Спецправосъдието било политически въпрос, а не юридически

Редица сигнали от България вече са постъпили в Европейската прокуратура
44
Спецправосъдието било политически въпрос, а не юридически
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Посещението на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши в България беше изцяло работно. Темите, които обсъдихме, не са обхващали въпроси извън проблематиката, засягаща нейната дейност. Най-важният резултат от тази визита беше, че ще стартира бързо попълването на останалите места - 6 от 10, на българските европрокурори. Това заяви служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов пред Нова телевизия.

Още по темата

„Добре е, че се засегнаха и някои други теми, които засягат правната система на България. Например за специализираното правосъдие, което става ясно, че е повече политически, отколкото юридически въпрос. Това е в компетенцията на българските власти", каза още той.

По думите му констатация на Лаура Кьовеши е, че специализираното правосъдие е излишно и че дали ще го има, зависи повече от предложението на министъра на правосъдието, на правителството и на парламента.

"Тя изрично заяви, че се преследват определени престъпления. Няма списък от хора, които трябва да понесат отговорност, но трябва да се знае, че е необходимо да има проверки и разследване по високите етажи на властта и те трябва да приключват бързо и с ясен резултат", посочи Стоилов.

"От България има постъпили редица сигнали към Европейската прокуратура, но може би тепърва ще стават ясни тези, които заслужават по-голямо внимание", допълни още той.

„Това, което тя очаква, е да има сътрудничество както с Прокуратурата, така и с други органи в България, включително и с такива от системата на МВР. Според мен това е правилно, защото колкото епо-задълбочено е това сътрудничество, толкова по-добре”, коментира служебният министър на правосъдието.
 


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
0
 
! Отговори
АСЕН ИЛИЕВ преди 1 месец
НАЛИ ВИДЕ КОЛКО ВИНКЕЛИ ДОКАРАХ ДНЕС? НА ТЯХ ЩЕ ВИ НАБИЯ ГЛАВИТЕ!
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
# 35, би ли казал какво има в този плик? Нали в него не могат да се поместят 19 кг злато (10 х 10х 10 см - 1дм3) или 13 кг сребро? Максималната тежест, която издържа той, е 4 кг, а от такава тежест човек на 70 кг не може да се залитне. Все пак се съобразявай с такива неща. И мястото на срещата не е удачно избрано, нали? Трето: откъде накъде министърът на МП ще се интересува кой какво носи? Това да не е ББ или някой спецпрокурор?
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вярно е, г-н професоре, ББ изкелефещи идеята на ЕС да се заделят съдилища за разглеждане на големи престъпления със загуби на много големи суми пари и участие на голям брой хора и я натъмани за борба с неприятелите на ГЕРБ, разбирай такива на Падишаха. Стигна се ди изкривявания съпруг и съпруга да се обвинят за участие в ОПГ, да се арестуват и в продължение на 8 месеци да се изготвят обвинения. Сетне те се задържат за още 8 месеци.Нагледни примери - делото Иванчева-Петрова; Арабаджиеви, Стайкови
37
1
 
4
 
! Отговори
Ей преди 1 месец
Хора, вижте се кои избрахте пак да ви управляват !
36
1
 
3
 
! Отговори
Аха преди 1 месец
Точно Янаки ли ще ни ги обяснява тия неща ??!
35
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Янаки, нали си министър на правосъдието, коментирай плика на Узунов, защо мълчиш?
34
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кажете си направо, че искате да върнете 5 млрд лв запорирани от КОНПИ пари на олигарси, нали те ви финансират новите партии.
33
0
 
3
 
! Отговори
ДРУГАРЯ САТАНА преди 1 месец
НЯМА НУЖДА ОТ СПЕЦ СЪД ИЛИ СПЕЦ ПРОКУРАТУРА, ЗАЩОТО ИМА ЧК. ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАМ Я, АЗ :) А И НЯМА ДА ДОПУСНА НЯКОЙ ДА МИ ДЕЛИ ВЛАСТТА И ДА МИ СЕ ПРАВИ НА РАВЕН НА МЕН - ФАРАОНА!
32
5
 
11
 
! Отговори
Майора преди 1 месец
За БСП и новото ОФ Спец съда и Спец прокуратурата са излишни , но нали това беше изискването ма ЕС! Явно в България се засегнаха интересите ма олигарсите и те веднага накараха своите марионетки да вдигнат врява!А може би и защото се забъркаха и президентските съветници.
31
12
 
22
 
! Отговори
Morski преди 1 месец
ЕК ни спря мониторинга и ни похвали точно заради Спец павосъдието и съд! Излиза , че Правосъдния ни министър не иска ПРАВОСЪДИЕ!Не е странно като се има предвид ,че е от комуноидно котило!Както го е казал един поет" Не човек , а...комунист!"
30
10
 
24
 
! Отговори
Ъхъ! преди 1 месец
Драги ми Янаки, недей да словоблудстваш! Всички видяхме как лошо погледна Кьовеши и как студено отсече: "Никакви политиченца да не ми се обаждат, защото ще ги оповестя публично на целия свят!" . По-звучен шамар от този и последващото отсвирване на среща с Фигуранта и слугата му Янев , никога някой български политик не е получавал!!! Дори Тодор Живков са го уважавали повече, Янаки! Европа ви презира, другаре и го показва!!!
29
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 17Бил мернал някъде във фейсбук нещо. Хаха! Лично пространство?! Когато снимаш ББ как спи не е в личното пространство. Когато двама абсолютни левваци ги щракне охранителна камера на обществено място е нахлуване в личнното им пространство. ББ е сниман тайно в служебното си жилище. Тези на общесвено място с видима камера. Аз самия писах, че Столов е динствения читав в служ.правителство. Ама тези камери не снимали повече от нужното? Горките крадци, хулигани, изманници и афераджии!
28
9
 
18
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Всъщност,спецправосъдието май е единственото което работи, и те бързат да го затворят! Прави ли ви впечатление, че те не ги обвиняват затова , че хващат престъпници и дали са невинни, а защо само нашите, а не и другите!
27
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крадци, Лъжци, Корумирани са против всякакъв СЪД - истинат е че Червените нямат свои хора там
26
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напротив,Истината е, че има нужда от специализиран съд. И в предвид независимостта на съдебната система от изпълнителната власт, всички твърдения, че съда се използва от изпълнителната власт, трябват доказателства.А това, че се водят дела срещу знакови фигури от прехода и след, означава че все пак този съд работи. Оценка на работата на съда, не е задача на служебно правителство.А ударите срещу съда, ще върнат определени олигарси отново в антидържавни игри.
25
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СДС+ГЕРБ=Вечна корумпирана платена любофф
24
1
 
2
 
! Отговори
FARAON преди 1 месец
ИМА ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА ТОЯ СВЯТ! ОТ ДНЕС! КАЗВА СЕ, GESS - ШЕFF
23
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Истината е че няма нужда от тези бутафорни специализирани съд и прокуратура, защото са бухалки на властимащите. На всичкото отгоре взимат космически заплати и се раздува щатът. След тях е ред на военните съдилища и прокуратури. Системата е пълна с много хрантутници, които се активизират при нужда. За истинска реформа трябва да се премахне и фигурата на главен прокурор, така всички прокурори ще са равни и ще имат самостоятелност.
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Червено Зомби
21
2
 
12
 
! Отговори
Надблюдател преди 1 месец
Щели да проверяват работата на Специализирания съд следващите два месеца ? Не се разбра, защо тръгнаха да затварят съда преди проверката! Сигурно пак заради "усещания" на българите за корупция!