Джокович: Имаше много емоции, след като се върнах от Австралия

Не беше трудно да хвана отново ракетата, заяви той
20 фев 2022 22:12, Нели Христова
24
Джокович: Имаше много емоции, след като се върнах от Австралия
Снимка: БГНЕС

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович ще направи очаквано завръщане утре следобед,  когато трябва да започне участието си в турнира в Дубай срещу италианеца Лоренцо Музети. "На който и турнир да ми разрешат да играя, ще вляза в страната и ще играя. Наистина не мога да избирам. Ще видя къде мога да отида и да играя", сподели той за решението си да не се ваксинира заради личното си право на избор. Властите в Дубай не изискват от чужденците да са ваксинирани срещу COVID-19.

"Не беше трудно за мен да хвана отново ракетата и да практикувам спорта, който обичам", каза Джокович на пресконференцията си пред репортерите. "Аз съм толкова готов, който мога да бъда в този момент", добави сърбинът. Организаторите на турнира обаче отказаха достъп на голяма част от репортерите и фотографите до пресконференцията на Джокович, без да дадат обяснение за това.

"Имаше много емоции, след като се върнах от Австралия", призна тенисистът. "Беше странно. Бях разочарован и тъжен от начина,  по който се случиха нещата и напуснах страната", каза още той.

Новак Джокович каза още, че е много развълнуван да се върне да играе в турнир, който до момента е печелил 5 пъти.

"След като съм имах хубави спомени тук и титли, разбира се, това прави връзката ми с мястото още по-специална", каза сърбинът, който призна, че играчите са го посрещнали топло за разлика от Австралия. "Ще играя на този турнир и ще видя как ще продължим нататък", завърши Джокович.


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.