"Война за маски": Егоизмът на САЩ достигна кулминацията си

Открито задържат консумативи, дори и от съюзници
9 апр 2020 09:22, Нели Христова
287
"Война за маски": Егоизмът на САЩ достигна кулминацията си
Снимка: БГНЕС

Заради появата на коронавируса, сякаш се появи нов вид вражда между държавите. Започна "Война за маски", както се изразиха CNN. А един от най-големите участници в този конфликт е САЩ - страната непрекъснато задържа маски от други страни, включително и такива, които са им партньори.

Германия съобщи, че маските, които е поръчала от Китай, са задържани от Вашингтон. Те са транспортирани из цяла Америка. Франция също се оплака, че и нейните маски са останали в САЩ.

Канадското радио CBC съобщи, че от Европа до Южна Америка, партньорите на САЩ се оплакват действията им. Според тях американската страна заграбва крайно необходими медицински ресурси чрез закупуването им на високи цени или директно задържане, съобщават от Радио "Китай".

Според съобщение на германските медии, поръчаните от Германия маски от Китай са били задържани и са транспортирани за страната. Френските медии също писаха за задържани маски от САЩ за тяхната страна.
Освен това САЩ активират и "Закона за отбранителното производство", който беше въведен по време на Севернокорейската война, с цел забрана на износа на медицински материали. Вашингтон не само изиска от компания 3М, водещ производител на маски N95, да транспортира произведените в чужбина маски към страната, но и забрани да ги изнася за Канада и Латинска Америка.

"Ние се нуждаем от тези маски и не искаме други да ги получат." Това заявление на американския глава показва кулминацията на националния егоизъм в борбата с епидемията.

В тази връзка партньорите му изразиха разочарование. Епидемията е като огледало, което показва истинското егоистично и грозно лице на някои американски политици, както и истинската същност на "Америка на първо място". За Европа подобно отношение може да се обобщи с думите на бившия председател на Европейския съвет Туск: "Кой се нуждае враг, когато има приятел като САЩ?".


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
0
 
1
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 месеца
До Анонимен 233
Ама чакай сега, какво наричаш "конспирация"? Дай точна дефиниция, а после ми кажи самолетните атаки срещу кулите близнаци пасват ли на определението? А епруветката с химическото оръжие, която мисля ген. Колин Пауъл размахваше в ООН? Ако си сериозен, де, щото подозирам обратното...
225
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Пян_Гъ

Хаха, кофти ли ви е когато се спънете в собствените си похвати на разпространение на конспирации? Изведнъж ставате много "разумни" и "премерени". Иначе не си затваряте устите от глупости.

Истинско удоволствие е да ви гледаме сеира както на вас, така и на другите, които нямат "опорки" но ви вярват на някои глупости.
224
0
 
5
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 месеца
До тъмна и мътна
Стига глупости. А белите от Испания Италия СПРАВЯТ ЛИ СЕ? А починалите бели актьори и музиканти в Европа и САЩ? Четеш ли? Виж, ся, на някои места - гета, старчески домове, инфектирани отделения - има предпоставки за епидемия с тежка клинична картина и висока смъртност. Не е до раса и държава, а до наличието или липсата на тези условия и до имунологичния статус на населението. Да опростим - афрото си заминават не защото са афро, а защото в тези общности има условия за епидемии.
223
2
 
3
 
! Отговори
тъмна и мътна преди 2 месеца
До и ФЕД няма да успее

Вируса е срещу афрото!Белите се справят,афрото-не!
222
1
 
5
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 месеца
До и ФЕД няма да успее
Те джу-тата може да потриват кунки, но този път подозирам, че може и те да пострадат, дори кланът Барух. Иначе за всичко си прав - спор няма. Големият проблем ще дойде не толкова от фалитите (макар че и това може да провали кампанията на Тръмп), щото ФЕД печата долари на поразия, а от дедоларизацията на световната икономика, за което някои коментатори вече загатнаха. Тогава ще има :"ЕЛА МЕ СЛЯЗ, ЧЕ НЕ МОГА ДА СЕ КАЧА". С долара лще замине и всичко останало.
221
1
 
13
 
! Отговори
Vip преди 2 месеца
Това което се случва в САЩ е следствие на глупостта и самодоволството на президента.. Нима разузнаване на тази държава с бюджет за стотици молиарди не са знаели какво ще се случи аз не мисля.. Сега същия този "велик" държавник обвинява СЗО, краде стоки предназначени за други държави...
220
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кое е нормалното? Платени и поръчани за други хора....
--------

Кой ти е казал, че са платени от други хора?

И ако са платени, значи продавачът е виновен, че ги е дал на друг, а не на този, който му ги е платил.
219
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дали днес американците ще прехвърлят 2000 трупа?
Дано, дано да мpaт повечко!
Ха, сега да си спомнят как заразиха индианците!
ХАК ВИ Е, ДOЛHA И3MET!
218
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
САЩ няма партньори, има съперници или слуги.
217
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е,сега освен терористи станаха и пирати,няма да се учудя ако от злоба и страх почнат да мятат атомни бомби по вируса
216
7
 
15
 
! Отговори
и ФЕД няма да успее преди 2 месеца
да тушира абсолютния крах на Щатите този път. В американските форуми дори и най-големите фенове на Тръмп са ужасени от случващото се - малки и средни фирми от всички браншове фалират, здравната им система се оказа мега-зле - огромен брой починали (афрото готвят бунтове, непропорционално много от тях умират - близо 50%), а до юни се очаква безработните да са 17 милиона!
САЩ са мн кофти страна, но пак страдат само обикновените хора, а джу-тата потриват ръце.
215
6
 
10
 
! Отговори
Гост преди 2 месеца
Добро утро! След пандемията пак всички лидери ще се кланят пред Рижавия перчем и все едно нищо няма.Браво на Туск за думите му.
214
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
питам ние по-високо ли стоим, като сме в другата крайност - все се пазим да не ядосаме чужденците, винаги се мислим за по-долу от чужденците, винаги на 1 място мислим за чужденците, на последно място за себе си, това е другата крайност и също е неприятно.
213
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хамериканците вече имат рекорд - 1970 умрели от вируса само за ден!!! Това го няма никъде другаде, Италия, Испания. Почти половин милион заразени които са регистрирани, а реално са сигурно милиони вече. Прехвалената страна на дебелите сфине живеещи в картонени колиби, си показва какво представлява.
212
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хамериканските Съшити Щати, са една от най-гнусните и жалки държави, съществували някога. Само ги вижте, даже не могат да се скрият вече. И само разни противни *** и други такива психичноболни, продължават да им лапат х**. Уж били много богати, били най-великите, а здравната им система се оказа по-зле от някое кално тимбукту. Ф остата недраги хамерикански ибрикчии. Само си вижте смешните идоли, как паднаха като едни нещастници в лаjната, и дано и вие ги последвате!
211
16
 
3
 
! Отговори
Krom преди 2 месеца
…. Съобщават от Радио Китай? Добре. И ат друга страна, ако компанията 3М е американска, защо да не си задържат маските за техния пазар? Не одобрявам - питам.
210
2
 
4
 
! Отговори
Do sudo преди 2 месеца
А, ние на кой сме задържали маските?!? Кое е нормалното? Платени и поръчани за други хора.... Викаш, кражбата в нормално нещо в САЩ и България, за което съм съгласен на 1 млн процента :)
209
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ееее, те партньорите на САЩ са открили топлата вода.
Както върви скоро и колелото ще открият...
208
10
 
3
 
! Отговори
sudo преди 2 месеца
Нормално, както ние забранихме износа. Така и те
207
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Войната е и за тоалетната хартия.