Голяма част от републиканците си вярват - Тръмп отново ще е президент!

Самият той казва, че ще се върне на поста до август
15 юни 2021 22:12, Нели Христова
117
Голяма част от републиканците си вярват - Тръмп отново ще е президент!
Снимка: БГНЕС

Въпреки че положи много усилия, Доналд Тръмп напусна поста на президент през януари. Сега той е обикновен гражданин и без да се кандидатира отново за поста и да спечели следващите избори, няма механизъм, чрез който отново да влезе в Овалния кабинет като лидер на САЩ.

Но очевидно близо 30% от републиканските избиратели не вярват в това.

Проучване на Politico / Morning Consult, направено в началото на юни, установи, че 28 процента от респондентите или републиканците са склонни да смятат, че е "много вероятно" или "донякъде вероятно" Тръмп да бъде възстановен на поста президент през тази година. Сред демократите 12% смятат, че е поне малко вероятно Тръмп да бъде възстановен на поста.

И донякъде изненадващо, по-младите хора са по-склонни да вярват, че Тръмп ще бъде възстановен на поста президент за разлика от своите по-възрастни колеги. Около 27% от "Поколението Z" и 32% от милениалите смятат, че е поне донякъде вероятно Тръмп отново да бъде президент тази година, за разлика от само 11% от буумърите.

В момента Доналд Тръмп заема същото място в наследствената линия за поста, като всеки нормален американец. Той няма да бъде възстановен на поста президент, защото това не е нещо, което може да се случи без действителен преврат.

Теорията, че Тръмп ще се върне в офиса толкова скоро, има своите корени в QAnon - конспиративно онлайн движение, вярващо, че Тръмп никога няма да напусне Белия дом. Но когато немислимото се случи, последователите на движението си мислеха, че той ще бъде възстановен на поста на 4 март. Това също не се случи. А през последните седмици фалшивият "одит" в окръг Марикопа в Аризона даде повече гориво на маниаците, които вярват, че изборите са откраднати. Подобни усилия бяха предприети в градовете, градовете и окръзите в цялата страна.

На конференция на QAnon в Далас миналия месец бившият съветник по националната сигурност Майкъл Флин заяви, че "няма причина" военен преврат като този в Мианмар по-рано тази година да не се случи в САЩ.

По-рано този месец репортерът на New York Times Маги Хаберман написа в Twitter, че самият Тръмп казва на хората, че ще се върне обратно в Овалния кабинет до август.

Но въпреки забележителния брой на републиканските гласоподаватели, които вярват, че Тръмп отново ще е президент, проучването също така установява, че повече от половината американци като цяло подкрепят двугодишната забрана на бившия лидер от Facebook, обявена миналата седмица, която, заедно със забраните от други сайтове в социалните медии като Twitter, ограничава способността му да стимулира до известна степен конспирациите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
1
 
! Отговори
БПФ преди 2 години
Ами вярват си !!! Повторното преброяване на бюлетините в Аризона показа това, което всички нормални хора знаят - няколко стотин хиляди фалшиви бюлетини за байдън... той "спечели" изборите в тоя щат с малко над 10 000 гласа !!! Същото преброяване върви в Пенсилвания и Мичиган. Скоро няма да има как да се скрие факта, че изборите бяха фалшифицирани и това реално бе държавен преврат - и че Тръмп е законният и легитимен президент.
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръмп е легитимния президент на Америка. Дементиралия памперс Joe Bidet е наложен и инсталиран от престъпната либерастия.
69
1
 
1
 
! Отговори
хня преди 2 години
Па и демократите си вярват... всички са вярващи, а Ротшийлд си гледат кефа, щото винаги печелят.
68
1
 
8
 
! Отговори
Тръмпист преди 2 години
Доналд не беше лош президент. Всичко беше спокойно по негово време, бизнесът дръпна напред, удари балтията на чайниците, за да не си развяват байрака, наложи вето на съветските патоци, започна изграждането на дувар с Мексико откъдето нахлуват на щатска територия хиляди амиговце и амиги, резна имиграционната политика, сведе до минимум безработицата, активира доларовите постъпления към и от държавния резерв, абе... направи много хубави работи, но демократите спретнаха шапка на изборите.
67
0
 
5
 
! Отговори
Е преди 2 години
Ха дано, че цените на тока и горивата пак скочиха с тоял Препъни Джо ! Да не говорим за другото..
66
1
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Щом Байдън е президент,значи всеки може да е.Стига да се нагласят изборите.
65
2
 
8
 
! Отговори
истината преди 2 години
Спасителя на бялата раса.Обичаме те, Тръмп.
64
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова жалки лъжи от страна на медиите - на нивото на Пик и *** сте. Тръмп никога не е казвал, че ще се върне до Август. Сега неговата задача е да изрине републиканската партия от предателите, след това сената и след това президенството. Но това е официалната версия, а неофициалната е, че може и по-рано да се завърне, ако резултатите от изборите бъдат анулирани. Завръщане през август е измислица на Фейкнюз (Днес.бг)
63
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БАЙДЪН ПРЕМАХНА МИТАТА ЗА ЕВРО ГЕЙОВЕТЕ, КВО ГОВОРИМ? ОСТАВА САЩ БЕЗ ИНДУСТРИЯ ПАК.
62
15
 
3
 
! Отговори
Да бе! преди 2 години
Президентските избори в САЩ през 2024 г ще бъдат проведени след ядрената война, а най-вероятно е Тръмп да е седнал на електрическия стол като руски шпионин, много преди изборите.
61
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може ли някой от гербавите *** налазили тук от ранни зори да ми обясни, защо така настървено бранят дементния Джо? По нещо им напомня техния 2луп, предполагам. Същите безсмислици дрънка и е също така дезориентиран.
60
5
 
7
 
! Отговори
българин преди 2 години
Мечти Мечти!-:)))
59
6
 
9
 
! Отговори
Тези примати преди 2 години
вярват, че земята е плоска.....
58
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ми се вярва. Бидона директно го назначиха, пуснаха го от самолета, един вид, а той се уля да прави гафове. Пада по стълби, губи се, забравя си мисълта насред някоя реч и вика както и да е, заспива по заседания. А на Тръмп му блокират фейсбука и туитъра. Иначе казано американците демонстрираха на цял свят какво разбират под демокрация. Но искат да демократизират Путин. Путин не бил достатъчно демократичен.
57
6
 
7
 
! Отговори
za Ukraina преди 2 години
Украйна се командва от няколко олигарха............след Майдана там положението е много зле, в Киев командва една фашистка хунта, бандеровци и Десен сектор ...........но сина на стария Джо - Деменцията..........един наркоман купи газопреносната мрежа на Украйна и сега Зеленски се моли на Запада Украйна да стане част от НАТО, но Русия няма да допусне НАТО да се приближи толкова близо до границите й!!
56
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес Байдън заяви в Брюксел,че Украйна е много корумпирана,за да влиза в НАТО .Но всъщност е ок,Хънтър Байдън да взима милиони от украинската газова компания Буризма???
55
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един и същ Байдънясъл *** със 100 коментара против най-достойния Президент на САЩ всеки ден.
54
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че Доналд Тръмп си е легитимния Президент,избран от народа!Чайна Байдън е назначен от глобалистите да унищожи САЩ !
53
4
 
14
 
! Отговори
za USA преди 2 години
Кенеди и Тръмп............най-великите президенти на САЩ за всички времена..........и двамата неудобни за елита-глобалисти, банкери и масони, които управляват Америка!!!!
52
3
 
12
 
! Отговори
Дано преди 2 години
Това е най-добрият изход за САЩ и света. И най-законният, защото последните избори бяха пародия.