Спецправосъдието било политически въпрос, а не юридически

Редица сигнали от България вече са постъпили в Европейската прокуратура
44
Спецправосъдието било политически въпрос, а не юридически
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Посещението на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши в България беше изцяло работно. Темите, които обсъдихме, не са обхващали въпроси извън проблематиката, засягаща нейната дейност. Най-важният резултат от тази визита беше, че ще стартира бързо попълването на останалите места - 6 от 10, на българските европрокурори. Това заяви служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов пред Нова телевизия.

Още по темата

„Добре е, че се засегнаха и някои други теми, които засягат правната система на България. Например за специализираното правосъдие, което става ясно, че е повече политически, отколкото юридически въпрос. Това е в компетенцията на българските власти", каза още той.

По думите му констатация на Лаура Кьовеши е, че специализираното правосъдие е излишно и че дали ще го има, зависи повече от предложението на министъра на правосъдието, на правителството и на парламента.

"Тя изрично заяви, че се преследват определени престъпления. Няма списък от хора, които трябва да понесат отговорност, но трябва да се знае, че е необходимо да има проверки и разследване по високите етажи на властта и те трябва да приключват бързо и с ясен резултат", посочи Стоилов.

"От България има постъпили редица сигнали към Европейската прокуратура, но може би тепърва ще стават ясни тези, които заслужават по-голямо внимание", допълни още той.

„Това, което тя очаква, е да има сътрудничество както с Прокуратурата, така и с други органи в България, включително и с такива от системата на МВР. Според мен това е правилно, защото колкото епо-задълбочено е това сътрудничество, толкова по-добре”, коментира служебният министър на правосъдието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
# 35, би ли казал какво има в този плик? Нали в него не могат да се поместят 19 кг злато (10 х 10х 10 см - 1дм3) или 13 кг сребро? Максималната тежест, която издържа той, е 4 кг, а от такава тежест човек на 70 кг не може да се залитне. Все пак се съобразявай с такива неща. И мястото на срещата не е удачно избрано, нали? Трето: откъде накъде министърът на МП ще се интересува кой какво носи? Това да не е ББ или някой спецпрокурор?
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно е, г-н професоре, ББ изкелефещи идеята на ЕС да се заделят съдилища за разглеждане на големи престъпления със загуби на много големи суми пари и участие на голям брой хора и я натъмани за борба с неприятелите на ГЕРБ, разбирай такива на Падишаха. Стигна се ди изкривявания съпруг и съпруга да се обвинят за участие в ОПГ, да се арестуват и в продължение на 8 месеци да се изготвят обвинения. Сетне те се задържат за още 8 месеци.Нагледни примери - делото Иванчева-Петрова; Арабаджиеви, Стайкови
31
1
 
4
 
! Отговори
Ей преди 2 години
Хора, вижте се кои избрахте пак да ви управляват !
30
1
 
3
 
! Отговори
Аха преди 2 години
Точно Янаки ли ще ни ги обяснява тия неща ??!
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янаки, нали си министър на правосъдието, коментирай плика на Узунов, защо мълчиш?
28
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажете си направо, че искате да върнете 5 млрд лв запорирани от КОНПИ пари на олигарси, нали те ви финансират новите партии.
27
5
 
11
 
! Отговори
Майора преди 2 години
За БСП и новото ОФ Спец съда и Спец прокуратурата са излишни , но нали това беше изискването *** ЕС! Явно в България се засегнаха интересите *** олигарсите и те веднага накараха своите марионетки да вдигнат врява!А може би и защото се забъркаха и президентските съветници.
26
12
 
22
 
! Отговори
Morski преди 2 години
ЕК ни спря мониторинга и ни похвали точно заради Спец павосъдието и съд! Излиза , че Правосъдния ни министър не иска ПРАВОСЪДИЕ!Не е странно като се има предвид ,че е от комуноидно котило!Както го е казал един поет" Не човек , а...комунист!"
25
10
 
24
 
! Отговори
Ъхъ! преди 2 години
Драги ми Янаки, недей да словоблудстваш! Всички видяхме как лошо погледна Кьовеши и как студено отсече: "Никакви политиченца да не ми се обаждат, защото ще ги оповестя публично на целия свят!" . По-звучен шамар от този и последващото отсвирване на среща с Фигуранта и слугата му Янев , никога някой български политик не е получавал!!! Дори Тодор Живков са го уважавали повече, Янаки! Европа ви презира, другаре и го показва!!!
24
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадци, Лъжци, Корумирани са против всякакъв СЪД - истинат е че Червените нямат свои хора там
23
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив,Истината е, че има нужда от специализиран съд. И в предвид независимостта на съдебната система от изпълнителната власт, всички твърдения, че съда се използва от изпълнителната власт, трябват доказателства.А това, че се водят дела срещу знакови фигури от прехода и след, означава че все пак този съд работи. Оценка на работата на съда, не е задача на служебно правителство.А ударите срещу съда, ще върнат определени олигарси отново в антидържавни игри.
22
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СДС+ГЕРБ=Вечна корумпирана платена любофф
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червено Зомби
20
4
 
18
 
! Отговори
СДС 2021 преди 2 години
Комунистът Янаки сега така говори. След изборите ще обърне палачинката.
19
2
 
8
 
! Отговори
Митьо Очите излиза преди 2 години
скоро, а стане ли засечка, може да осъди България, а ще плащаме всички ние.Но за пр0ст байганьовец, важно е комшията да е зле.
18
1
 
6
 
! Отговори
да преди 2 години
с прокуратура като нашата..на обвиняемите адвокати не им трябват - тя ги защитава и пази от затвора :)
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каза ли и за Хитлера?
16
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кьовеши пристигна в БГ, шайката се скри :)) Какво нещо е да си създадеш добро име :)) Много добре знае, че не може да промени кой знае какво нещата, но все пак й прави чест, че ни посети първи :))) После да не се оплаквате, че сме били последни във всичко :)
15
4
 
25
 
! Отговори
Мутрите преди 2 години
мафията на МУТРИТЕ, не иска не само спецпрокуратура и спецсъд, искет въобще-изобщо да няма нито прокуратура нито съд, достатъчен им е ЧеКиста Бойко Рашков, за пенсия е, но ще казва КОЙ е престъпник и КОЙ какво и езвършил, няма да дири доказателства, щом го е казал... край
14
3
 
17
 
! Отговори
Кьовеши каза преди 2 години
всичко, което искаше да каже.Яначко пак си фантазира, какво бил разбрал.