Надал отпадна от Australian Open след 4-часова драма

Стефанос Циципас се класира за полуфинала
Обновена: 17 фев 2021 15:34 | 17 фев 2021 15:32, Нели Христова
30
Надал отпадна от Australian Open след 4-часова драма
Снимка: БГНЕС

Петият поставен Стефанос Циципас за втори път се класира на на полуфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис.

Гръцкият състезател направи обрат срещу втория в схемата Рафаел Надал от 0-2 и го победи след 3:6, 2:6, 7:6(4), 6:4, 6:4 след 4 часа игра на „Род Лейвър Арина“ в Мелбърн.

Първият сет започна равностойно. Рафа успя да пробие за 5:3 след форхенд в мрежата на съперника и след това затвори частта без проблеми.

Играта на Циципас загуби ритъма си, бъркаше често и в следващия сет Надал направи нови два брейка, за да дръпне с 2-0.

В третата част Стефанос намали грешките и всеки печелеше безпроблемно своето подаване и логично се стигна до тайбрек. В него размяната на полетата дойде при 3:3 точки. След това гръцкият тенисист поведе с 6:3 и реализира втория сетбол след топка на левичаря в аут.

Циципас стигна до първата си точка за пробив в мача в откриващия гейм на следващата част, но Надал я ликвидира.В петия гейм испанецът взе подаването си от 15:40, за да поведе с 3:2. Накрая гръкът успя да пробие за 5:4 след като именитият му опонент изкара топката от форхенд извън очертанията на корта. После сервира убедително и изравни частите на 2-2.

В решителния сет Стефанос Циципас изглеждаше по-свеж. Той проби на нула Надал за 6:5. След това сервираше за място на полуфиналите и стигна до два мачбола, които пропиля. След това Рафа имаше възможност за рибрейк, но със сервис съперникът се измъкна. При третия мачбол обаче Циципас приключи с бекхенд по правата.

Следващият опонент на 22-годишния гръцки тенисист ще бъде руснакът Даниил Медведев. Двубоят е в петък, а утре е другият полуфинал между Новак Джокович и Аслан Карацев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цицата е руснак. Майка му е рускиня спортистка . Дядо му е вратар на Спартак Москва, спортист. И е добро момчето. Един ден ще успее.
22
3
 
3
 
! Отговори
Хасан преди 3 години
Карагунис го е правил Карадемир, но са последвали травми в главата и завалията нема акъл за 5 стотинки!
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джокера ще опердаши Каранцев за около 2 часа, а руснаците в другия полуфинал ще се млатят поне 3-4 часа и след това на финала ще гледаме 3:0 за Сърбия😀 Това е моята прогноза!
20
6
 
6
 
! Отговори
Хасан преди 3 години
Надал загуби, но Цицата мина предния кръг гратис! Само който разбира от спорт знае какво означава единият е свеж, а другият не се възстановил достатъчно от предишния мач!!
19
5
 
7
 
! Отговори
Хасан преди 3 години
Цицата е руснак бе, какъв ти грък! Той говори перфектно руски, майка му е рускиня! А ти само потвърждаваш, че гърците са *** и мързеливци, само пиене и заеми!
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 14А ти какво ще спечелиш?
17
4
 
6
 
! Отговори
КАРАГУНИС преди 3 години
Хасан--отивай да правиш чаламба на Ерджоган, със ибрика .Дзоковиц е Грък и Сервос. И НЕЩО ДА ЗНАЕШ ОТ МЕНЕ -- всичките руснаци са Гърци .
16
2
 
8
 
! Отговори
КАРАГУНИС преди 3 години
Бравос на сънародника Циципас...4 ПОЛУФИНАЛА ОТ БИГ ШЛЕМ !!..ЧЕТВЪРТИ СЕГА !ВРЕМЕ Е ЗА ТИТЛАТА ОТ ТУКА--ОТ ГРЪЦКИЯ КОНТИНЕНТ АУСТРАЛИА !
15
7
 
10
 
! Отговори
Хасан преди 3 години
Трима руснака и един сърбин, ами предполагам, сърбина ще ги бие, а няма хич да е лесно!
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срещата беше равностойна без обрати. В решителните моменти Надал не издържа психически.
13
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие представяте ли си Григор да направи такъв обрат на Надал.Абсурд.Затова Циципас ще печели титли,а нашия просто пари.
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До УжасВсеки от осемте тенисисти на четвъртфиналите заслужаваше да спечели титлата.
11
2
 
6
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До ИспанецА така, да добавим и *** или как му е испанския вариант , а и да не е стъпил в Испания, да не излага повече Испания!А нещо за черното тото?!И как му е изпила силите някоя гъркиня?!Айде за Григор колко написахте, давайте и за Надал, как може да пада от едно шишлеме :):):)
10
3
 
11
 
! Отговори
??? преди 3 години
Надал още ли взима допинг с разрешение? Гледах мача, Надал психически не издържаше на играта на Циципас.
9
1
 
13
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Подигравате се вие (къде иронично, къде не :), ама мача си беше супер :). Надал е супер спортист. Има си неговите особености, но е с голяма психика, борбеност, уважава съперника и е смирен! Но Циципас показа нещо внушително днес. Супер издържливост и също голяма психика. Само проверете колко пъти и от кого е бил обръщан Надал от 2:0. Медведев и Циципас са във супер форма и очаквам голям мач. Победителя от двамата мисля ще е шампион на АО. Заслужават!
8
3
 
7
 
! Отговори
оплювач до Испанец преди 3 години
Браво колега, ето това е - той за толкова време трябваше да разбере, че от него тенисист не става !
7
5
 
10
 
! Отговори
До Испанец преди 3 години
Била му слаба психиката...хаха...ама ти нищо не каза бе, профан ! Просто всеки си има слаби моменти, но статистика като неговата със слаба психика не се постига !
6
15
 
10
 
! Отговори
Испанец преди 3 години
Надал забрави испанския, само по другите държави ходи.Слаба му е психиката на Надал - не се знае кога ще се срути психически и ще падне. Голям позьор е Надал с това пощипване по тялото. Омръзна ми все за Надал да пишете.Циципас направо го разби, а Надал гледаше като теле в железница.Тенисът не е за Надал, да се захваща с нещо друго, в което повече да го бива.
5
3
 
6
 
! Отговори
оплювач преди 3 години
Испанските колеги да го оплюят веднага, както правим ние, да не чакат !
4
2
 
8
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До АнонименТо и полуфиналите са източноевропейски - Гърция, Сърбия и Русия.Е, ако кажем, че Гърция не е само от Южна Европа, ами и от източната част на Европа.