Тръмп плаши Юнкер: Мита и върху автомобилите от ЕС!

Свободната търговия е глупава търговия, смята той
24 юли 2018 10:32,
21
Тръмп плаши Юнкер: Мита и върху автомобилите от ЕС!
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди, че при провал на преговорите с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, Вашингтон може да  въведе мита върху автомобилите, внасяни от страните от ЕС.

Разговорите между шефа на ЕК и US президентът трябва да се проведат утре.

Тръмп отправи предупреждението по време на конференция в Белия дом, посветена на пропагандирането на местната продукция, в която участваха представители на американската промишленост, уточни ТАСС, цитирана от БТА.

Още по темата

"Евросъюзът е заел много твърда позиция към Съединените щати. Те (представителите на ЕС) ще дойдат при мен в сряда и ще видим дали можем да уредим това. В противен случай ще ни са наложи да направим нещо с милионите техни автомобили, които пращат тук всяка година. Но, вероятно, ще измислим нещо", каза Тръмп.

Той подложи на критика предшествениците си, заради които, според него, САЩ "са губели работни места". По думите на Тръмп политиката на предишните президенти е била насочена към воденето не на "свободна търговия", а на "глупава търговия".

Тръмп заяви още, че "ерата на икономическата капитулация" е приключила, пише Асошиейтед прес.

Президентът на САЩ направи това изявление на изложението на "Произведено в Америка", в което участваха производители от всички щати. Това традиционно събитие се провежда на фона на изостреното внимание на финансовите пазари към наложените наказателни мита, довели до търговски спорове с Китай, Канада и европейските съюзници, припомнят международните агенции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС няма ли да ударят едно рамо за разваляне на договорите с американските централи!
17
3
 
13
 
! Отговори
Azzz преди 5 години
Не знам какво цели Президента, но изкуственият дефицит създава по голямо търсене. Комунистическа му работа или извиване на ръце за съвсем други цели
16
2
 
33
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Тръмп ...сложи мита на нас....Ха ..Ха...не можеш..Ние сме защитени от най-сигурният държавен апарат-безделието.А производство нямаме....-мотори,коли,метали,въглища и какво ли още нямаме.
15
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
време e всички да ви изолират в ***, в която превърнахте откраднатия от индианците континент
14
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пенсионирани военни на по 45 са *** прости в този сайт , ей миришат ви простите зелени чорапи и не ви ли омръзна да се продавате за проста котлова храна
13
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен да предложат на Тръмп Америка да влезе в ЕС и обеднелите му щатове около Мексико и навътре, дето гласуват за него, да получават кохезионни фондове. Така ще стане ясно, че фондовете от ЕС за нас не са подаяние, а цена задето сме си отворили пазара за свободна търговия. Друг е въпроса като теглим чертата каква ни е ползата- според Тръмп сме на загуба.
12
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От както тоя е на власт всеки ден чета хубави новини за банковите ми сметки независимо че е хипер-***.такива каши ще надроби че цяло поколение американчета ще има да му оправят бакоиите. Точно като Боко-тиквето.БравУС!!
11
6
 
24
 
! Отговори
Далновиден преди 5 години
Май трябва да се подготвим за Свят без САЩ.Както вървят нещата-тия няма да ги бъде...
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още не можете да разберете, че бай Дончо е назначен от ГП, а ГП в момента е в процес на смяна на змийската си кожа. Ще спечели този, който прозре и се адаптира сега.
9
5
 
16
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Ами добре, да слагат мита колкото си искат, просто накрая никой няма да търгува със САЩ, а бате Дончо ще си дръпне всичките производства на собствена територия и ще изпълни предизборните си обещания.
8
8
 
28
 
! Отговори
Бай Тошо преди 5 години
Свободната търговия беше мантрата с която нашите евроталантици съсипаха нашите предприятия давайки на зпада пълната власт както на нашият пазар так отстъпвайки позициите които имахме и в ИЕ и в Близкият изток. Сега вече на САЩ не им е изгодно и те казват забравете. Когато ви разправяхме че евроталантиците ще разрушат нашата икономика не вярвахте . Ето как сега се врътнаха нещата. Да *** ние вече нямаме предприятията . Те бяха унищожени
7
2
 
32
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Ако чакаме Ишиасохолика да защити европейският интерес-бая ще почакаме...
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президентът направи това изявление на изложението на "Произведено в Америка", което копира и е същото като почина "Произведено в Русия", който действа в РФ от 4-5 г.
5
3
 
16
 
! Отговори
Брей преди 5 години
Ако преди 20 години някой ми беше казал,че ще има такива циг.ании в отношенията ЕС-САЩ,щях да го помисля за л.у.д.Обаче сега това е реалност....Всъщност още преди 4-5 години САЩ заявиха,че Европа трябва да плати цената за запазването на благоденствието и доминацията на Америка,като отплата за плана Маршал!Явно здраво са го закъсали янките.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Накрая партията завършва реми!Вече Европа трябва да разбере,че не е в тийнейджърска възраст,време ни е да пораснем!
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахаха...... всички германски производители имат заводи във ФАЩ така че митата там няма да навредят кой знае колко но това не може да,се каже за американските производители....... кой губи повече?И да не пропусна да попитам колко милиона са тия внесени от Европа "милиони автомобили"?
2
8
 
25
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Тръмп управлява САЩ се едно му е лична фирма! хаххаа Луд човек, харесва ми хахаха
1
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Юнкер му отговорил: ти ме не уважааашлимааа?