Ѕлинкън в  иев: »ма окуражаващ напредък в украинската контраофанзива

¬олодимир «еленски предупреди, че предстои тежка зима
7 сеп 2023 07:42, ≈лка ¬асилева
176
Ѕлинкън в  иев: »ма окуражаващ напредък в украинската контраофанзива
—нимка: архив, Ѕ√Ќ≈—

ƒържавни€т секретар на —јў јнтъни Ѕлинкън, който в ср€да беше на посещение в  иев, за€ви, че има много насърчаващ напредък в украинската контраофанзива, предаде ‘ранс прес.

ќще по темата
"¬ижда се много €сно значими€ прогрес, който вие постигате сега в контраофанзивата и това е много, много окуражаващо", каза Ѕлинкън по време на среща с президента на ”крайна ¬олодимир «еленски.

”краинските сили започнаха контраофанзивата, за да си върнат окупираните от руските сили територии.

ѕо време на срещата с американски€ държавен секретар «еленски пък предупреди, че предстои тежка зима.

"≈дна тежка зима ни чака. Ќо ние сме щастливи, че не сме сами, за да й се противопоставим. Ќие ще го направим заедно с нашите партньори", каза украински€т лидер.

“ой благодари на —јў за т€хната помощ за енергийни€ сектор на ”крайна, който системно беше мишена на руските удари миналата година.

—лед срещата със «еленски Ѕлинкън разговар€ и с украински€ външен министър ƒмитро  улеба.  

"јмериканската помощ не е благотворителност. ƒнес благодарение на нашите партньори ”крайна възпира руската агреси€. Ќие никога н€ма да призовем за разгръщане на американски военни в ”крайна", за€ви  улеба на американски€ си колега по време на срещата.

Ѕлинкън пък каза, че —јў са се ангажирали да дадат на ”крайна средства да напише сама бъдещето си и добави, че ¬ашингтон об€в€ва нова помощ за  иев в размер на над 1 милиард долара и т€ ще даде нов импулс на украинската контраофанзива.
(Ѕ“ј, √абриела √олеманска)
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


176
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
138
1
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 8 месеца
Ѕлатните са много зле балона наречен руска мож се пръсна ...вече са във фаза на отричане едно роботное неможаха да одържат до Ћаманша щели да ход€т ”крайна ги прегази като вал€к гнил домат с петолъчка
137
1
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 8 месеца
.¬ат...ата €ко €де бой
136
1
 
0
 
! ќтговори
√енерал смърт преди 8 месеца
“ръгнаха в следствие на това ...(о чудо )че път€ минава през ¬ърбово ))) до “укмак и прер€зването но ц€лото жп снабд€ване на руски€ катун 9 км
135
2
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 8 месеца
”кропите тръгнаха към ¬ербово не в следствие на освобождаването на –оботине, а в следствие от неспособността да напредват в посока –оботине до такава степен, че да си подсигур€т фланковете, че да могат да го държат. √олеми са стратези укропите, не могат да превземат по-малкото и по-зле пазено село, така че на кра€ на силите си отиват да превземат много по-гол€мо и по-добре пазено село. —лава до безобразие...
134
1
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 8 месеца
ƒо кратко и €сно ¬ербово е в другата посока от –оботине, да си пред ¬ербово по никакъв начин не значи, че –оботине ти е в тила. ѕоловин –оботине е все още под руски контрол, а клетите укропи които са стигнали до кра€ на ¬ербово само за да посад€т флаче за пропаганда, преди да си остав€т там костите... това флаче по никакъв начин не им помага, те се прахосаха 3/4 от офанзивата за да Ќ≈ ѕ–≈¬«≈ћј“ –оботине, което е много по-малко от ¬ербово, за което просто вече н€ма вътък...
133
1
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 8 месеца
толкова добре им върви войната на ‘јў че покраинците почват да мобилизират жените и недъгавите. ¬ същото време –уси€ вече подготв€ терена за поднов€ване на военни действи€ от североизток. “ова вече е започнало в област  уп€нск, и веро€тно до 2-3 седмици –уси€ ще премине в настъпление и в «апорожие. ”кропите показаха най-доброто на което са способни, и никои не е впечатлен. –уснаците специално са даже доста окуражени, кра€ му се види вече.
132
0
 
0
 
! ќтговори
кратко и €сно преди 8 месеца
”краински флагове по първите къщи на ¬ербово демек роботино се пада 5 км навътре в ”краински тил
131
3
 
1
 
! ќтговори
ѕро—о“о преди 8 месеца
ƒо 1 роботино вече две седмици е ”краинско това че *** ти се държат по околните възвишени€ от запад 4до 7 км от последната къща от селището е факт руzомби Ќо те и на никой нетр€бват ќфанзивата сега е за ¬ербово което е в —ивата зона ...“окмак го прострелват от край до край със всичко над 80 мм миномет ќгневи контрол а до прер€зване на цели€ жп транспорт на блатните остават 9 км ...вариго печиго това е ако ще путин да си смени пола
130
1
 
1
 
! ќтговори
‘итьо преди 8 месеца
ѕутин не знае за напредъка поради медийните санкции.
129
5
 
1
 
! ќтговори
¬ъх преди 8 месеца
¬секи дава на ”крайна милиардна помощ, а на ѕутин - нищо. ƒаже  итай, —еверна  оре€ и  уба се ослушват, като изперд€ли се в автобус. “ова не е ¬—¬, да им дават всичко. —ега давателите, дават на ”крайна и това предопредел€ кра€т на путински€ фашизъм.
128
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 8 месеца
“ежка и смъртоносна.¬коченени и заледени.
127
2
 
5
 
! ќтговори
«авръщане преди 8 месеца
–уски€т евреин Ѕлинкин се е завърнал у дома.
126
1
 
1
 
! ќтговори
—ашо преди 8 месеца
ј не не може ли мерника малко да се насочи по точно?¬  иев падали бомби а сатанистите като на парад минават.
125
1
 
5
 
! ќтговори
2 преди 8 месеца
«омбакнацистишен също така прехвърл€ допълнителни части към ¬ербовой, €вно над€вайки се, че пробивът на запад от селището ще бъде по-лесен, отколкото щурмуването на височините на юг близо до –аботино. јтаките на зомбираната по натовски стандарт биомаса в тази посока обаче б€ха неуспешни.
124
1
 
4
 
! ќтговори
1 преди 8 месеца
посока «апорожие. –айон ќреховски. ѕродължават ожесточените боеве на лини€та –аботино-¬ърбовое. ѕрез последните седмици контролът над позициите в селото смени притежател€ си за пети път. «омбитата на киевски€т наркокартел продължават да се опитват да настъп€т към южните покрайнини и да проби€т до Ќовопрокоповка, използвайки тактиката "месен юруш". —амото –аботино, както се съобщава от местните, "може да бъде преименувано в с. ¬ечен€манищо, тъй като там сега има празно поле".
123
1
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 8 месеца
ёжнодонецко направление. «омбитата на киевската хунта отново се опитаха да атакуват Ќоводонецкое и Ќовомайорское. «омбиформировани€та на киевски€т наркокартел загубиха три бронирани машини и се върнаха назад. «омбакнацистишен все още не са разположили големи сили в атака, ограничавайки се до маневрени зомбигрупи. ћасираната артилерийска подготовка и натрупването на зомбита обаче могат да послужат като знак за предсто€що настъпление в тази посока. Ќа леви€ фланг –¬— нанесоха артилерийски удари по концентрации на зомбита в ”рожайное и източно от селото, нарушавайки ротаци€та на зомбакнацистишена
122
1
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 8 месеца
јртьомовск и околностите. ѕо фланговете на јртьомовск н€ма съществени промени - зомбираната по натовски стандарт биомаса продължава да атакува руските позиции в  лещеевка. ѕо непотвърдени данни зомбитата на киевски€т наркокартел отново са атакували южните покрайнини на селото, но руските въоръжени сили уверено задържат позициите си в този район.
121
0
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 8 месеца
ƒори проукраински€т пропагандист изданието Bild призна, че ударът е нанесен от територи€, контролирана от  иев.
120
0
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 8 месеца
Ќай-резонансното събитие в зоната на —¬ќ през последното денонощие е ракетни€т удар срещу цивилни в  онстантиновка. —елището принадлежи на ƒЌ– (–уси€), но в момента се контролира от киевски€т наркокартел. Ќамира се западно от јртьомовск. ¬ резултат на атаката на американската ракета AGM-88 HARM загинаха 17 души и б€ха ранени 31. “акава трагеди€ беше организирана специално по време на посещението на ƒ— на —јў јнтъни Ѕлинкен.  иевски€т режим обвини –уси€ за ракетни€ удар, но вече е установено откъде точно е ударът. ƒори проукраински€т пропагандист изданието Bild призна, че ударът е нанесен от те
119
0
 
6
 
! ќтговори
Ѕританското узнаване преди 8 месеца
... боим се, че е отишъл лично да се увери, че «е не е останал сам