Бившата съпруга на Петьо Еврото: Прокурори, следователи и членове на ВСС бяха на заплата при него

На някои плащаше и по 20 000 лева
2 юни 2023 15:42, Стела Стоянова
47
Бившата съпруга на Петьо Еврото: Прокурори, следователи и членове на ВСС бяха на заплата при него
Снимка БГНЕС

Бивши и настоящи членове на Висшия съдебен съвет също са били сред посетителите на ресторанта “Осемте джуджета”. Това стана ясно от втората част от интервюто на Антикорупционния фонд с Любена Петрова - бившата вече съпруга на Петьо Петров.

"На някои се даваше по 2, 5, 10 хил. Имаше и по 20 хиляди лева. И следователи, и прокурори, и съдии. Имаше и полицаи, които взимаха пари. Някой има болни роднини, друг има деца или иска да израсне кариерно. Не всички са чисто корумпирани и боклуци. Имаше читави хора, които идваха със своите причини", обяснява бившата жена на Петьо Петров.

Петрова посочи още, че висши служители на МВР също са посещавали ресторанта, но отказа да даде повече подробности, защото “за всяко нещо си имало време”. Всички посетители на заведението са били записвани, увери тя.

По думите й в ресторанта са идвали и членове на настоящия и на бившия състав на съдебния съвет. "Не помня физиономии. Който е идвал, не за да вечеря случайно, съм го запомнила", казва Павлова, като повтаря, че всички са били снимани и записвани.

Още по темата
"Всякакви хора съм виждала в ресторанта. Не намирам смисъл и причина да ги коментирам. Всякакви хора", казва още Павлова.

В първата част от интервюто пред "Антикорупционния фонд" бившата съпруга на ексшефа на Столичното следствие Петьо Петров Любена Петрова заяви, че разпознава почерка на бившия си съпруг в писмото-заплаха срещу главния прокурор Иван Гешев.

"Изразите в писмото до Иван Гешев са изрази, които Петров употребяваше по пет-шест пъти на ден. Няма вариант това писмо да е писано от друг човек", категорична бе Любена Петрова.

Петрова разказва също как бившият й мъж имал компромати - "архив с доказателства" срещу магистрати и как е помагал за кариерното израстване на прокурори.

Тя разкрива, че случилото се срещу главния прокурор Иван Гешев е една от причините да реши да говори сега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Само питам... преди 10 месеца
А НЯКАКВИ ИМЕНА ..... ? И ако не е разпознала физиономията на човека ,КАК госпожа Евро е знаела че дошлия е прокурор... следовател... член на ВСС ... ? Мистерия някаква .... Да не би бившата да РЕЦИТИРА ЗАУЧЕН ГОТОВ ТЕКСТ ... за да направи сензация , но без да изпада в смущаващи покуратура, полиция и ВСС подробности ? Записи от охранителните камери, както се разбира - НЯМА . Някакви реални доказателства подкрепящи думите и - НЯМА. ЗНАЕ ТОЧНИТЕ ДАВАНИ СУМИ, ЗНАЕ ПРОФЕСИИТЕ... НЕ ПОЗНАВА ХОРАТА?
37
7
 
9
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 10 месеца
Уж говорехте за т.н."турско робство"---а българия се оказа НАЙ-РАФИНИРАНАТА РУСКО-КОМУНИСТИЧЕСКА СТРАНА НА "ПРОСТИТУЦИЯТА"---ВЪВ ИКОНОМИЧЕСКО , ФИНАНСОВО И МОРАЛНО ОТНОШЕНИЕ--/защото това е основния морал на "соц-робите на труда".../ХОРА ----БЕЗ ИМОТ , ПАРИ , УМ , ПРОФЕСИЯ И ЦЕЛ В ЖИВОТА ----САМО ТОВА МОГАТ ,ДА ПРАВЯТ----СЕ ПРОДАВАТ , КАТО СВИ НЕ ЗА КЛАНЕ ЗА МЕСО....!
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Имаше читави хора, които идваха със своите причини.Дали??
35
0
 
13
 
! Отговори
СМЕХ... преди 10 месеца
...СЕГА ШЕ ВИДИТЕ КОЛКО ФАКТИ ЩЕ ИЗСКОЧАТ ОТ КЪЩИЧКАТА НА ДЖУДЖЕТАТА----САРАФОВ ВЕЧЕ ГО ВИДЕХМЕ НА КЛИП , НО ИМА ОЩЕ ОТ ТИЯ "ПРАВНИ ПРОС ТИТУ ТКИ НА ТЕМИДА" НА ЗАПИС НА ТЕФТЕР И СНИМКИ...ХА,ХА,ХА...ТОЙ И ГЕШЕВ ИМА КВО ДА КАЖЕ ОЩЕ И НЕМА ДА МЪЛЧИ!...ЩЕ Е ГООООЛЕМ СЕИР !!!
34
2
 
0
 
! Отговори
Народе?! преди 10 месеца
защо си била част от това толкова време и сега се сети??! купувачи на надежда сте. лай там и си продавай информацията, но знай че има Ботев и Левски
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ангели небесни и светци няма за свидетели на престъпления. Съдът все чака Ангел небесен и Свети Петър от райските порти да им стане свидетел, за да осъдят някой престъпник от Ада. Свидетелите ще са от Ада. Българският съд има доказателства, за които съдът в САЩ само може да мечтае и вече да ги е прибрал всичките накуп.
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Проста, не проста, любена е Любена от бая народ, явно по време на любенето и бая тайни са и споделили.
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво, ценен свидетел. Да се разпита като свидетел. Велик момент в борбата с Мафията. Исторически момент. Всеки мафиот бърза да стане полезен за следствието, преди Мафията да го намери. Води ги страхът от Мафията, на която са служили, и желанието да кажат своята страна на историята.
30
9
 
6
 
! Отговори
Любена ,любена преди 10 месеца
ама нещо ,,недолюбена" ми се види.Много мъст от черната и душичка.
29
1
 
7
 
! Отговори
ВИНАГИ ЩЕ СЕ ... преди 10 месеца
..ДАВАТ ПАРИ ЗА НЕЩО--ПРОСТИТУЦИЯТА СИ Е ЗАНАЯТ ОТ ВЕКОВЕ---И НАЙ-СТАРИЯ..!
28
6
 
2
 
! Отговори
ВИНАГИ ЩЕ ИМА... преди 10 месеца
...НЯКОЙ КОЙТО ДА ДАВА ПАРИ!!!ПО-- РАНО ГИ ДАВАХА ОТ ЦК/ БКП---ДНЕС Е ПУТИН ИЛИ НЯКОЙ ДРУГ---ВЪПРОС НА ИНТЕРЕС И ЦЕЛ!
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До26 и така не е както я определи . На Запад проституцията е с закон . И е посочено на кое место може. Извън него е забранено. При нас може навсякъде от магистралите до магистратките
26
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До22. И какво от това. След някоя друга година ще и четат разказите. То и за Т. Живков се говореше , кои жени как ги урежда на работа. Особенно артистите от народния театър и военния театър.
25
5
 
6
 
! Отговори
дА СИ ГО КАЖЕМ преди 10 месеца
Системата се казва КАПИТАЛИЗЪМ !
24
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Егати портаджийката...
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз трябва да съм извън "цяла" България
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хора с "причини".
21
17
 
8
 
! Отговори
НАИСТИНА Е ЛЮБЕНА... преди 10 месеца
ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Й ГЛЕДА ПОРНОЗАПИСИТЕ В ИНТЕРНЕТ....ЗАРАДИ ТЕЗИ ЗАПИСИ ПЕТЬО ЕВРОТО Я Е РАЗКАРАЛ, И ТЯ СЕГА МУ ОТМЪЩАВА
20
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Цялата система е яко гнила, гражданското общество или е много слабо, или го няма. Представените в парламента са си все същите мафиоти. Не знам как ще я караме и къде ще стигнем.
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз като стар социалистически тарикат . Мога да говоря за елитните *** близки до политбюро. Борбата бе за власт в соца.Тогава парите и дваха след властта.