Кой ръководи САЩ? Сега си проличало по-ясно кои са истинските държавници

Америка има президент, който не обединява, а тъкмо обратното - разединява
Обновена: 7 юни 2020 09:59 | 7 юни 2020 07:43, Камелия Цветанова
239
Кой ръководи САЩ? Сега си проличало по-ясно кои са истинските държавници
Снимка: БГНЕС

Когато назначи Джеймс Матис за министър на отбраната, Доналд Тръмп го обсипа с какви ли не похвали. И наистина, генералът от военноморските сили подейства успокоително на онези, които се тревожеха, че в Белия дом е влязъл един неопитен и самовлюбен президент с нестабилен характер, пише Дойче веле.

Но в края на декември 2018 г. Матис напусна поста, а оценката на президента не издаваше вече никакво уважение: Тръмп сипеше по адрес на Матис само подигравателни и презрителни думи. Нарече го дори „най-надценения генерал в света". Защо настъпи тази промяна?

Защото поведението на Матис пред върховния главнокомандващ издаваше образцова принципност, морал и политическа убедителност. Тръмп, който обича да се обгражда със слагачи и ласкатели, реагира обидено и с презрение. Такова е истинското му ниво.

Евтина слава

Матис е просто ужасен, че Тръмп заплашва да изпрати редовната армия срещу демонстрантите в САЩ. Той е възмутен как президентът злоупотребява с авторитета на институцията, само за да се покаже на няколко нагласени снимки пред Белия дом.

Основното обвинение обаче е друго: от три години Америка има президент, който не обединява, а тъкмо обратното - разединява страната; от три години  Америка е лишена от „зряло ръководство".

По-унищожителна критика едва ли е възможна. Фактът, че я изказва един уважаван от всички военен, чиято вярност към конституцията и традициите на страната не може да бъде поставяна под въпрос, говори много за състоянието на днешната американска политика. Сега си проличава кои са истинските държавници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
0
 
2
 
! Отговори
toy преди 3 години
Егати и нескопосаната статия :))) И Матис ли е целувал черни крака?
189
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Родните русофили са отново в дилема.От една страна са расисти и не понасят чернокожи.В следващия момент обвиняват САЩ, че са расисти.Сега, виждат, че протестиращите са едни мародери и се чудят какво да изкоментират.Хем са расисти, хем обвиняват, че САЩ са такива.Мъка.
188
0
 
5
 
! Отговори
Таратор преди 3 години
Камелия, самата ти доволна ли си от написаната статия? Повърхностно, с ясно изразена субективна позиция на автора, липса на послание, представяне на тези за факти. На това ли са те учили в университета?
187
0
 
5
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Поръчкова статия на глобалистите от световен мащаб, чумата да ги тръшне! Иначе нямам нищо против г-жа Цветанова, публикува интересни материали и е грамотна.
186
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не са протести, а развилнели се африкански необразовани същества скрили се зад диумата расизъм ! Жалко за успехите на тази страна и за демокрацията и ! Нима тези чер'нилки имат по-малко права от американците ????
185
0
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Протестите са политически, за да не допуснат Тръмп отново да победи! Всичко се ръководи от демократите, на които не им дреме за убития чернокож , разбитите магазини и съсипания бизнес на невинни хора! Да се запитаме, добри ли са демократите! С какво запомнихте Обама, като техен представител?
184
1
 
7
 
! Отговори
Шломо Шекелберг преди 3 години
Половината страна да участва в държавна измяна, и да обвинява малкото останали нормални че именно те са чудовищата... Ех, дано им се размине необолшевишкият преврат на американците.
183
0
 
12
 
! Отговори
Mdaaa преди 3 години
,,Фактът, че я изказва един уважаван от всички военен, чиято вярност към конституцията и традициите на страната не може да бъде поставяна под въпрос" Нито е факт, нито е уважаван вече, нито знаем дали е верен или не на конституцията и традицията..... общо взето нагласена статия, тип болшевики обединявайте се.
182
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До а расзедването 189 ти явно идея нямаш за какво протестират хората
181
1
 
9
 
! Отговори
efij преди 3 години
Абе какво пишете и четете, България се тресе от корупция и къщи за милиони се купуват от пр-ки, тия някакви неадекватни новини пускат в тоя сайт...много сте спрели
180
2
 
10
 
! Отговори
Валентин преди 3 години
Как пък не ви омръзна да цитирате всичките фейкнюзове - ту дойче веле, ту сиенен, ту вашингтон пост. Мен щеше да ме е срам ако бях журналист.
179
0
 
6
 
! Отговори
до Военен преди 3 години
До Военен"дългоочакван Лидер" казваш. Че той е на 74 години, да не мислиш, че ще кара като вещицата от Бъкингам до 100 години?!?
178
13
 
13
 
! Отговори
Военен преди 3 години
Колкото и да е добър като военнен, Матис не е разбрал, че на военните не им работа да дават акъл и се бъркат в политиката, а да изпълняват заповеди главнокомандващия. Свърши добра работа с ИДИЛ! Но правилно бе уволнен след това. На Матис може да му се искат войнички, но Тръмп е Президента!!!! Тръмп е един от най-добрите Президенти на САЩ и дългоочакван Лидер на света. И това се вижда от крякането на умряло от жабите от блатото.
177
1
 
10
 
! Отговори
Ром"с преди 3 години
ТРъмп е помолил Путин за 10 000 спецназ от Чечня ....
176
8
 
29
 
! Отговори
Добри преди 3 години
Започвам да си мисля че и днес БГ е джендърска организация. Стига плюли Тръмп. Две статии днес за него.
175
5
 
36
 
! Отговори
Handel преди 3 години
След като DW плюе Тръмп, значи настина много ги е подплашил демократите.
174
2
 
6
 
! Отговори
Ари Голдберг преди 3 години
САЩ от 1913 година до момента се Управлява от Братята ми!!
173
7
 
11
 
! Отговори
Винаги преди 3 години
и единствено,крайната истина е собственост на левите,болшевиките,цветните,хомо човеците,анархистите и кои ли не още!И на мене Тръмп не ми е много симпатичен,но благодарение на него за първи път от 100 години насам,ще имаме алтернативен газопровод от Гърция и някои наши братя няма да ни продават газта си на двойни и тройни цени ,сравнено с Германия и западна Европа!А пък уж Тръмп бил руски президент?!А точния Обама не си мръдна и пръста за нас?!На *** си ли да вярвам или на тъпана?!
172
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"тогава единият полицай е казал " не е редно , това което правим " . Другият е предложил да го обърнат , за да може да диша"Това в коя книжка с детки приказки го прочете?
171
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бенямин Нетаняху ръководи САЩ.