Джеб Буш обеща по-агресивен подход спрямо Русия

Кандидатът за републиканска номинация нарече Путин ловък противник
14 окт 2015 13:25, Елка Василева
39
Джеб Буш обеща по-агресивен подход спрямо Русия
Джеб Буш. Снимка: Reuters

Кандидатът за републиканската президентска номинация Джеб Буш обеща да възприеме по-агресивен подход спрямо Русия, ако бъде избран за президент на САЩ идната година, предаде Ройтерс.

В интервю за агенцията той поясни, че ако спечели изборите през 2016 г., той ще се постарае да създаде коалиция от европейски и арабски партньори, които да работят за отстраняване от власт на сирийския президент Башар Асад. Според кандидата за президент именно това е ключът към разрешаването на сирийския конфликт и на влошаващата се бежанска криза.

Джеб Буш обвини Владимир Путин, че се е възползвал от вакуума в американската лидерска роля в Сирия и на други места и го нарече ловък противник.

Обещавайки по-агресивен подход към Русия, ако бъде избран за президент, Джеб Буш добави, че САЩ трябва да кажат на Путин, че ще има последствия от действията му в Сирия.

Джеб Буш добави, че САЩ и Европа трябва да разширят санкциите си срещу Москва заради нейната военна агресия в Украйна.

Относно борбата с групировката Ислямска държава Джеб Буш каза, че ако сега не се направи нищо срещу нея, то светът на практика може да се сбогува с Близкия изток.

Джеб Буш описа Китай като конкурент на САЩ, а не като съюзник, а също и като дългосрочна заплаха заради увеличаването на военния потенциал на Пекин и заради силната китайска икономика.

Идеално ще бъде да достигнем до точката, в която Китай и САЩ ще могат да създадат съюз, за да разрешават проблемите, но не мисля, че това ще стане в непосредствено бъдеще, каза Джеб Буш.

За киберпиратството, за което Пекин е набелязван като главен виновник, Джеб Буш, каза, че САЩ трябва да отговорят подобаващо на китайците и запазвайки диалога с Пекин, да му покажат същевременно, че подобни действия са неприемливи.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: САЩРусияСирияДжеб Буш
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ами за петрола ще започнат 3 св краварите освен думата бизнес друга незнаят цялата им рода се занимава с петролни кладенци
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ELKE OTKADE IMASH TAKAVA GLUPAVA INFORMAZIA
19
1
 
15
 
! Отговори
Idealist преди 8 години
Какво да се очаква от наследници на търговци на роби!?
18
25
 
2
 
! Отговори
1937 преди 8 години
Ти си нашето момче, по времето на брат ти и баща ти , не можеха да се обадят ..и имаше спокойствие и мир...
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БПФИ ако избора на президент на краварите зависеше от рейтинга или хората, може и да го изберат.Но не е толкова просто нали знаеш ;)
16
16
 
3
 
! Отговори
напомняме преди 8 години
Доналд Тръмп освен да плюе по братята католици от Мексико друго не знае.Папата не обича такива .
15
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОЯ КУ-КУ ОЩЕ ЛИ НЕ Е В ПСИХО ОТДЕЛЕНИЕ ?
14
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СТРАНДЖАТАИмперия на злото е кръстена от същите тези миротворци, дето въоръжават ИД и пр.Виж, ти наистина си известен с тъпите си коментари....
13
1
 
43
 
! Отговори
БПФ преди 8 години
За разлика от него Доналд Тръмп иска подобряване на отношенията с Русия и спиране на американските военни интервенции по света. Неговата визия и укрепване на средната класа в САЩ и засилване на икономическата мощ, а не чудовищни и увеличаващи се военни разходи.Затова и рейтингът на Тръмп расте главоломно за разлика от рейтингът на тоя ***. Двамата са несравними във всяко отношение - особено интелектуално !!!
12
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ разровиха и Либия, и Ирак и сега там е самата СТАБИЛНОСТ! Ако остне само на тях същото очаква и Сирия!
11
1
 
41
 
! Отговори
коймо преди 8 години
Каква Русия бе Странжа?! Става въпрос за обичаната и защитаван от теб Америка!!!
10
46
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
До Анонимен"ЕДНА ПОБЪРКАНА ДЪРЖАВА 70 ГОДИНИ ВЕЧЕ ТОРМОЗИ ЦЕЛИЯ СВЯТ! КРЪВОЛОЦИ! ДЕТЕУБИЙЦИ! ПАТОЛОГИЧНИ ЛЪЖЦИ, НО И ДОСТА ***. ГЕНЕТИЧНИ ПРЕСТЪПНИЦИ, ИЗБИЛИ КОРЕННОТО НАСЕЛЕНИЕ НА ЕДИН КОНТИНЕНТ! И НИЕ ИСКАМЕ ОТ ТЯХ ОТГОВОРНОСТ КЪМ ХОРАТА! ХАХАХА!"...Да вярно е това... -не случайно Русия е известна като империя на злото...
9
1
 
36
 
! Отговори
Джеб-чия преди 8 години
То в тая Хамерика по-голяма шуробадженащина и от България ! Аман от президенти с фамилия Буш. Аз не виждам причина да провеждат изобщо избори в най-развитата демокрация в света, най-добре направо президентския пост да се предава по роднинска линия !
8
1
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
koi e toia vazduh pod naliagane,deto shte opredelia koi da upravliava v Siria?i kakvo po-razlichno ot rusnacite shte praviat tam?i ako izberat toia vdlabnatia za prezident,amerikancite samo shte dokajat,che sa nai-glupavata kombinacia ot nacii.
7
37
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Буш ще прави муш на Пути_н! А дано го изберат!
6
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нарочно са го снимали с очила за да изглежда интелигентен. Истината е, че Джеб има наследствена олигофрения средна степен. Отделно защо не каже нещо за икономиката на САЩ? Доста е закъсала и балонирана към момента...
5
2
 
22
 
! Отговори
Нагли кравари преди 8 години
Като гледам от Либия са спрели бажанците.Не смо на са спрели ами са се и увеличили.Казват ,че вече в Либия лодките били на привършване.И със Сирия искат да направят същото.
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бушовете се отличаваха с тъпотията си, но този надминава предишните. И ако си мисли, че с обещания за "агресивно поведение към Русия" ще спечели избиратели, жестоко се лъже. Този път обаче, няма кой да го спасява с повторни избори, с добавени след приключването на изборите допълнителни гласове. Мошеници. Правят се, че не виждат, че средният гражданин на сАЩ отрезвя и вече вижда, какво правят алчните акули.
3
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕДНА ПОБЪРКАНА ДЪРЖАВА 70 ГОДИНИ ВЕЧЕ ТОРМОЗИ ЦЕЛИЯ СВЯТ! КРЪВОЛОЦИ! ДЕТЕУБИЙЦИ! ПАТОЛОГИЧНИ ЛЪЖЦИ, НО И ДОСТА ***. ГЕНЕТИЧНИ ПРЕСТЪПНИЦИ, ИЗБИЛИ КОРЕННОТО НАСЕЛЕНИЕ НА ЕДИН КОНТИНЕНТ! И НИЕ ИСКАМЕ ОТ ТЯХ ОТГОВОРНОСТ КЪМ ХОРАТА! ХАХАХА!
2
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гнусния клан човекомразци Буш... Дано изгният в земята по-скоро!