Опечалени: Тръмп се подигра със смъртта на близките ни

Как приемат семействата, изгубили близък от COVID, думите на Тръмп да няма страх?
11 окт 2020 17:25, Нели Христова
91
Опечалени: Тръмп се подигра със смъртта на близките ни
Снимка: БГНЕС

След като Доналд Тръмп прекара уикенд в болницата заради COVID-19, той имаше съобщение за американския народ: "Не се страхувайте от коронавируса. Не го оставяйте да доминира живота ви."

Но думите на президента не успокоиха американците

Хилядите семейства, които са изгубили свой близък по време на пандемията по-скоро бяха разгневени и отвратени. Как да не позволят на вирус, отнел любим човек им от тях, да доминира в живота им?

Аманда Клутс е съпруга на звездата от Бродуей Ник Кордеро. Той се бори с вируса в продължение на 95 дни, но изгуби битката. Аманда бе сред опечалените от смъртта на любим човек, които се възмутиха на коментарите на президента. Кордеро и Клутс имат син на 1 годинка.

Още по темата
"За съжаление доминира живота ни, нали? Доминира живота на семейството на Ник и живота на моето семейство. Предполагам, че го "оставихме "- все едно това беше нашият избор?", написа тя в Instagram. "За съжаление не всеки има достатъчно късмет да прекара два дни в болницата. Плаках до съпруга си 95 дни, гледайки какво е направил COVID с човека, когото обичам. Това е нещо, от което трябва да се страхувам."

На около 6 километра от болницата, в която тя работи в Ню Джърси, бащата на д-р Крис Т. Пернел почина от коронавирус през април. Тя така и не успява да се свърже с него, за да му каже последно сбогом, защото веднага щом паркира колата си, той вече си е отишъл.

"Не очаквах, че тази пандемия ще открадне живота му", казва тя пред CNN. "И освен това не очаквах президентът на Съединените щати да се подиграва и просто да демонстрира пренебрежение към святостта на загубените 210 000 живота."

Според Пернел коментарите на Тръмп, които съветват хората да не позволяват на вируса да доминира живота им, просто добавят обида към тежката травма.  "Как се казва това? Баща ми го няма. Никога повече няма да го видя от тази страна на земята", сопделя тя.

Подобно на Пернел, Кейти Коелю се учи как да живее без някой, когото обича толкова силно. Сега Коелю се опитва да възстанови живота си, но без съпруга си Джонатан, когото тя и двете й малки деца загубиха през април от коронавирус.

Джонатан Коелю прекарал 20 дни на апаратно дишане и общо 28 дни в болницата. Кейти Коелю така и не успява да се сбогува лично. Тя получава само емоционална бележка за сбогом, която намира в телефона на съпруга си, след като той вече е починал. "Болката, която изпитваме, е неописуема", пише тя във Facebook след смъртта на съпруга си "Всичко ни бе взето. Сърцето ми дори не е счупено, разбито е. Децата ми и аз ще живеем през остатъка от живота си без Джонатан. И не знам как ще го направим."

След като прочита коментарите на Тръмп, Кейти Коелю споделя със CNN: "Ние заслужаваме нещо по-добро, съпругът ми заслужава нещо по-добро, 210 000 души, които загинаха, заслужават нещо по-добро."

"Никой не гледа Тръмп, мислейки, че той е силен или смел", каза тя. "Той е слаб, защото съпругът ми се бори с COVID-19, съпругът ми искаше да се прибере и той го заслужаваше, а този човек използва това като политическа пропаганда, за да раздели нацията, когато вече сме толкова сломени. Той можеше да направи толкова много добро, като излезе и каже, че коронавирусът е страшен и, че съжалява за всички тези семейства, но ще преминем през това като нация и като държава. Той избра да не го направи", добавя Коелю.

Клутс може и да не познава лично семейство Коелю, но те са обвързани от същата болка от загубата на съпруг и гневът от коментарите на Тръмп към страната.

"След като видите, че човекът, когото обичате най-много, умира от тази болест, никога няма да напишете нещо такова, като в този туит на Тръмп", пише тя. "Няма съпричастност към всички загубени животи." В поста си Клутс заяви, че чувства, че Тръмп се хвали, наричайки действията и коментарите му тъжни, нараняващи и позорни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
2
 
! Отговори
Манталитета преди 3 години
Американците масово преяждат и са грозно дебели с високо кръвно и холестерол още от млади години.В големити им градове е пълно с хора с хроничен задух. На всичкото отгоре храните им повечето са с ГМО-та и Е-та. Не им е виновен Тръмп,че са прасчовци и следователно ,че са си създали всички обективни условия вирусът да ги мори като мухи. Тръмп обаче е директен и много-много не умее да е лицемер и това му играе лоша шега в едно общество където лицемерието още е част от манталитете.
71
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който носи маскатя към гроба го повеждаНо добро не вижда същокойто вируси отглежда
70
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаете ли какъв е проблемът в БГ? Попитаха ме веднъж, дали познавам човек болен от Ковид19. Аз отговорих- не. Докато не се разпространи масово, хората няма да повярват...
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вуйчо е лекар там.Има хора с тромбони,пирони,колони,страпони,шушони и не се знае кога ще се окажат фатални.Пазете се!
68
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея па 4 години не разбраха, че Доньо тъпoто не го интересува Народа, а само парите и собственният му г.з. Ама всеки народ си заслужава управниците.
67
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 999Защото смешнико Тръмп се е подложил на експериментално лечение!
66
0
 
6
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До фактЗащото не можеш да го обърнеш на предизборна агитация за либерастите.
65
1
 
11
 
! Отговори
ogi преди 3 години
Дрън дрън,средната възраст на умрелите от корона в сащ 79-86годени,за какви 5 лева говорите
64
5
 
31
 
! Отговори
факт преди 3 години
Над 200 000 души годишно умират в САЩ само от т.нар. гастрокардиален синдром, вследствие на преяждане. Но там близките са окей. Няма драма. Няма обидени. Няма новини, няма истерия, няма психоза, напротив - има непрекъснати реклами на храна по телевизията. И всички за щастливи.
63
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И там умира само некачествения матриял като при нас.
62
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На ден има поне по 10 статии за коронавируса и още 2-3 колко е лош Доналд Тръмп. Вече наистина е смешно! Дано спечели дядката! Явно наистина е бръкнал в гнездото на осите!
61
13
 
7
 
! Отговори
999 преди 3 години
И ЗАЩО НЕ ПРИЛОЖИХА ЛЕЧЕНИЕТО НА ТРЪМП ПОНЕ НА ТИЯ, КОИТО МОЖЕХА ДА СИ ПЛАТЯТ??? ЗАЩОТО ИМА И ТАКИВА, НО И ТЕ УМРЯХА. ЗАЩО ТРЪМП ОЗДРАВЯ ЗА 3 ДНИ???? НЕ Е ПОЧТЕНО СПРЯМО ПОЧИНАЛИТЕ. ЗАПОЧВАМ ДА СИ МИСЛЯ, ЧЕ ТОВА Е ЖЕЛАН ЕФЕКТ???
60
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кромид-19 е расистки вирус по статистика на СDC, а черният живот метьрс
59
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Старец на 75години излекуван за 2 дни или подготовка за изборите
58
3
 
11
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
Шашавитe не ги лови, знам по мене си.
57
10
 
7
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
НАЦИЯТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ УСПОКОЯВА С ФАЛШИВИ МАНТРИ. ЛИПСАТА НА СТРАХ НЕ ТЕ СПАСЯВА ОТ ВИРУСА. СПАСЯВА ТЕ ПРАВИЛНОТО ЛЕЧЕНИЕ. СТРАХЪТ В УМЕРЕНА СТЕПЕН ВИНАГИ ДЕЙСТВА ПРОФИЛАКТИЧНО.
56
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
4 пъти повече черни и цветни умират от бели и азиатци в Америка. Разбира се, кои са роднините на починалите.
55
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 62Тръмп знае че няма как да призовава нещо което той не спазва да бъде спазвано от народа. Това не ти е Катарджиев и другите от бг щаба призоваващи да носим маски а в тиви студиата самите те са без маски.
54
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти четеш ли какво пиша? Тръмп да призове, а не да дебне дали някой не си носи маската!А той пренебрегна вируса и това ще му струва президентският пост.
53
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 60Тръмп не налага противоепедемични мерки.Мерките се налагат от губернаторите.