Слънчака ги чака! 7 дни почивка за британци = 500 лева

Курортите ни – световноизвестни заради ниските си цени
7 яну 2019 08:00,
14
Слънчака ги чака! 7 дни почивка за британци = 500 лева
Снимка: архив, Булфото

Англичани почиват седем дни на Слънчев бряг за 500 лева. Това пишат от британското издание The Telegraph във връзка с предстоящия летен сезон.

Морските курорти у нас са световноизвестни заради ниските си цени, затова и чуждестранните турагенции започват да примамват с оферти още през януари, когато празничният дух и желанието за почивка все още не са напуснали хората.

Първият месец на годината е знаков за това как ще протече летният сезон – през него 5,2 млн. англичани правят резервации за почивка, сочат данни на Органа за гражданска авиация (ОГА).

Според сайта Travel Supermarket, цитиран от изданието, очакванията са цените на офертите за периода май - октомври да спаднат с една трета. Миналата година на вечер туристите са плащали 32 паунда (около 70 лева) вместо 50. За да избегнат мъртъв сезон и липса на интерес от британските граждани, турагенциите смъкват цените за почивка, за да може да привлекат повече желаещи.

За релакс в 4-звезден хотел в Слънчев бряг британци ще дадат 230 паунда, или малко над 500 лева. В южната ни съседка Турция пък е още по-евтино и цената, която всеки ще трябва да плати за една седмица за ол инклузив, е 218 паунда, или близо 476 лева, пише "Монитор".

Най-популярни за тазгодишния летен сезон са слънчевите дестинации като Испания и Португалия, следвани от Гърция с островите Крит и Корфу.

Единствено разнообразие в Топ 10 на дестинациите според Travel Supermarket внася Мароко с екзотичния Агадир, известен със своите голф игрища и покритите с кафета и заведения плажове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
10
 
! Отговори
vlady преди 5 години
България трябва да привлича елитни туристи пианисти с отлична алкохолна подготовка на полу- до професионално ниво и звание "Пропойца" или по-високо. Трябва да се провеждат състезания по спортно пиене - спринт и маратон както и по балконинг.
11
3
 
5
 
! Отговори
c4n0puS преди 5 години
Това не са курорти а място да отидеш да си пиеш! Аз (както и 90% от хората посещаващи нашето МОРЕ) ходим за да си пием, скитаме, да забием нещо и такива глупости!
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и в слънчака очакват пияните англичанки
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От британския турист няма по-голям омраз! Покрай брекзита трябва да им забранят да обикалят из Европа!
8
2
 
7
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Дано има повече елитни туристи пианисти с отлична алкохолна подготовка и се провеждат състезания по спортно пиене-спринт и маратон и по балконинг.
7
2
 
12
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
У София е още по-евтино да си почиваш. Не плащаш нищо само почиваш. Апартамента си е твой. Лятото и въздухът не е толкова гаден. Но вече от духовна гледана точка "въздухът" не става. Затова по време на отпуска ходя извън София да си почина, но не е на нашето море, че там е спорно дали ще си почина. Най-предпочитано място е Рилският манастир. До там билета е 11 лв. и там вече, ако душа и WC са външни, стаята е 8 лв. на вечер. Отделно е страшно спокойно, природата е...За 5 дена ти излиза 70 лв.
6
3
 
9
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Ахааа, ша има пак балконинг
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слънчака и алчните хотелиери че има да чака
4
5
 
8
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 5 години
Евала , най - накрая нещо хубаво за България.Идвайте в Сланчака братя и сестри от четирите крайща на планетата.Тука всичко има и е много евтино : жени ,пиене ,море ...идвайте на вечния купон ....Ха,ха превърнахме комунистическия валутен оазис- най печеливото предприятие ,в планетарен бардак
3
2
 
24
 
! Отговори
??? преди 5 години
Слънчев бряг знам какво е, а какво в Слънчака?
2
5
 
27
 
! Отговори
Mda преди 5 години
Чак па световноизвестни, айде по-полека. Светът е много по-голям от нялолкото европейски държави чийто граждани почиват по Черноморието. Огромната част от света дори не знае къде е България.
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога за 7 дни ще започне хотела да плаща на туриста че го е посетил?