Обрат! Сръбски съд отмени екстрадицията на Цветан Василев

Апелативните магистрати върнаха делото на банкера
80
Обрат! Сръбски съд отмени екстрадицията на Цветан Василев
Снимка: БГНЕС,архив

Пореден обрат по делото за екстрадиция на банкера Цветан Василев. Апелативният съд в Белград е отменил решението от миналия септември на първоинстанционния съд, с което беше разрешено предаването  на банкера на български власти, съобщи БГНЕС.

Още по темата

С решението, което е от 10 май, делото е върнато на друг съд в Белград заради нарушения на разпоредбите на наказателното производство и заради противоречия в мотивите, е обяснил  говорителят на съда Миряна Милич.

Това е третото подобно решение на Апелативния съд от 2014 година, когато българската прокуратура изпрати искане до сръбските власти  Василев да бъде екстрадиран заради разследването за фалита на КТБ.

От няколко години делото е в Специализирания наказателен съд и срещу Цветан Василев то се води задочно.

Заради продължителната екстрадиционна процедура, писма до европейските институции писаха и настоящият главен прокурор Иван Гешев, и предшественикът му Сотир Цацаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
Петър преди 2 години
Не е банкер, а измамник, и очевидно им е намерил цаката да го пазат в Сърбия срещу много пари - все на вложителите на КТБ!
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не можа да избяга поне в Дубай на по хъбаво място, а се заби в Сърбия. Съсипаха го това е истината! Да не е луд да си съсипе просперираща банка, беше голям бизнесмен ама в грешна държава. Сумати държавни институции държаха депозитите си там щото даваше най добрата лихва. После '' Някой'' теглиха от там милиони кредити, после тези ''някой'' наредиха институциите да си изтеглят парите. Нито една банка в света не може да издържи на този напън изведнъж. Полсе БНБ отказа да го спаси. край на история
47
0
 
3
 
! Отговори
Михаела преди 2 години
И докога ще ставаме свидетели на тоя обрат питам аз? Кога всеки, който е нарушил закона ще си носи последствията??? Щом е извършил милионна кражба, ееее???
46
0
 
1
 
! Отговори
Андреа преди 2 години
Пфффффууу жалко!!!
45
2
 
2
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
До ПроСоТоТе не са го разпитали, той си мълчи ...Абе мръснa работа е, и никой от герП не иска да се вдигне много шумотевица, на тях сега им е удобно ЦВ да си мълчи в Сърбия ! . . Е, биха предпочели той да си мълчи в някоя килия в България или на дъното на някой водоем, ама ...
44
0
 
10
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
Сърбите ще го екстрадират, когато свърши парите.
43
0
 
7
 
! Отговори
Ту партс преди 2 години
Или ще го осъдят или няма да го осъдят.С това правителство - второто
42
0
 
13
 
! Отговори
Темида преди 2 години
Когато играят пари всичко мълчи. Някой очаквал ли е нещо друго? Тук става въпрос за милиарди бе пичове, не за тиквени семки.
41
1
 
7
 
! Отговори
До 48 преди 2 години
Борисов не играе тук. Тук играе ортака му пеефски, който удари Цецо Василев заради лични разногласия, ползвайки държавните институции, докато Бойко мълчеше и гледаше от страни. С две думи Бойко си е продал газо на пеефски и колко може толкоз му го навира. Мухахаххаха А Цецо ще си остане в изгнание, гоУема работа...
40
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мн удобна мантра, Русия виновна за всичко, жалки сте бе.
39
1
 
1
 
! Отговори
до 48 преди 2 години
я се успокой много си се напушил
38
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
35 Борисов върна на българските вложители в КТБ парите, които Василев ограби, като взе кредит. Василев прави бизнес в Сърбия със сърби и руснаци, с крадени от българската държава и граждани, пари. Русия го покровителства. Трябва, да сложим вето, на Сърбия за ЕС, докато не екстрадира Василев и не престане, да нарушава правата, на българите в Сърбия. Езикът на омразата срещу България, го има в Сърбия и се прехвърля в РСМ.Вучич нарича българите"фашисти и окупатори".
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е що не се прибират вече ???? Нали Бойко беше лошия щеше да ги убива било ги страх! Е господа бегълци връщайте се няма го Бойко вече Радев и Тошко карат влака!САМО СПОКО!!!!!
36
0
 
12
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ЩЕ ГО ДЪРЖАТ ДОКАТО МУ ИЗПАПКАТ ( НИ ЗПАПКАТ ОТКРАДНАТИТЕ ОТ НА ПАРИ) И СЛЕД ТОВА ЩЕ ГО ИЗРИТАТ С 200 !!!!!!!!
35
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
40 Общото между мутрите Божков и Василев е, че и двамата са откраднали милиарди, и че и двамата бягат от правосъдието. Че и двамата са прали мръсни руски пари, и грабили от българските данъкоплатци. Че, са платили превратът, който доведе комунистите от БСП и компания, на власт.
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
43 Точно затова, че се води дело, България няколко пъти официално, е поискала екстрадацията на беглеца от закона, Цветан Василев, завлякъл от КТБ 4 млд. Според международните закони, по които Сърбия е страна, тя е длъжна, да екстрадира Василев, за да бъде изправен пред българския съд. Ако е невинен, нека докаже пред съда, ако ли не, трябва да изтърпи наказанието си. Законът е ясен и е за всички.
33
3
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
За Цв.Василев САМО се води дело!...НЯМА произнесена ПРИСЪДА,той ПО ПРЕЗУМПЦИЯТА НА Закона Е невинен!!!!...Ако много държат да чуят мнението му,ЗАЩО до сега не са го РАЗПИТАЛИ по Скайп,да речем,или друго средство за комуникации?..Отговор:-Защото отвори ли си устата, ще изскочат много грозни ДАЛАВЕРИ на ШАЙКАТА.За това до сега само ИМИТИРАТ някаква "дейност" по "казуса"...
32
5
 
14
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 2 години
МОЖЕ И ДА Е КРАЛ ВАСИЛЕВ,НО НАШИТЕ КРАДЦИ МНОГО ГИ Е СТРАХ ОТ НЕГОВИТЕ РАЗКРИТИЯ И С УДОВОЛСТВИЕ ЩЕ ГО САМОУБИЯТ.
31
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутрите на ГЕРБ фалираха К Т Б, за да свалят Орешарски и за да присвоят милионите на Цветан Василев. Той също не е безгрешен, но не това е основното.
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 38Какво общо има Ц. Василев с Божков ти като пишеш нещо мислиш ли предварително?