Ще изпрати ли Китай оръжия на Русия?

Китайски компании вече предоставят "несмъртоносна помощ" на Москва
19 фев 2023 18:49, Нели Христова
57
Ще изпрати ли Китай оръжия на Русия?
Снимка: БГНЕС

Китай обмисля да предостави оръжия на Русия в подкрепа на нейната офанзива в Украйна, предупреди днес държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, цитиран от Франс прес.

Блинкън заяви това днес след вчерашната си среща с най-високопоставения китайски представител по въпросите на външната политика Ван И, член на Политбюро на управляващата комунистическа партия.

"Разговаряхме за войната, водена от Русия, и за безпокойствата, които имаме във връзка с факта, че Китай обмисля да предостави смъртоносна помощ на Русия", каза ръководителят на американската дипломация пред телевизия Си Би Ес. Помолен да даде повече подробности, той отговори лаконично: "Предимно оръжия.", предава БТА.

Държавният секретар на САЩ не разкри конкретни данни в подкрепа на своите твърдения, но предупреди за сериозни последици за Китай, ако подпомогне във военен план Русия.

Китайски компании вече предоставят "несмъртоносна помощ" на Москва, добави той.

Снощи Блинкън и Ван И се срещнаха в кулоарите на Мюнхенската конференция по сигурността - разговор, определен от Държавния департамент на САЩ като "откровен и директен".

Вчера на форума американската вицепрезидентка Камала Харис вече постави китайския неутралитет под въпрос. Съединените щати са "разтревожени от факта, че Пекин задълбочи отношенията си с Москва от началото на войната", подчерта тя, цитирана от АФП.

Ван И от своя страна е казал по време на неофициалния разговор, че Китай се придържа към принципите, насърчава мирните преговори и винаги е играл конструктивна роля, заяви днес говорител на китайското министерство на външните работи, цитиран от Синхуа.

"Ние никога няма да приемем соченето с пръст и дори принудата от страна на САЩ по въпроса за китайско-руските отношения", изтъкнал Ван.

Оръжейните доставки за Украйна бяха водеща тема на завършилата днес тридневна конференция в Мюнхен.

Американски конгресмени и от двете партии казаха, че украинските представители на форума са ги призовали да настояват пред президент Джо Байдън Вашингтон да даде на Киев изтребители Ф-16, съобщи Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ще прати, победи ли Русия и взели какво е решила, ще добър старт за тяхната война
46
1
 
3
 
! Отговори
Холмс преди 1 година
боя се, че предстои загуба на фронта и трябва да има обяснима причина, която да не е в моща на Русия ..
45
2
 
4
 
! Отговори
Маската отзаде П..ли преди 1 година
чак сега ли ваксаните ви закърнелите мозъчета го схванаха??? Урките ще бъдат изринати!!
44
8
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Китай ще си остане с обмислянето,Няма да предоставят оръжие на Русия.Китай си гледа интереса.Уж е приятел на Русия,за да получава петрол и газ за жълти копейки и да си осигури пазар за продукцията си.Китай няма да се конфронтира със САЩ заради Русия.Богатият американски пазар е много по-важен от мизерния руски.
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай не е спрял да търгува с Русия. Достатъчно е да ги снабдяват с микрочипове за високоточните оръжейни системи. Важното е да продължава войната и да намалява населението. Пенсионните фондове са обрани.
42
2
 
23
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 година
Другарите хамериканци са се уплашили щото Китай е много голем във всяко отношение. Но номерът е, че не само Китай но и Индия, Латинска Америка и Африка подкрепят Русия.
41
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 42 "Както каза една бивша американска барета пред Карбовски:" Единственият реален досег на въпросния Скот Ритър с държавността в САЩ е, че е съден за изнасилване и нищо друго.
40
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 45 Ти в саксия ли си расъл? Украинската пропаганда набляга,на " жертвите" от Руска страна! Защо Евреина И наркоман Зеленски,ревностно пази " реалната бройка" загинали Украински войници? Те Руснаците сами със себе си ли се бият? Не разбира се! Украйна до момента има над 450 000 загинали войници! Зеленски се страхува да ги назове,защото Самият той е виновен,за провалените преговори с Русия! Това няма да го спаси от военен трибунал Украински,ако не го пречукат украинците до края на войната! -:)
39
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбирам руското ръководство, умират техни момчета за кеф на Запада, говорят за престъпленията срещу човечеството на руснаците, ами англосаксонците, холандците, испанците, португалците, французите, германците, те нямат ли престъпления срещу човечеството? Русия има историческата задача и възможност да спре НЕОКОЛОНИАЛИЗМА и трябва да го направи с всички средства, с които разполага. Каква е тази военна околна тактика от 1СВ?!
38
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 42 - Скот Ритър не е барета, а професионален конспиратор, който прави луди пари от баламосване на разни отчаяни хорица. Единственият досег на Ритър с армията е като нисш офицер от морската пехота в Ирак, който се е занимавал кратко с анализ на полева информация, каквото и да означава това. Човекът пише конспиративни книги и приказва глупости по разни шано медии и това е.
37
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значиии щом Западът не иска мир щом пращал оръжие значи и Китай явно не иска мир щом праща оръжие! За Украйна разбрахме, че не искат мир, защото по най-безсрамния и гнусен начин се отбраняват и не се предават гордо с вдигната глава. За Русия почвам да си мисля, че също не искат мир щом мобилизираха 300 000 души. Ама сега и Китай...
36
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както каза една бивша американска барета пред Карбовски: българите сме по-нисши от американците. Може би е дошло време за някакво вразумяващо действие. Руснаците, ако разполагат с Посейдон, да си го ползват.
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И защо трябва да го прави? Русия си има предостатъчно оръжие!-:) Години,години е произвеждала и се е Усъвършенствала във военното дело!-:) Тия приказки са си само на Западняците,че ги била " свършила"! Ама те Западняците работят само на " парче" щом някой " плаща"! Е виж в Русия Не е така! Производство и производителност е ключовата дума в Русия! Та яко Производство и складиране!-:))) Я се скрий бре Западна Милко!-:( Досаден си!!!
34
2
 
21
 
! Отговори
джо негърът преди 1 година
"Разговаряхме за войната, водена от Русия, и за безпокойствата, които имаме във връзка с факта, че Китай обмисля да предостави смъртоносна помощ на Русия", каза ръководителят на американската дипломация пред телевизия Си Би Ес. Помолен да даде повече подробности, той отговори лаконично: "Предимно оръжия.",Времето е ''''Мечът и Оръжие на Възмездието '''' САРМАТ дошло !- два от тях са достатъчни за да изпратят завинаги тая ненаситна алчна колониална Англосаксонска престъпна *** дънато на двата океана.
33
4
 
18
 
! Отговори
Баце Руския преди 1 година
Браво!Нека унищожим Сатанато и целия ЕС.Слава на Комунизма.
32
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи сащ могат да дават оръжия,а Китай нямат право?Подли долни лицемери.Иван Славков беше прав,сащ не са държава,а мотел,всеки дошъл от някъде и не се знае колко ще остане.
31
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама как така??? Нали кравааарските тр000лове всеки ден ни убедават във форумите, че китай всеки момент ще нападне в гръб русия за да завземе територии???
30
2
 
1
 
! Отговори
И кат преди 1 година
До дави светна. И кат имат кво.....да им целуваме....гъ.......зо.....ли
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Абе САЩ 18. Напълно съм съгласен с теб. Властта се взема със сила. Но защо този, който взема властта, реве, ако някой не иска да се предаде и го обвинява във всички възможни грехове? Нека бъде поне честен и да нарича нещата с истинските им имена. Да не говорим, че този, който иска цялата власт на света, се има за демократ номер едно в същия този свят.
28
18
 
3
 
! Отговори
abe преди 1 година
Скот Ритър , Карбовски, Марко Тотев, Глъпавия Тъпанаров и т,н, ...да ви имам и идолите. Амсалаци русофили и ***