Андрей Райчев: На САЩ се държи нашата сигурност, техните проблеми са и наши

Демократите не разбират докъде е докарана Америка
10 яну 2021 16:42, Нели Христова
223
Андрей Райчев: На САЩ се държи нашата сигурност, техните проблеми са и наши
Снимка: БГНЕС

"САЩ нееднократно са организирали такива сцени в различни страни, но никой не можеше да допусне, че и при самите тях това ще се случи". Така анализаторът Андрей Райчев коментира пред БНР протестите във Вашингтон на привърженици на Доналд Тръмп, прераснали в щурм на Конгреса:

"Разбира се, че изненадата е във формата, чак толкова драстична - 5 трупа и нахлуване в парламента. Даже и в най-голямата криза в България не се стигна до нахлуване в Народното събрание, имаше счупване на вратата, но не и нахлуване", уточни той.

Според него САЩ е главният съюзник на България:

"Това е страната, на която се държи нашата сигурност, защото НАТО е слаба форма на тяхното военно присъствие. Това е лидерът на свободния свят. Проблемите в САЩ са наши проблеми, със сигурност, за съжаление те са големи и сега започват".

По думите на анализатора демократите в САЩ смятат, че са победили с малко, но завинаги. Според него обаче не е възможно победа с малко да бъде завинаги:

"Представяте ли си какво е 70 милиона срещу 70 милиона - по толкова са гласувалите за Байдън и Тръмп - при това, те не се понасят. Става дума за омраза, която надвишава нашата поляризация БСП-СДС през 90-те години, а помните как държавата седеше на ръба на войната".

Той подчерта, че разцепена нация не може да бъде силна и добави, че разцеплението е по-много важни въпроси - расов и полов:

"Въобще не говорим за някаква повърхностна история - кой ще бъде президент. Става дума за гигантско фундаментално разцепване на най-силната и най-въоръжената нация в света. И нация, на която се държи редът в света сега, а тя пред очите ни изпитва тези гърчове".

Райчев посочи, че демократите "не разбират докъде е докарана Америка" и смятат, че са победили, а трябва веднага да вземат мерки за съединяване на нацията.

Във връзка с предстоящите избори в България анализаторът заяви, че не трябва да се пипа избирателната система, защото според него тя работи добре и дава добри резултати.

Райчев подчерта, че никога досега не се е случвало в България народът да иска едно, а на изборите да стане друго:

"Имало е купуване на гласове, имало е манипулации, но България иска Костов - на ти Костов, иска Виденов - на ти Виденов, иска Симеон - на ти Симеон, иска Борисов - на ти Борисов".


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сащ е лидерът на поробения свят!
167
0
 
3
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 9 месеца
Райчев ми вика в леглото кмета на симитли!
166
1
 
5
 
! Отговори
Андрей Райчев преди 9 месеца
По бай тошево време не ядях банани. Сега ям банана на обама, а това е поредна победа за Герб! ГЕРБ ПОБЕДА!
165
1
 
3
 
! Отговори
Томова пита преди 9 месеца
Райчев и ти клекна на Бойко, за колко се продаде?
164
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този кривогледия Райчев няма ли да се скрие някъде или има още пари за усвояване.
163
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Бългериъ фърст"Най-малко 12 социални медии му забраниха да публикува в тях, и то без съдебно решение!"Ами в EULA-та е ;)
162
3
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 9 месеца
....Става дума за омраза, която надвишава нашата поляризация БСП-СДС през 90-те години, а помните как държавата седеше на ръба на войната"......Хахахахаааа, айдееее и тоя се изказа. На всички путинисти война им се привижда :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
161
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Значи действително сме една колония.Колония на колония на колония на колония.България е колония на ЕС, която е колония на ФАШ, която е колония на Израел...
160
0
 
4
 
! Отговори
edу преди 9 месеца
видя ли Райчев спирам да чета нататък.. лошото е, че не е единствен и не остава много за четене :)
159
2
 
7
 
! Отговори
Иво Инджев преди 9 месеца
Въоръжени до зъби бели мъже и жени бивши и настоящи военни и полицаи срещу черни наркодилъри , латиноси бандити, травестити и феминистки. Гражданската война в САЩ се очертава да бъде кратка.
158
2
 
2
 
! Отговори
Така е .. преди 9 месеца
До Анонимен 163 В БСП може да има много интелектуалци, но щом са в БСП ,значи нищо не са разбрали от живота.Да се огледат и да видят коя от двете системи е дала най много на човечеството във всички сфери на обществения живот.Всичко което ползваме в ежедневието си е дошло от Запада и най вече САЩ.
157
1
 
4
 
! Отговори
Ляв+ преди 9 месеца
Луд за връзване.......
156
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тавариш Райчев размеша червеното с бело и синьо.
155
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сорос,Байдън и Обонго не мигат да простят на Тръмп,че им развали бизнеса с войни и бежанци!
154
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В БСП има и доста интелектуалци, не всички са като свинаря от Пловдив.
153
2
 
7
 
! Отговори
Санди преди 9 месеца
Айде сега, вопли и стенания. Цял живот мачкал чаршафи с Виза и оцелял, зейнал да глътне света и се ненаял...
152
3
 
17
 
! Отговори
Бългериъ фърст преди 9 месеца
Тръмп е най-могъщият политик в света. С натискането на едно копче може да предизвика ядрена война и да унищожи цялото земно кълбо. Но има и по-силни от него. Най-малко 12 социални медии му забраниха да публикува в тях, и то без съдебно решение! Някой може ли да ме убеди, че дигиталните корпорации не са се договорили по между си и спонтанно са забранили на Тръмп да публикува? Което означава, че вече не легитимно избраните американски политици управляват САЩ, а картел от дигитални корпорации, които не са демократично избрани. Фацебук и компания са по-силни от ракетите. Те могат да блокират комун
151
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
'' Андрей Райчев: На САЩ се държи нашата сигурност ... ''.....................Как така бе, другарю Райчев, ... какво е това отстъпление от идейните позицииНе се дължеше на СССР нашата (и световната) сигурност ...
150
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този креттен ли ще ми обясняваполитиките на сащ? Ние сме многониско паднала държава щомтакива постоянно ги канят да ниоблъчват с идиотизма си.
149
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
кривогледия ненаяде се