Христо Шопов излиза срещу подписка

Заплашил с ключове, не с пистолет
24 фев 2024 19:00, Стела Стоянова
143
Христо Шопов излиза срещу подписка

Актьорът Христо Шопов излиза на свобода срещу най-леката мярка за неотклонение - подписка, реши Софийският районен съд.

Той трябва да напусне ареста незабавно. Съдът обяви, че няма доказателства звездата на българското кино да е насочвал пистолет към своята съседка Патриша Тийвс с думите: "ще те застрелям в лицето с пистолета ми".

От два видеоклипа, които самата гражданка на Люксембург е направила, се виждало, че той държи нещо в лявата си ръка. То наподобявало на връзка ключове, чувало се и подрънкване на ключове. Затова съдът обяви, че може да се направи извод, че актьорът не е държал пистолет, а ключове.

По отношение на втората реплика, също изречена на английски: "ще те убия", съдът каза, че тя се чува на клипа, направен от Патриша.

Тази реплика е изречена в разгара на разгорял се междусъседски конфликт, обясни съдът.

Също така съдебномедицинска експертиза показала, че тя има нараняване на един ден. Според прокуратурата то било причинено от това, че Шопов я хванал под брадичката, блъснал я в оградата на съседна къща и тя паднала.

Магистратите също така приеха, че няма опасност Христо Шопов да се укрие, тъй като освен, че има установен адрес, той е и публична личност. Никога не е бил осъждан и не е имал противообществени прояви.

По отношение на това дали може да извърши престъпление, съдът каза, че няма данни до този момент той да се е карал с Патриша, двамата дори не се поздравявали, а и самата тя не знаела до този момент, че той говори английски език.

По делото е разпитана и съпругата на Шопов - актрисата Мариана Станишева, която беше на съдебното заседание. Тя обяснила, че преди години имало конфликт с Патриша и от тогава всички съседи избягвали да общуват с нея.

Актьорът беше арестуван в нощта срещу петък в столичния квартал "Малинова долина".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още по темата: подпискаХристо Шопов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Каква е пък тая и за какво се бори? Явно им лази на хората по нервите с капризите си и те вече не издържат. Еле пък Христо Шопов който не си е намерил самочувствието на улицата. Абсолютни досадници, едва ли е станало кой знае какво но жената видите ли била от Люксембург. И какво от това не е от Венера, нали? Да си ходи у тях предполагам там ще й се кланят като на принцеса. Ха-ха! Пълна дропла!
93
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
дo 134 Какъв пистолет те гони бе? Ти изобщо прочете ли статията преди да повтаряш лъжите на тази татуирана пaчaвpa?
92
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украинска наглааа лъжлива татуирана скааапанячка! А Шопов така и така лежа 2 дни в ареста..трябваше да я пребие , че да има за какво да лежи като хората.
91
3
 
10
 
! Отговори
Сценарист преди 2 месеца
Кучета от колибки лаят на двора в къщичката на луксозен квартал в София. Същото е и в кв. Бояна, и в кв. Княжево, и т.н. Пазят си двора от чужди кучета, и от бездомни кучета и от чужденци и т.н. А Шопови се пазят с три пищова, блокират кола, заплашват и чупят чистачки. Яко е за кино!
90
0
 
10
 
! Отговори
Днв преди 2 месеца
"Тази реплика е изречена в разгара на разгорял се междусъседски конфликт, обясни съдът." - И какво значение има?
89
1
 
16
 
! Отговори
Йо преди 2 месеца
Добре че е този скандал, че да се заговори малко за българското кино, че то с друго не е интересно.
88
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Те са почти на път да оправдаят Семерджиев, та този ли "велик" артист да излезе виновен. Тези псевдо интелигенти са недосегаеми. Срам за правосъдието. То всъщност никога не е работило.
87
3
 
6
 
! Отговори
Коментатор преди 2 месеца
Дано си е взел едно наум.
86
7
 
9
 
! Отговори
тъпомер преди 2 месеца
Професианалисте,за ква експертиза на видео говориш,в законите ясно е написано .,че запис с такова качество и ниска резолюция не може да се приложи като доказателство,освен аудиозаписа.И 100% само глоба по спорузамение от двете страни плюс Патриция с глоба като инициатор.
85
6
 
22
 
! Отговори
Знаеме се преди 2 месеца
Шопов е за психиатрия, всички го знаят в квартала! Опасен е!
84
4
 
2
 
! Отговори
тъпомер преди 2 месеца
Полезно е хапчетата предписани чичо Доктор да се вземат редовно,а за Патриша велика не берете кахър,тя си има по такива хапчета мяу мяу зомбита.
83
2
 
10
 
! Отговори
Професионалистът преди 2 месеца
Сега....че Шопов е направил това, го е направил. Просто прокуратурата няма още експертизата на видеото, а съда прави свободни съчинения. Но, има и друго, обществото се заблуждава, че мярката за неотклонение е присъда. Не, не е. Дори е вредна. Това означава, че без да е внесен обвинителния акт и по същество да се е произнесъл съда, си осъден. Да, ама не. И трето. Точно за такова престъпление "Че те утепам", няма кой до взема такава мярка, а присъдата ще е условна.
82
3
 
5
 
! Отговори
Ахааа, преди 2 месеца
само да съм прочел пак да пишете, че съда е корумпиран, адв. Лулчева дава рушвети или, че известните и богатите не ги лови закон. Няма такова нещо в РБ. Дори да не харесвам татуирани вие сте зомбирани простаци. Вече никога не говорете за корупция в съда. Вече съм спокоен, че мога да гръмна комшийката. Ама май нямам тия пари.
81
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Наградите го с орден Стара планина.
80
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
105. Да, така е, което обаче не го оневинява. Насилие и заплаха със смърт се наказва от закона, но в правовите държави, не и в България.
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
105 Да.
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 102 - И тя е могла да извика полиция, вместо да влиза по нощите в чужда собственост с претенции.
77
3
 
6
 
! Отговори
тъпомер преди 2 месеца
102 ти ела в дома ми без мое разрешение,и ще разбереш кон боб яде ли.
76
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Шопов да предаде всички "ключове" на полицията.
75
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
93 Могъл е да повика полиция, ако тя е навлязла в чужда собственост, вместо да я бие и заплашва със смърт.