Кой ръководи САЩ? Сега си проличало по-ясно кои са истинските държавници

Америка има президент, който не обединява, а тъкмо обратното - разединява
Обновена: 7 юни 2020 09:59 | 7 юни 2020 07:43, Камелия Цветанова
239
Кой ръководи САЩ? Сега си проличало по-ясно кои са истинските държавници
Снимка: БГНЕС

Когато назначи Джеймс Матис за министър на отбраната, Доналд Тръмп го обсипа с какви ли не похвали. И наистина, генералът от военноморските сили подейства успокоително на онези, които се тревожеха, че в Белия дом е влязъл един неопитен и самовлюбен президент с нестабилен характер, пише Дойче веле.

Но в края на декември 2018 г. Матис напусна поста, а оценката на президента не издаваше вече никакво уважение: Тръмп сипеше по адрес на Матис само подигравателни и презрителни думи. Нарече го дори „най-надценения генерал в света". Защо настъпи тази промяна?

Защото поведението на Матис пред върховния главнокомандващ издаваше образцова принципност, морал и политическа убедителност. Тръмп, който обича да се обгражда със слагачи и ласкатели, реагира обидено и с презрение. Такова е истинското му ниво.

Евтина слава

Матис е просто ужасен, че Тръмп заплашва да изпрати редовната армия срещу демонстрантите в САЩ. Той е възмутен как президентът злоупотребява с авторитета на институцията, само за да се покаже на няколко нагласени снимки пред Белия дом.

Основното обвинение обаче е друго: от три години Америка има президент, който не обединява, а тъкмо обратното - разединява страната; от три години  Америка е лишена от „зряло ръководство".

По-унищожителна критика едва ли е възможна. Фактът, че я изказва един уважаван от всички военен, чиято вярност към конституцията и традициите на страната не може да бъде поставяна под въпрос, говори много за състоянието на днешната американска политика. Сега си проличава кои са истинските държавници.

 


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
0
 
2
 
! Отговори
toy преди 1 месец
Егати и нескопосаната статия :))) И Матис ли е целувал черни крака?
199
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Родните русофили са отново в дилема.
От една страна са расисти и не понасят чернокожи.
В следващия момент обвиняват САЩ, че са расисти.
Сега, виждат, че протестиращите са едни мародери и се чудят какво да изкоментират.

Хем са расисти, хем обвиняват, че САЩ са такива.
Мъка.
198
1
 
1
 
! Отговори
АСЕН ИЛИЕВ преди 1 месец
ЧИ ФУТИТЕ РЪКОВОДЯТ ХАЗАРИСТАНСКИЯ КЕ НЕФ. А ГЕНЕРАЛИТЕ ГИ СЛОЖИХА, ЗАЩОТО МИСЛЕХА, ЧЕ ЩЕ ВОЮВАТ С КОЛХОЗНИЦИТЕ И ЧЕ АЗ СЪМ ЕВРЕИН :) ИЗНЕНАДАХ ГИ ЛОШО :)
197
0
 
5
 
! Отговори
Таратор преди 1 месец
Камелия, самата ти доволна ли си от написаната статия? Повърхностно, с ясно изразена субективна позиция на автора, липса на послание, представяне на тези за факти. На това ли са те учили в университета?
196
0
 
5
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 месец
Поръчкова статия на глобалистите от световен мащаб, чумата да ги тръшне! Иначе нямам нищо против г-жа Цветанова, публикува интересни материали и е грамотна.
195
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това не са протести, а развилнели се африкански необразовани същества скрили се зад диумата расизъм ! Жалко за успехите на тази страна и за демокрацията и ! Нима тези чер'нилки имат по-малко права от американците ????
194
0
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Протестите са политически, за да не допуснат Тръмп отново да победи! Всичко се ръководи от демократите, на които не им дреме за убития чернокож , разбитите магазини и съсипания бизнес на невинни хора! Да се запитаме, добри ли са демократите! С какво запомнихте Обама, като техен представител?
193
1
 
7
 
! Отговори
Шломо Шекелберг преди 1 месец
Половината страна да участва в държавна измяна, и да обвинява малкото останали нормални че именно те са чудовищата...
Ех, дано им се размине необолшевишкият преврат на американците.
192
0
 
12
 
! Отговори
Mdaaa преди 1 месец
,,Фактът, че я изказва един уважаван от всички военен, чиято вярност към конституцията и традициите на страната не може да бъде поставяна под въпрос"
Нито е факт, нито е уважаван вече, нито знаем дали е верен или не на конституцията и традицията..... общо взето нагласена статия, тип болшевики обединявайте се.
191
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До а расзедването 189

ти явно идея нямаш за какво протестират хората
190
1
 
9
 
! Отговори
efij преди 1 месец
Абе какво пишете и четете, България се тресе от корупция и къщи за милиони се купуват от пр-ки, тия някакви неадекватни новини пускат в тоя сайт...много сте спрели
189
2
 
10
 
! Отговори
Валентин преди 1 месец
Как пък не ви омръзна да цитирате всичките фейкнюзове - ту дойче веле, ту сиенен, ту вашингтон пост. Мен щеше да ме е срам ако бях журналист.
188
0
 
6
 
! Отговори
до Военен преди 1 месец
До Военен

"дългоочакван Лидер" казваш. Че той е на 74 години, да не мислиш, че ще кара като вещицата от Бъкингам до 100 години?!?
187
13
 
13
 
! Отговори
Военен преди 1 месец
Колкото и да е добър като военнен, Матис не е разбрал, че на военните не им работа да дават акъл и се бъркат в политиката, а да изпълняват заповеди главнокомандващия. Свърши добра работа с ИДИЛ! Но правилно бе уволнен след това. На Матис може да му се искат войнички, но Тръмп е Президента!!!! Тръмп е един от най-добрите Президенти на САЩ и дългоочакван Лидер на света. И това се вижда от крякането на умряло от жабите от блатото.
186
1
 
10
 
! Отговори
Ром"с преди 1 месец
ТРъмп е помолил Путин за 10 000 спецназ от Чечня ....
185
8
 
29
 
! Отговори
Добри преди 1 месец
Започвам да си мисля че и днес БГ е джендърска организация. Стига плюли Тръмп. Две статии днес за него.
184
5
 
36
 
! Отговори
Handel преди 1 месец
След като DW плюе Тръмп, значи настина много ги е подплашил демократите.
183
2
 
6
 
! Отговори
Ари Голдберг преди 1 месец
САЩ от 1913 година до момента се Управлява от Братята ми!!
182
7
 
11
 
! Отговори
Винаги преди 1 месец
и единствено,крайната истина е “собственост“ на левите,болшевиките,цветните,хомо човеците,анархистите и кои ли не още!И на мене Тръмп не ми е много симпатичен,но благодарение на него за първи път от 100 години насам,ще имаме алтернативен газопровод от Гърция и някои наши братя няма да ни продават газта си на двойни и тройни цени ,сравнено с Германия и западна Европа!А пък уж Тръмп бил “руски“ президент?!А “точния“ Обама не си мръдна и пръста за нас?!На *** си ли да вярвам или на тъпана?!
181
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен
"тогава единият полицай е казал " не е редно , това което правим " . Другият е предложил да го обърнат , за да може да диша"

Това в коя книжка с детки приказки го прочете?