Най-големият закрит пазар за злато в Европа

Златното кюлче, в което бижутата се "срещат"
14 апр 2015 22:27, Теодора Драгоева
0
Най-големият закрит пазар за злато в Европа
Снимка: Liong Lie Architects

Дори и най-красивите диаманти и инкрустации не могат да добият идеалния завършен вид без благороден метал за обков или основа, какъвто е златото.

Ако е истина, че най-добрият приятел на жената са бижутата, то новият проект на Liong Lie Architects е Рая.

Най-големият закрит пазар в Европа се намира в Холандия и доби своя завършен вид в началото на 2015 година.
Концепцията на проекта „Goudsouk“ е да предостави място, в което всички златари и ювелирни майстори да показват пред широка публика своите съкровища. Сградата е тематично във формата на необработено кюлче злато, върху което ясно е маркиран входът.

Интериорът се характеризира с общо 35 метра фасада, която загатва за блясъка, който сградата съхранява. Всичко, което блести, е злато.

Своеобразната "изложба" на златни изделия се крие в сърцевината на закрития пазар, а мерките за сигурност са на най-високо ниво.

Провокативният екстериор на сградата е значително по-скромен. Всичко е в черно, а подовете са с отразяващ, огледален ефект.

В комбинация със светлината, цялото внимание се насочва само и единствено върху златото. Цялата сграда е създадена с фокус върху сигурността, а триъгълната форма на обърнатите пирамиди е изключително функционална – засилват дизайна на фасадата.

Можете да разгледате красотата на най-големия закрит пазар за злато в Европа в галерията на Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари