Гигантска паяжина покри 300 метра плаж в Гърция

Феноменът вероятно е отговор на природата срещу комарите
20 сеп 2018 11:00, Елка Василева
27

 

 Безпрецедентен и много странен феномен се случи в гръцкия град Етолико.

Местните бяха силно впечатлени, като видяха площ от повече от 300 метра, покрита изцяло от паяжини, пише „Български новини“.

Тази абсурдна сцена се случи на плажа на източната страна на лагуната до града.

Мрежите са хванали като мехури дърветата и растителността, включително палми и тамариски.

През последните дни местните и туристите се оплакваха, че е имало цели ята от комари, които летят над района.

Така че хората предполагат, че паяжината трябва да е отговор на природата, за да запази равновесието около региона, като унищожи досадните насекоми.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: Гърцияпаяжина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
Заспал слон на паяжина - 150 кг. БГ мутра, в хамак, на курорт в Гърция.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спайдърмен пак се е направил на щайга и след поредния балконинг и друсане е сътворил ето това.Но защо Спайдърмен.Кое не ти хареса в Гърция, доколкото разбирам от гениалната статия комарите, хубаво е толкова ли не можа да дойдеш до България да купиш един мухозол и нещата да минат мирно и тихо ми заради едни комари трябваше да влезеш в телевизията.
18
1
 
0
 
! Отговори
симо преди 5 години
не . просто като не вали се въдят и паяци и комари в несвяс .
17
0
 
4
 
! Отговори
пътник преди 5 години
Нищо ново и странно в историята. Паяците от вид Teragnatha са в размножителен период. Подобен "феноме" е наблюдаван и през 2003 г, дължащо се на свръх популация на насекомите.
16
3
 
8
 
! Отговори
пецата преди 5 години
такава е тенденцията на медиите да дезинформират за едната сензация, стана масова практика словоблудството, това е паяжина на гъсеници и по скоро имат проблем с това от колкото с комарите
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До анонимен 9Личи си когато става въпрос за печатна грешка /натиснат съседен клавиш, както е в случая/ и кога - за незнание. При мен и на компютъра, и на телефона, например, "ш" и "щ" са едно до друго. Сигурно и при 9 е така.
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПАЯЖИНАТА Е НАПРАВЕНА ОТ ЕДИН ВИД ПАЯК КОЙТО СЕ РАЗВИВА ДОСТА БЪРЗО ДАДОХА ГИ В ЕДИН МОМЕНТ!!НО ЗА ДА ИМА ПАЯЦИ ТРЯБВА ДА ИМА ЛЕТЯЩА ХРАНА ЗА ТЯХ!!ИЗБОДА Е, ЧЕ ТОЧНО ТАМ СИГУРНО ГЪМЖИ ОТ МУХИ И КОМАРИ , СВЕТУЛКИ И НАПРАВО СИ Е ПИР ЗА ПАЯЦИТЕ!НА ЕДИН КАДЪР ДАДОХА КОЛКО МУШИЦИ ЛЕТЯХА ОКОЛО ПАЯЖИНАТА ДО МОДАТА ТАМ ЯВНО ИМА МНОГО ХРАНА ЗА ПАЯЦИТЕ И ТЕ СА СЕ РАЗВИЛИ СТРАШНО!ИЗВОДА Е: ИМА ХРАНА ИМА ПАЯЦИ НЯМА ХРАНА НЯМА ПАЯЦИ!
13
5
 
3
 
! Отговори
До анонимен 9 преди 5 години
Като чета какво си написал,и на теб ти липсват няколко години.Синът ми,който е втори клас,знае че площ се пише с буквата Щ.
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ми прилича на паяжина от паяк.Дано се изследва от учени и да има отговор. Дотук нищо не е ясно. А предположенията за отговор на природата... Какъв отговор, като не е ясно естеството на явлението.И кое е "неконтролируемо" не разбрах добре.
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Така че хората предполагат, че паяжината трябва да е отговор на природата, за да запази равновесието около региона, като унищожи досадните насекоми."Моля за превод или за грамотно тълкуване на тази безсмислица.
10
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човекът Паяк се е напил и е буйствал...
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Площо от 300 метра - може би е 300 квадратни метра, все пак щом е плош.Ама явно на някои дошли от село и правещи се на журналисти им липсват и първите 7 години и вторите 7 , и третите ... и т.н.
8
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха, жалки сте - Тикволандия никога няма да стиген Гърция - нито в туризма, нито в заплатите, нито в пенисиите, нито в каквото и да е.Остава ви само да изпълнявате нарежданията на Тиквата и Ангелкова и да плювате.
7
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отговор на природата!? Ей много изпростяхте, много плоски ви станаха изсмуканите от пръстите сензации. Популацията на всеки животински вид зависи от наличния хранителния ресурс, тоест колкото повече комари, толкова повече паяци - няма никаква мистерия, никаква сензация, а само елементарна природна закономерност. Въпроса е защо гърците са допуснали голяма популация от комари?
6
0
 
13
 
! Отговори
Чичо Кольо до 2 преди 5 години
А какво е "некоментируемо" бе мойто дете?
5
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"паяжината трябва да е отговор на природата, за да запази равновесието около региона" ъъъъ... Idiocracy в действие...
4
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спайдърменос?
3
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
обикновено паякът не опакова целите растения,това ми прилича на аномалия,защо не го изследват?
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Площ" е величина, която се измерва не в метри, а в квадратни метри.Защо "сцената да е абсурдна"!?Последното изречение е некоментируемо! :)
1
0
 
53
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Паяжината е с дължина 300 метра, а не с площ 300 метра, освен това площта се измерва в квадратни метри. Един елементарен превод от английски не можете да направите.