Косово е основен национален приоритет, смятат 50 % от сърбите

Анкетирани са 1020 души на цялата територия на Сърбия
21 мар 2008 15:12,
8
Косово е основен национален приоритет, смятат 50 % от сърбите
Снимка: imageshack.us

Над 50 % от гражданите на Сърбия се изказват в полза на приемането на страната в евроатлантическите структури.

В същото време половината от анкетираните сърби са на мнение, че суверенитетът и териториалната цялост „на всяка цена“ са основен национален приоритет в процеса на интеграция.

Това показват данните от проучване, извършено от „Медиа Галъп“ по поръчка на Атлантическия съвет в западната ни съседка.

За териториалната цялост на страната “на всяка цена” са се обявили 50 % от анкетираните, а 36,4 % посочват, че главният интерес на Сърбия в процеса на евроатлантическа интеграция е да се включи в процеса, приемайки условията. 

13,6 % не могат да изберат между тези две позиции, пише местният вестник “Блиц”.

Около 59 % от интервюираните подкрепят членството на Сърбия в евроатлантическите институции, 24,4 % се противопоставят, а 17,1 % казват, че не знаят.

51,5 % от анкетираните считат, че Сърбия след десет години ще бъде вече член в евроатлантическите структури, 16,6 % - извън тях, а 31,9 % са казали, че не знаят.

Запитани какво разбират под евроатлантическа интеграция, 53,3 % от анкетираните посочват ЕС, 34 % НАТО и Партньорство за мир, следват ОССЕ и Съветът на Европа. Изследването е проведено от 7 до 12 февруари след 1 020 души на цялата територия на Сърбия.


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Хайде четете малко по-внимателно историята и стига с тези сърбомански изцепки!
6
0
 
2
 
! Отговори
НЕ на ислямизацията преди 14 години
СЪРБИТЕ СА ДОСТОЕН НАРОД, а българите са помярска нация, която освен да угодничи и се хваща за палците пред по-силните друго не умее
5
0
 
2
 
! Отговори
----- преди 14 години
Не разбирате ли, че този проблем умишлено е създаден от САЩ, за да може да се спъва развитието на региона.Европа започна да достига САЩ по икономически показатели и трябваше да се създаде гнездо на мафията, престъпността и наркотиците под формата на тази измислена държава, за да се спре просперитета на района.Нахендриха ни американците, а вие се плювайте по сайтовете, кой е сърбофирл и кой е кософил.Американците нарочно инвестираха милиони за да правите това.Сега и армията им въоръжават.
4
0
 
2
 
! Отговори
Прометей преди 14 години
Гошо,и 100% да и мат такъв приоритет,полза няма.Разбирам,че си заблудено сърбофилче- това приоритет на "всяка" цена може да го каже само сърбин или промит български мозък.Досега сърбите имитираха огъня,сега да имитират вятъра.
3
0
 
2
 
! Отговори
GOSHO преди 14 години
TOVA IZSLEDVANE E PROVEDENO PREDI OBJAVJAVANETO NA NEZAVISIMOST . SUVERENITET I NACIONALNA CJALOST NA VSJAKA CENA SIGURNO SHTE BADE PRIORITET ZA POVECHE OT 50% SEGA.
2
0
 
2
 
! Отговори
землянин преди 14 години
Така, така, нека сами си разрешат проблемите. После ще си възстановим земите на запад. И Косово и Сърбия са български!!!До 8-и век Сърбия е българска, само за 13 века я оставихме и вижте докъде се докараха? Време е! И Сърбия и Косово обратно при нас...
1
0
 
2
 
! Отговори
Bulgarin преди 14 години
..jalki srubski pomiyari i djukeli, zabravete za kosovo!! piyte po edna studena voda!