Шестима простреляни по време на бдение в Чикаго

Сред ранените е и 12-годишно момиче
26 яну 2017 11:54, Елка Василева
4
Шестима простреляни по време на бдение в Чикаго
Снимка: архив, Reuters

Шестима души, сред които 12-годишно момиче, бяха простреляни снощи на бдение в Чикаго, съобщиха американски медии, цитирани от Ройтерс.

Престъпна група открила стрелба в ресторант в квартал "Грейтър гранд кросинг", където се провеждало бдение за 20-годишния Джамая Фийлдс, прострелян и убит в понеделник, информира в. "Чикаго трибюн". Мишена на нападателите бил един от присъстващите.

Шестимата простреляни са приети за лечение в местни болници. Шестнайсетгодишно момче, простреляно във врата, е в тежко състояние. Останалите петима, включително 12-годишното момиченце, което е с повърхностна рана на главата, са стабилизирани.
Няма задържани, съобщи говорител на полицията.

Според данни на ФБР и местната полиция в Чикаго, който е с население 2,7 милиона души, миналата година е имало най-много престрелки и убийства, а процентът на разкритите убийства е най-нисък за страната.

Във вторник новият американски президент Доналд Тръмп предупреди, че "е готов да изпрати федералните", за да се справят с "касапницата" в града, ако местните власти не успеят да намалят броя на убийствата.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: ЧикагоСАЩпростреляни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Соросогнидите изтрещяха! Мадлин Олбрайт ще приема исляма в знак на солидарност с бежанците срещу Тръмп."Заглавие в Блиц. А как изглежда дъртата рептилка.....направо ще се ужасите. Хибрид между Килъри Клингон и Сатаната. Добре че Макак Обама напусна Бялата къща.
3
0
 
2
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
Тия няма да ги мислим. Сами си ги внасят, сами си ги отглеждат, сами се борят после с тях..
2
0
 
2
 
! Отговори
Таню преди 7 години
Адидасите от 63-а срещу Пумите от 8-о авеню. За момчето - едва проходил като гангстер юнака и вече е чао. Пак добре за бъдещата професионалистка - Шърманая-Уанита-Мууна Белега :)
1
0
 
3
 
! Отговори
това е очаквано преди 7 години
от градинските камъни, наследени от барак. Цитирам американци по повод безспирните след ревове на барак на полицейско насилие над афро-ам. В един от случаите на застрелян швед, местните вилняха, чупеха и тн. 1 -вия американец казва "Добре де, този си е бил доказан престъпник, стрелял по полицията, защо протестират? 2 -рия отвръща "Може би трябва да назначим за полицай само афро-ам? Ама чакай, ние това вече сме го правили - в Чикаго". Ето едно истинско постижение на барак - да превърне Чикаго в *