Реджеп Ердоган се закани за "кръстоносен поход" към Виена

Австрия закрива 7 джамии и гони 40 имами от страната си
Обновена: 10 юни 2018 17:38 | 10 юни 2018 11:30,
533
Реджеп Ердоган се закани за "кръстоносен поход" към Виена
Снимка: Reuters

Правителството на Австрия взе решение да затвори седем джамии, които се ползват с финансиране от Анкара, както и да изгони до 40 имами от пределите на страната си.

Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган обеща отговор на мерките на Виена, които той описа като "нов кръстоносен поход", пише германският национален ежедневник Die Welt, цитиран от "Фокус".

"Опасявам се, че мерките на австрийския канцлер Себастиан Курц водят света към нов кръстоносен поход, към война между кръста и полумесеца", заяви Ердоган в рамките на предизборен митинг в Анкара, проведен в събота, 9 юни.

"Правите това и очаквате, че ние ще стоим безучастни? Това не означава, че и ние няма да предприеме някои стъпки", закани се турският лидер.

В петък Австрия обяви, че ще експулсира от страната до 40 имами. Освен това Виена ще наложи затварянето на седем джамии. "Паралелните общества, политическият ислям и радикализацията нямат място в нашата страна", бяха думите, с които Курц обяви решението на управляващите във Виена.

Имамите, които ще бъдат заставени да напуснат Австрия, са духовници на "Турско-ислямския съюз за културно и социално сътрудничество в Австрия" (Atib).

Австрийският министър на вътрешните работи Херберт Кикл добави, че правителството ги подозира в нарушаване на забраната за чуждестранно финансиране на религиозните организации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


533
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
355
0
 
4
 
! Отговори
До Анонимен преди 5 години
От Рептилизглежда много добре меркел, също и останалите
354
4
 
34
 
! Отговори
reptil преди 5 години
Нека ги зтварят, нека ги гонят имамите, те какво си мислят, че австрия ще стане торкия!? В Историята на народите са познати случаи, при които като подадеш пръст ти захапват ръката!
353
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я дайте снимката от срещата на Г 7 която цял свят коментира да се видите на какво дередже сте европейците.
352
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заглавието не отговаря на съдържанието на материала. За какъв "кръстоносен поход" към Виена се е заканил Ердоган? И кой ще го води? Той - ислямистът ли?
351
3
 
31
 
! Отговори
E преди 5 години
На който Мюмюн не му харесва ЕСа-потурите,феса и Ориент експреса!Композицията тръгва от 5ти коловоз на Виенската гара.
350
4
 
33
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
С такива изказвания не виждам Турция въобще да кандидатства за влизане в ЕС.
349
3
 
32
 
! Отговори
pkboev преди 5 години
Заглавието наистина е абсурдно...А който е изненадан по какъвто и да е начин от позициите на Ердоган по тези въпроси е или наивен или неосведомен - човекът си е класически ислямист. За някой с подобни възгледи обществата на "неврниците" са нещо като стадо животни. *** е да очакваме от Ердоган уважение към суверенитета на която и да е общност извън ислямския свят.
348
5
 
36
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
Браво на австрийците,а оня читак не може да плаши с кръстоносен поход,защото не носи кръст,а една четвърт луна. Трябва да си припомни историята и къде бяха спрени турците при настъплението към Европа преди шест века,че да плаши с кръстоносен поход. Трябва всички християнски държави на територията на Европа да затворят джамиите,защото имамите им са от петата колона на Турция. Трябва да се забранят всички турски партии в България,защо демонстративно в НС показват,че поддържат Турция .
347
4
 
22
 
! Отговори
Българин от Германия преди 5 години
354, така е, затова догодина продавам къщата (от 20 години съм тук) и се връщам в България. Жена ми германка е готова да живеем в моята родина, запозната е и с хубавото и с недотам хубавото, но ние виждаме за нас и най-вече за ДЕЦАТА ни по-добро бъдеще в България, отколкото в Германия. Купихме си вече апартамент.
346
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя турски чичак май е спрял гинко билoбата
345
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Българин от ГерманияНе е иракчанин а е кюрдин.
344
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
351 AMI SAMOUNISHOJAVAT SE KOI GI KARA GERMANKITE DA SE TAPCAT S BEJANZI I NEGRI I DRUGI TAMNI SUBEKTI DAJE V KASHITE SI GI PRIEMAT PRIMERI MNOGO PO ULIZITE KATO HODISH PALNO S GERMANKI JENENI ZA CHERNI DA SE SAMOUNISHOJAVAT TIAHNA SI RABOTA NIE ZA TIAX SME VRAGOVE
343
1
 
18
 
! Отговори
Българин от Германия преди 5 години
Днес левите (die Linke) приеха на конгреса си декларация за ОТВОРЕНИ ГРАНИЦИ и всеки който пожелае, независимо ит къде идва и с какви намерения е, да може да влезе безпрепятсвено в РАЗГРАДЕНИЯ ДВОР Германия. Горките леви промити мозъци, те не могат дори да осъзнаят, че с това си гласуване засилват още повече ПАТРИОТИЧНИТЕ СИЛИ и най-вече AfD в Германия. Благодаря, леви утописти !!!
342
2
 
16
 
! Отговори
No comment преди 5 години
Да бе мирно седяло-не би чуди видяло!За расистките изказвания на Султана и призоваване на въоръжени походи срещу християните в Австрия...Доклади кога?
341
1
 
21
 
! Отговори
Българин от Германия преди 5 години
Ако тук Алтернатива за Германия (AfD) постави подобни изисквания в Бундестага, марионетното правителство на Меркел и левите му слуги веднага ще обвинят единствената патриотична партия за "расистка" и "нацистка". В четвъртък един депутат от AfD се обърна към останалите с молба за 1-минутно почитане на паметта на убитото 14-годишно моми1е от един иракчанин. Само представителите на АfD станаха на крака, останалите дори го освиркваха. Германия се САМОУНИЩОЖАВА !
340
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя кюрд смята Австрия за бащиния, ама не е познал, тва не е боко да му прай теманета
339
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е жалко за вас ама човека със всяка мимика и жест може да впечатли и разчувства всеки. Такива хора рярко се срещат, съвсем сериозно ви пиша аз като възпитанник на комунистическата школа.
338
0
 
9
 
! Отговори
Така е преди 5 години
До Анонимен 326 Ние обичаме само руснаците.Така де.
337
0
 
14
 
! Отговори
До 345 преди 5 години
Местане,ти ли си?
336
4
 
19
 
! Отговори
No comment преди 5 години
Гладен Мюмюн-Австрия сънува!