¬ ќќЌ: —јў удари рамо на »зраел с вето за спиране на огън€ в √аза

ќбвиниха ги, че са подписали смъртната присъда на хил€ди палестинци и израелци
205
¬ ќќЌ: —јў удари рамо на »зраел с вето за спиране на огън€ в √аза
ћохамед јбушахаб с √утериш. —нимка: Ѕ√Ќ≈—/≈–ј

—јў наложиха вето на резолюци€ на —ъвета за сигурност на ќќЌ, насто€ваща за незабавно хуманитарно прекрат€ване на огън€ във войната между »зраел и палестинското исл€мистко движение "’амас" в √аза, предаде –ойтерс. јгенци€та отбел€зва, че по този начин ¬ашингтон изпада в дипломатическа изолаци€, опитвайки се да защити съюзника си »зраел.

“ринайсет членове на —ъвета за сигурност подкрепиха проекторезолюци€та, внесена от ќбединените арабски емирства (ќј≈), докато ¬еликобритани€ се въздържа при гласуването. ¬отът идва, след като генерални€т секретар на ќќЌ јнтониу √утериш предупреди в ср€да —ъвета за сигурност за глобалната заплаха, ко€то произлиза от продължаващата вече два месеца война в √аза.

" акво е посланието, което изпращаме на палестинците, ако не можем да се обединим зад призива за временно спиране на масираните бомбардировки на √аза?", каза заместник посто€нни€т представител на ќј≈ в ќќЌ ћохамед јбушахаб.

«аместник посто€нни€т представител на —јў в ќќЌ –обърт ”уд каза, че проекторезолюци€та е откъсната от действителността и "н€ма да промени нищо на терен". "«атова, макар —јў силно да подкреп€т установ€ването на траен мир, при който израелци и палестинци да могат да живе€т в мир и сигурност, не подкреп€ме призивите за незабавно прекрат€ване на огън€", допълни американски€т дипломат, цитиран от јсошиейтед прес.

"Ќашите колеги от —јў буквално пред очите ни подписаха смъртната присъда на още хил€ди, ако не и на десетки хил€ди мирни жители в ѕалестина и »зраел, включително жени и деца, а също така на опитващите се да им помогнат служители на ќќЌ. »стори€та ще даде оценка на тези действи€ на ¬ашингтон", каза заместник посто€нни€т представител на –уси€ в ќќЌ ƒмитрий ѕол€нски.

—јў и »зраел се противопостав€т на прекрат€ване на огън€, защото см€тат, че това само ще облагодетелства "’амас". ¬место това ¬ашингтон се об€в€ва за паузи в бойните действи€, за да се защит€т цивилните и да се позволи освобождаването на взетите от "’амас" заложници, посочва –ойтерс.

"’амас" остро осъжда ветото на —јў върху проекторезолюци€та на —ъвета за сигурност на ќќЌ, насто€ваща за незабавно хуманитарно прекрат€ване на огън€ в √аза, за€ви високопоставен представител на палестинската исл€мистка групировка, цитиран от –ойтерс.

ѕредставител€т на "’амас" определи стъпката на ¬ашингтон като "неетична и нехуманна".

"¬ъзпреп€тстването от страна на —јў на приемането на резолюци€ за прекрат€ване на огън€ представл€ва пр€ко съучастие заедно с окупатора в убийството на палестинци и извършаването на още масови убийства и етническо прочистване", каза представител€т на политическото бюро на "’амас" ≈зат ар –ешик./Ѕ“ј

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


205
ќще по темата: ќќЌвето
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
183
11
 
7
 
! ќтговори
 оито преди 2 месеца
«апочнаха войната, те да спрат огън€ първи. Ѕезусловно връщане на заложниците и мирът ще настане, но...н€€кой не желае това. «а т€х по-добре в тунелите и под бурките, а невинните изложени на смърт.ќтколешна тактика на ч-ј.л-мјта.
182
5
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
—јў поддържат войните, защото без войни това измислено нещо като —јў ще престане да съществува. “е се креп€т на войни и кръв. ‘акт.
181
9
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
Ќ€ма такава държава като сащ това просто е н€какъв банков клон на »зраел.
180
15
 
9
 
! ќтговори
аноним преди 2 месеца
ќќЌ има сво€ политика и лобирането е част от не€.Ѕогатите арабски нации имат достатъчно долари,които да раздават на они€,които имат н€какво значение,за да свършат нещата вместо т€х! ќќЌ е филиал на ’амас,въпреки че получава заплата от другаде.√енерални€т секретар говори на езика на терористите!
179
4
 
7
 
! ќтговори
Bravo преди 2 месеца
—јЎт - най големите демократи, нали така......
178
0
 
0
 
! ќтговори
до 181 преди 2 месеца
т.н. арабски числа н€мат нищо общо с арабските числа, единствените цифри които дон€къде съвпадат са 1 и 9.
177
7
 
20
 
! ќтговори
Itso преди 2 месеца
¬ече и децата разбраха за юдео-масонската ложа, ко€то дърпа конците на световни€ ред.
176
3
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ƒо 145. “и какви числа използваш. ј знаеш ли че имената на много звезди са арабски.
175
0
 
0
 
! ќтговори
јз преди 2 месеца
ƒо јнонимен171 - прав си кривчо, грешката е верна! ѕоздрав с едно позабравено парче - "ќоооо колко си прoст!"
174
5
 
18
 
! ќтговори
јз преди 2 месеца
ўе вкарат »зраел на трибунал колкото вкараха у–каинските наемници след доклада на јмнести интернешънъл. Ќай-много и тук н€кой от шефовете да "си подаде оставката" след като в дръзнал да подаде сигнал че нещо не е наред.
173
1
 
7
 
! ќтговори
до 171 преди 2 месеца
“и си изключително болен мозък. —поред теб светът не е съществувал до 1786г. - вай, вай
172
3
 
33
 
! ќтговори
÷ивилизован ли!!! преди 2 месеца
Ў-ш-т! “ихо! ƒа не се разчуе, че: бро€т на цивилните жертви в √аза наближава двукратно бро€ на загиналите цивилни в ”крайна; че това става с благослови€та на цивилизовани€ и хуманен «апад, начело с ћеждународната общност със столица ¬ашингтон...
171
4
 
18
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ƒо јнонимен171. ¬ Ѕългари€ има къщи по стари от та€ измислена държава.  ак е съществувал света без т€х главанак.
170
5
 
26
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
 ъдето има война —јў са там. јко н€ма ще ви направим. ј другите държави ще плащат. Ѕългари€ вече даде 2 милиарда на —јў и каквото пожела€т от посолството на укри€.
169
7
 
14
 
! ќтговори
баба мара преди 2 месеца
естествено че ще подкреп€т израел и парите им елитът на сащ е с евреиско потеклокамала е женена за евреин вие какво очаквахте милост н€ма милост от убии-ци погенезис пълен боикот на €нките
168
9
 
11
 
! ќтговори
 олелото на времето преди 2 месеца
 арма .ѕалестинците през ѕървата световна война нападат предателски в гръб османците и немците .јнгличанина Ћоврънс јрабски им обещава велика ѕалестина. ѕ—¬ сме съюзници с немците и турците и губим войната заради палестинското предателство дефакто. –азбира се после палестинците остават колони€ на јнгли€.≈вреите отвоюват ѕалестина от јнгличаните след кратък конфликт и партизанска война ....
167
2
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
я единадесети септември де?
166
25
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
јко не е —јў,до сега то€ св€т да го нема.
165
7
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
—нощи гледах ц€лата сеси€ на ќќЌ, където то€ корумпиран √утериш се прегръщаше с катарски€ представител, а управата на терористите ’амас всъщност живе€т в  атар. ѕоловината арабски държави се хилеха още от коридора, все едно на пазар. –уснакът говореше за 'моите мюсюлмански брат€', европейците неадекватно - за глобално затопл€не. Ќай-конкретни б€ха албанци и китайци, искайки връщане на заложниците последвано от незабавно примирие, ама никой не ги отрази. —ед€нка с празнодумци, отишли на кафе.
164
11
 
4
 
! ќтговори
»сторически ‘акти! преди 2 месеца
ƒо јнонимен»ван Ўишман е он€ герой на ¬азов ,който метафорично отвар€ портите на “ърново. ¬ойна межди османците и българите преди 600 г. е н€мало имало е брак и съюз.  рали ћарко е бил спахи€ и е загинал в битка с влахите в името на султана. —ултана пък е бил син на българска принцеса. ѕрез 1444 край ¬арна българите нанас€т поражението на рицарите и обезглав€ват полски€ "¬арненчик". “урки€ корпус служи за примамка , а при султана са българските войни ,които чакат да щракне "курт-капана".