Разузнаването на САЩ: Вирусът вероятно има естествен произход

Дали вирусът е изпуснат неволно? На този етап нямало окончателен отговор
15 апр 2020 07:30, Елка Василева
98
 Разузнаването на САЩ: Вирусът вероятно има естествен произход
Снимка: архив, БГНЕС

Разузнавателните служби на САЩ смятат, че новият коронавирус вероятно има естествен произход, но не са напълно сигурни в това, заяви на брифинг в Пентагона председателят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Марк Мили, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Още по темата

Запитан дали разполага с доказателство, че вирусът може да е създаден в китайска лаборатория и неволно да е изпуснат, генерал Мили даде уклончив отговор.

"Има много слухове и спекулации в многобройни медии, блогове и прочие /по този въпрос/. Не трябва да се учудвате, че ние проявихме към това голям интерес и разузнаването внимателно се зае с това", заяви той.

Генерал Мили отбеляза, че на този етап няма окончателен отговор, макар че доказателствата изглежда клонят към естествен произход на вируса. "Но все още не знаем със сигурност", добави той.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
1
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 3 години
Всички забравихте да обявите Путин за " виновен "!
71
0
 
0
 
! Отговори
Linux преди 3 години
След като измислиха Windows-а, не се съмнявам и за COVID19.
70
0
 
2
 
! Отговори
муспи преди 3 години
От многобройните коментарии следва едно - вируса е азербайджано тюркски. Бил уж китайски, американски, че и канадски , а това са все азербайджано тюркси колонии! И още нещо - всички българи знаят че е азербайджано тюркски, но избягват тази дума и употребяват - факултето.
69
0
 
1
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
Вирусът има естествен произход, ние само го бутнахме леко тук ,там
68
0
 
0
 
! Отговори
естествен е преди 3 години
Също като бомбите над Хирошима и Нагасаки,дето ЕСТЕСТВЕНО гръмнаха!
67
0
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Вероятно в Ирак имаше химическо оръжие,в Сирия също.
66
2
 
2
 
! Отговори
ВАЖНО преди 4 години
Здравейте,Които знае Английски може да гледа този документален филм които доказва на 100% произхода на SaARS-COV2.В момента филмът се превежда на десетки езици и ще бъдът и пуснати те!Origin of the CCP Virus by the Epoch Times investigative journalist Joshua Phillips
65
7
 
5
 
! Отговори
пъзел от факти преди 4 години
Вирусът е създаден от канадска лаборатория ,но и американците също са замесени.Използвали са китайски проби,взети от прилепи.Много вирусулози по света се занимават с моделиране на вируси,на тях даже се гледа като бъдещо лекарство.Английски професор например е създал терапия за ,лечение на рак на черния дроб,използвайки ротавируси.Според мен ,вирусът е пуснат умишлено в Ухан,за да спрат експанзията на Китай.Китайците се справиха обаче и погодиха на САЩ- ,,номера на китайката"
64
1
 
9
 
! Отговори
КРО преди 4 години
Защо изобщо държавите по света имат такива безполезни разузнавателни служби, които не могат да отговорят на вълнуващи човечеството въпроси? Вероятно за да подкрепят тероризма и търговията с наркотици...
63
4
 
15
 
! Отговори
възмездието преди 4 години
Този вирус е Франкенщайн създаден от САЩ. А сега САЩ ги чака най-вълнуващото преживяване - да се насладят на своето творение. Не случайно хората са казали: Който копае гроб другимо, сам попада в него.
62
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Чикатин"Китай трябва да пати" Китай трябва да пЛати
61
6
 
6
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Преди седмица, САЩ ревнаха, че са заловили един професор от Бостън който е създал вируса и го е продал на хумбайвините в Китай за да свалят правителството на Си Дзин Пин, а сега - вирусът е изкустван, ама не сме сигурни в това твърдение !Пиндоска му работа !
60
4
 
1
 
! Отговори
Истукан преди 4 години
Нобелова награда за създателя на коронавируса.
59
10
 
6
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Това дяволско творение Ковид 19 няма как да е създадено от човека -Това е прекалено сложно за създаване -Този вирус е върхът на всичко зло и е Короната на Вирусите- Това мутантно създание рано или късно ще намери приемник с ебола и хив и после ще ползва всичко от тях -Този Вирус ползва всички "номера " и оръжия на групи вируси - Дори и да се спасим от него -лично се съмнявам да спре- Единственото КОЕТО ТРЯБВА Е- ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЦЕЛИЯТ СВЯТ ДА ЗАТВОРИ КЛАННИЦИТЕ ТИП ЖИВОТИНСКИ ПАЗАРИ В КИТАЙ!!
58
4
 
10
 
! Отговори
Хили лайкли преди 4 години
До тук има три модификации на вируса:Началния, версията поразила китай версията атакувала европа и сега пълзяща по САЩСледвайки логиката за "китайския вирус" на бай Дончо, американския вирус е ьпдаейтната весия.Ако първия е дело на търговската война, то втория вероятно е отговор...
57
7
 
7
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
До анонимен 64Абсолютно вярно другарю. Само си пропуснал да добавиш, че бъдещето на човечеството принадлежи на КомунизЪма!Я кажи, ти сам ли стигна до тези умозаключения, или ти помагаха стадо майммуни?
56
21
 
6
 
! Отговори
руски терористи преди 4 години
Биологичен експеримент коронавирусът е създаден в рускавоенна лаборатория Вектор Експлозията е избухнала 17 септември 2019във Вектор", който днес е държавен Център за изследвания на вируситеи биотехнологии. Това е един от двата центъра в света, където се съхранявавирусът на едрата шарка. В центъра, намиращ се в района на Новосибирск, сесъхраняват и други заразни вируси, включително на еболата.... икоронаровирус... Руските власти убеждаваха че няма опасност .. Е видяхме
55
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сащ, каквото можаха (всъщност, нищо човешко), дадоха на света! След пандемията за тях ще се говори както за Русия сега, с тази разлика, че ще бъде истина! Хегемонът вече ще е в минало свършено време! Неговото място ще заеме комунистически Китай, и то точно заради това че е комунистически. Оказа се, китайците днес мислят за след най-малко 100 години напред, без да пропущат тук и сега(справка Ухан), за разлика от останалия свят!!!Дерзайте, интересни ще са времената, но не по-лоши от сега!!!:))))
54
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А МИ-6 какво казва по въпроса - че руснаците се опитватс вируса да ликвидират бивш агент, ама понеже не знаят къде точно се намира, са пуснали вируса по света.
53
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 55"Много ви моля да използвате пълния член там, където трябва!"Уверявам те, че използвам члена където трябва и отзивите за употребата му са добри.