Мигрантите са вече по-голяма заплаха за Германия от Русия

Страхът от радикалния ислям изпревари войната
12 фев 2024 14:03, Петър Бойчев
190
Мигрантите са вече по-голяма заплаха за Германия от Русия
Снимка БГНЕС

Русия не показва никакви признаци, че планира да прекрати военните действия срещу Украйна две години след започването на пълномащабна инвазия. Въпреки това германците вече гледат на проблеми като миграцията и заплахата от радикалния ислям като на по-непосредствена грижа от действията на Москва, пише европейската редакция на Politico.

Това сочи ново проучване, публикувано в понеделник преди Мюнхенската конференция по сигурността, среща на висши политически служители и представители на отбраната, която започва в Германия в петък, предава Фокус.

Докато Русия беше възприемана като заплаха номер едно в Германия в миналогодишния Мюнхенски индекс на сигурността, сега тя се върна обратно на седмо място в годишния доклад. Моделът се възпроизвежда в групата държави от Г7 – заплахата, представлявана от Русия, беше посочена като най-голямото безпокойство в проучванията, проведени в края на 2022 г. за Мюнхенския индекс на сигурността за 2023 г., но година по-късно падна до четвърто място като цяло.

Констатациите идват в решаващ момент от войната, тъй като Украйна се опитва да укрепи европейската подкрепа, докато ангажиментът на Съединените щати към военните усилия се колебае поради продължаващата републиканска опозиция в Конгреса на САЩ. Мюнхенският индекс за сигурност 2024 също разкрива как войната в Украйна се конкурира с други геополитически заплахи и приоритети.

Загрижеността относно масовата миграция и радикалния ислямски тероризъм сега са на първо място в списъка на заплахите в Германия – обрат спрямо предходната година.

Заплахата от радикалния ислямски тероризъм скочи на второ място в сравнение с 16-то миналата година. Масовата миграция в резултат на война или изменение на климата, която беше на второ място миналата година, сега се нарежда на първо място. Авторите на доклада приписват тенденциите на атаките на ХАМАС срещу Израел на 7 октомври, отбелязвайки, че проучването е направено през октомври и ноември миналата година.

"Както в много други страни, терористичната атака на ХАМАС на 7 октомври изглежда е предизвикала скок в германската загриженост относно радикалния ислямски тероризъм“, се отбелязва в доклада. "Германия сега има най-високо ниво на загриженост относно миграцията сред изследваните страни“/

Проучването, в което бяха интервюирани 12 000 души миналата есен, също дава мрачна представа за настроението в много от най-богатите страни в света. Големи части от населението на страните от Г-7 вярват, че техните страни ще бъдат по-малко сигурни и богати след 10 години, се посочва в доклада. Но перспективите за така наречените БРИКС - Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка - се оценяват по-положително от населението им.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от Войната в Украйна
Каква е цената на войната в Украйна в човешки животи?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А има ли не радикален ислям? Те всички са с промити мозъци.Неслучайно в Китай се счита за психично заболяване исляма.
168
2
 
0
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 седмици
До Реалист 160: Бае не бае, ама истината се вижда. русия е в разпад.
167
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Че се сетите вие, ама късно. Черните са вече у вас и няма връщане. Генофонда потъмнява прогресивно.
166
0
 
5
 
! Отговори
Коцето преди 2 седмици
Не е лесно да си ***.Да изчакат още 20 години тогава какъв мармалад ще е ,идея си нямат.
165
0
 
10
 
! Отговори
мдамм преди 2 седмици
с европейската зелена и емигрантска политика до никъде няма да се стигне. Електрички и араби е бъдещето на ойропата, така го направиха големите ЕС страни с техните колонии от роби, които сега не искат да работят.
164
1
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
До Анонимен/148 "Работят като волове,за да хрантутят довтасалите и чаветата им,докато те не хващат работа и цоцат социалните системи!!!," - напълно заслужено за европейските про'с'таци!
163
1
 
3
 
! Отговори
До 163 преди 2 седмици
НАТО няма нищо общо с Йемен и Судан. Там арабите са само съсипаха. И по принцип много обичат да го правят, ако няма външен враг, винаги се колят помежду си.
162
1
 
10
 
! Отговори
аьььааьаь преди 2 седмици
В Германия вече трудно се намира бяла сметана, има само тъмен шоколад.
161
2
 
8
 
! Отговори
НАТО са невинни, преди 2 седмици
въпреки, че съсипаха, Либия, Сирия, Ирак, Йемен, Нигер, Судан, Афганистан и т.н.
160
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Меродавно е това в Германия, че заплахата от Русия е посочена на 7 но място. Отива на 4то средно за всички изследвани само защото са включили окраина неизвестно защо ?!?
159
1
 
14
 
! Отговори
Тихомир преди 2 седмици
Ами не са улави хората.
158
2
 
4
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 седмици
Всички амуджи - в русия (барабар с меркел, която им отвори вратите и ги покани, поради което те й викаха "Ангела, ти си нашият ангел!")
157
19
 
5
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 седмици
До Анонимен 157: Нищо не знаеш. 1. русия не е в Европа. русия е в Азия. 2. русия няма икономика (ако не се брои военната, а и тя е съсредоточена в правенето на супер-хипер-трипер безаналогови кюнци). 3. русия е в разпад.
156
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Доколкото занам, за 2023 додина Русия е първата икономика на Европа. Германия утече в канала като първенец. Сега се опитват да правят мили очи на Китай след като загубиха руския пазар, обаче Китай им унищожават автомобилната индустрия. Скоро и всички останали индустрии... Германия скоро няма да се съвземе. Ако изобщо се съвземе. Скъпа неедрия, скъпи суровини, загубени пазари от САЩ и Китай, имигранти от всекъде... Няма да и е лесно. Толерастия.
155
2
 
33
 
! Отговори
Der Schwaba преди 2 седмици
Ей, унуфреци, манете ги швабите! Няма какво да ги мислите. Мислете за вас, за вашите семейства и близки, за вашите съседи. Нито една шваба не ви мисли. Нито едно франсе. Иде време разделно. Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се. Тези, които вярват на елитите, ще бъдат най-неприятно изненаданите. Елитите на ЕС, както и родните, НЕ мислят за нас. Единственото, което искат, е да ни манипулират и контролират.
154
2
 
24
 
! Отговори
До един от предните преди 2 седмици
Не е нужно да имаш ядрено оръжие, за да завладееш една страна. Тук след 80-тина години, две-три поколения, като станем 50 на 50 с "ромите", мислиш ли, че това ще е нашата държава и държавата на внуците ни?
153
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Е хайде някой най- накрая да напише каква заплаха представлява Русия за Германия? Все това чета, ама никъде не пише с какво я заплашва. Ще пресекат пак Полша и ще ги завладеят ли? Или само ще бомбандират? А може би ще ги обстрелват с ракети?
152
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Бееега бе, не може да бъде. Русия е виновна и за това, нема кой да е
151
3
 
27
 
! Отговори
Либерастаката преди 2 седмици
Политика и есгейски ценности го направиха така!РАЗПАДНЕТЕ ГО ТОЗИ ЕС!!! ГРАНИЦА СЕ ПАЗИ С ОРЪЖИЯ!
150
5
 
16
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 2 седмици
Германците знаят как да се оправят, имат опит по темата.