Прокуратурата отрече да има задържан за убийството в Кладница

Работи се по много версии и са назначени много експертизи
7
Прокуратурата отрече да има задържан за убийството в Кладница
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

По реда на Наказателно-процесуалния кодекс към момента няма задържано лице по досъдебното производство за убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге. Това заявиха на бирфинг от прокуратурата.

По-рано днес се появи информация, че има задържано лице от МВР. Директорът на ОДМВР ст.комисар Павел Млеканов отказа да коментира дали има арестуван по закона за МВР.

Още по темата

"Каквото и да кажа в момента, може да навреди на разследването. Работи се по много версии и са назначени много експертизи, които ще дадат яснота относно самата специфика на деянието. И в момента се провеждат процесуално-следствени действия, работи се с различни лица. Към момента не мога да дам конкретика, защото е възможно това да опорочи разследването.", каза ст. комисар Млеканов, цитиран от БНТ.

Продължава работата по всички версии. Разпитани са 5-6 лица по досъдебното производство. Към настоящия момент не са събрани доказателства за виновността на което и да е лице, разпитано по делото. Чакат се и резултати от експертизи. От прокуратурата отказаха да посочат основните версии за убийството, защото това би могло да попречи на разследването.

Удо Ланге беше открит мъртъв в дома му в пернишкото село Кладница. Пристигналият на място лекарски екип не е установил следи от насилие. По време на аутопсията обаче е открита рана в долната дясна част на шията, през която е засегнат белият дроб.

Швейцарският бизнесмен е женен за българка и живее отдавна в нашата страна. Двамата са имали предприятие за силиконови изделия, което преди няколко години са продали на шведска компания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Теди преди 1 година
Заможен човек е бил може да са го следяли и да са планирали грабеж и убийство
4
0
 
5
 
! Отговори
999 преди 1 година
Съпругата има ли син от предишен брак?
3
2
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ЖЕНА МУ КОЯТО ГО НАМЕРИЛА ИЗВИКАЛА ЛИНЕЙКА, А НЕ ПОЛИЦИЯ И ОПИТАЛА ДА ГО ПРОБУТА КАТО УМРЯЛ Я ОТ ИНСУЛТ Я ОТ ИНФАРКТ! ДОРИ ЗАЛЕПИЛА ПРОБОДНАТА МУ РАНА СЪС КАНАКОЛИТ СЛЕД КАТО ИЗБЪРСАЛА КРЪВТА! УВИ ИМАЛО АУТОПСИЯ И СИ ЛИЧАЛО, ЧЕ БЕЛИЯ МУ ДРОБ Е ПРЕРЯЗАН НА ДВЕ!
2
0
 
7
 
! Отговори
Леко така преди 1 година
МАФИЯ и МВР Е ОПГ!
1
4
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ЕРКЮЛ ПОАРО: ЖЕНА МУ ГО Е НАМУШКАЛА СЛЕД КОЕТО ГО Е ПРЕОБЛЯКЛА И СЕ Е НАПРАВИЛА, ЧЕ ГО НАМИРА! КРАДЦИ НЯМАШЕ ДА ГО ПРЕОБЛЕКАТ! ПОНЯКОГА ИСТИНАТА Е НАЙ-ОЧЕВАДНА! ТОВА Е ЗАТВОРЕНО СЕЛИЩЕ КЪДЕТО Е ЖИВЯЛ- МОЖЕ И ДА Е БИЛО КРАЖБА НО НОМЕРА СЪС ИЗБЪРСВАНЕТО НА КРЪВТА И ПРЕОБЛИЧАНЕТО ГОВОРИ ЗА ВЪТРЕШЕН ЧОВЕК!