Облачно време, температурите около 2°С

Днес ще е почти без валежи
25 яну 2023 08:35, Анисия Иванова
1

Времето днес ще е почти без валежи. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, в София - около минус 1°.

Максималните температури ще са между 2° и 7°, в София - около 2°. Над планините ще бъде предимно облачно, но ще е без валежи. Ще духа до умерен вятър от север-североизток, до края на деня по високите и открити части вятърът ще се ориентира от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 1°, на 2000 метра - около минус 5°.

Минималните температури в страната днес ще бъдат от минус 1 до 4 градуса. Над страната ще се настани студен и влажен въздух, облачността ще бъде значителна - със слаби валежи западните и южните райони.

По високите западни полета и в Дунавската равнина дъждът ще преминава в сняг, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Максималните температури в населените места ще бъдат от 2 до 9 градуса, а по Черноморието - около 6-7. Над планините ще бъде ветровито и облачно, със снеговалежи.

Серия от средиземноморски циклони от Европа ще се насочат към Балканите през следващите дни - валежите от дъжд и сняг ще бъдат чести явления от четвъртък до неделя.

В четвъртък се очакват интензивни валежи в Западна България, които през следващите дни ще обхванат и централните части на страната, а на места и в Североизточна България. Температурите ще се понижат значително в края на работната седмица - сутрин ще бъде до минус 2 градуса.

В събота валежите постепенно ще спират.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: НИМХвремеBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всяко време е добро за хора, които обичат.