В САЩ е по-лесно да си купиш "Глок", отколкото книга!

Обществото е наводнено с толкова много оръжие, каза Барак Обама
13 юли 2016 09:07,
19
В САЩ е по-лесно да си купиш "Глок", отколкото книга!
Снимка: Reuters, архив

Президентът на САЩ Барак Обама направи провокативно изказване по време на възпоменателната служба за загиналите полицаи в град Далас, предаде MarketWatch, цитиран от БТА.

"Обществото е наводнено с толкова много оръжие, че е по-лесно за един юноша да отиде и да си купи пистолет "Глок",  отколкото в ръцете му да попадне компютър или дори книга", заяви Обама.

Думите на Обама са вариант на негови предишни, когато определи придобиването на огнестрелно оръжие по-лесно от това на свежи зеленчуци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната лъжа на Хюсеинчо. Ама на него това му диктуват и това си плямпа. Преди разправяше, че всеки може да си купи оръжие за 5 минути без background check. Пълни глупости и безмозъчните му вярват. В youtube е пълно с хора, които се опитват да го направят в най-различни щати отвсякъде продавача с учуден поглед им казва: От къде я чу тази простотия?! И оня вика: Еми президента така каза! И продавача замълчава в потрес и не казва нищо, защото знае, че това се записва.
12
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Нищо не пишете за олигоф.енското подскачане на Буш младши,по време на траураната церемония за загиналите полицаи?Я да спретнете едно обективно материалче.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***, вие се лъжете, че в България няма свободно носене на оръжие. Само, че не го носите вие олиго френчета, а мафиотите.
10
0
 
2
 
! Отговори
Пиночет преди 7 години
Там ако им отнемат оръжията ще стане като във България. Само милиционерите и бандитите с оръжие. Другите да са им яки задните части.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И кое му е любопитното - е те това е на шопо логиката - глей Вуте че е по- зле!
8
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Любопитно е, че въпреки шумно огласяваните инциденти в САЩ, там предумишлените убийства са 4.2 на сто хил. жители, докато в Русия те са 10.2 на сто хил. жители. Явно братушките масово се трепят с тесли, лопати, отвертки и други подръчни средства. Вероятно най-често с бутилка от водка (празна, разбира се) по кратуната.
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако се разреши свободно притежаване в БГ-то на огнестрелно ръжие,катаджийските сводки загинали,катастрофирали ,изтрепани и самоизтрепали се по пътищата,ще изгреждат,като приказко за лека нощ на деца до 3 годинки!Българина е такъв ***,че преди да гръмне един виновен,ще изпотрепе поне 5 невинни!
6
1
 
3
 
! Отговори
shady преди 7 години
Глок е супер стабилен, надежден и точен пистолет австрийско производство. Изглежда Обамата разбира от пищови.Относно оръжията единственият проблем на САЩ е, че на практика няма разрешителен режим и всеки може да се сдобие не само с пистолет, но и с автомат, карабина и т.н. От друга страна пък имат много смислени закони затова кога можеш да използваш оръжие.Против съм свободното притежаване на огнестрелно оръжие в България, но със сигурност трябва да копираме законите от САЩ за използването му.
5
0
 
14
 
! Отговори
БХК преди 7 години
Във Франция и Белгия като са забранени оръжията много добре им се получи да няма атентати напоследък.В България като нямаш право да си защитаваш собствеността от братята шведи супер се живее по селата и малките градове.Терориста,мутрата,откачалката винаги могат да си намерят незаконно оръжие,а народа насреща като няма право да се защити сам остава на милостта на чужди хора,ако ще и да са "органи на реда".Примери безброи за неефективността им по света и у нас.
4
0
 
11
 
! Отговори
капитан Силвър преди 7 години
Както казва Реймънд Чандлър за американците: "Ние сме голям, корав, богат и див народ и престъпността е цената, която плащаме за това."
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами докараха черните като роми а сега не могат вече да ги контрлират , е гетата е като в джунглата
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоа пък само говори а нищо не се прави , ако се забранят оръжията то тогава няма да е Америка
1
1
 
32
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
И в САЩ го карат предизборно.Ясно е, че там има бизнес за милиарди долари с оръжие и който се опита да го докосне, ще го сполети съдбата на един друг президент, който се опита да национализира Националния резерв на САЩ, но ядоса една частна организация.