзкарски и роднински историй....далаведжий ...предатели ..про-гемански...про-австрийски....про-английски.....предатели всякакви

Скоро пак ще се въведе НАРОДЕН СЪД ... като гледам съвременните ни бизнесмени и политици ..няма друг начин да се оправим .....
18
1
 
4
 
! Отговори
връзкар преди 1 месец
Краденето и корупцията са наследство от комунизма, но тогава му викахме "връзки"
17
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
'' Гешев какво направи с чекмеджетатау че не разбрах? ''
.................

чекмеджето ви влезе квадратно ... ето това стана

правоъгълно с остри ръбове и пирончета ви влезе в червените а*ну*си ... а съвсем скоро и цялата кухня ще ви влезе
16
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 10
Гешев какво направи с чекмеджетатау че не разбрах?
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"...двамата са привлечени като обвиняеми за това, че Радослав Асенов ръководил, а неговият заместник Н.С. участвал в организирана престъпна група, създадена с користна цел."
Каква е разликата между чекмеджетата на Б.Б., напълнени очевидно с користна цел и това, което е правил този Радослав? Иванчева демонстративно е арестувана за много по-дребни уж присвоени от нея пари, а този с чекмеджетата ....?
14
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
95 % от кметовете в България са като него , корупция до шия на всички управленски нива
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е чиста лъжа. В София има само една ОПГ и тя е на Лойко......
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до Тонката

ПОсле да не кажете пак,че прокуратурата била политическа бухалка и действала само срещу хора от така наречената опозиция:):):)
-------

Тапигьоз, повдигането на обвинение не е спечелено дело.
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
KOга ще заключат Пеевски и Бойчо,малките кокошкари ги хващаме за голеите мълчим и викаме Европааааата.Елена Йончева дао успе с ревизята на ГЕРБ.
10
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гешев си върши работата и затова срещу него е впрегната цялата мафия.От Дайнов до Радев.
9
4
 
12
 
! Отговори
Гроби Таласома преди 1 месец
До Тонката

Само заради изключително аристократичната и одухотворена физиономия на въпросният ваш кадър бих му дал 10 години първоначален много строг тъмничен затвор, а вие сте го направили кмет!;))) Та, Бойкоратурата сега се е усетила за грешката си, нали сега новата линия е ГЕРБ–Ентелегенти;)))
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
айдее
и това кметче от герб си изгоря за предизборен пиар
останалите крадци да са спокойни
това е сакралната жертва на гербавата чета от крадци
като минат изборите всичко ще си дойде на мястото
ако е давал достатъчно на когото требе тихо ще се измъкне
е къде бляха толкова време та чак сега преди изборите -
7
3
 
18
 
! Отговори
до Тонката преди 1 месец
Нарича се симулиране на дейност. После като го пуснат без обвинения, пак ще си говорим. Не е първия гербаджия отървал се по същата схема.
6
0
 
5
 
! Отговори
благоев град. преди 1 месец
а нашия кмет алкохолик гога.защо.вас. още го бави и не обиявиява решението си та ни държи в неведение с този полукмет.да видим .вас.как ще се оправдават ако си променият собственото първоначално взето вече решение.защото вече замириса на корупция.
5
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само Боко Тивата може да краде злато с джипката и направо в чекмеджето. Никой друг няма право да ви краде и да ви лъже, като Боко, защото не е аристократ, като Боко. Папата лично го е благопомазал и затова правото му да ви краде и да ви лъже му е дадено свише от самият Бог.
4
11
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 1 месец
ПОсле да не кажете пак,че прокуратурата била политическа бухалка и действала само срещу хора от така наречената опозиция:):):)
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Той е обвинен като ръководител на престъпна група в София"

Освен това е издигнат за кмет от друга престъпна група оглавявана от един известен пожарникар.