Русия ще отмени зимно-лятната смяна на часа

Предложение да се отмени преходът от зимно към лятно часово време в Русия е внесъл днес в Държавната дума Сергей Миронов
26 май 2008 17:47,
14
Русия ще отмени зимно-лятната смяна на часа
Снимка: БГНЕС

Предложение да се отмени преходът от зимно към лятно часово време в Русия е внесъл днес в Държавната дума председателят на съвета на Федерацията Сергей Миронов, съобщава Прайм-Тасс.

По мнението на Миронов ущърбът, който нанася на здравето на гражданите смяната на стрелките, е много по-голям от изгодата, която се получава за икономиката, главно от пестене на електроенергия.

По данни на специалисти през първите две седмици след изместване на стрелките с един час напред броят на повикванията на екипите на „Бърза помощ” нараства с 12%, количеството на самоубийствата – с 66%, нещастните случаи – с 29%, а смъртността от инфаркт на миокарда – със 75%.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 15 години
Ех,Дмитрий,Дмитрий,Митя,камсамолец маладой,настаясчий камунист- не можеш да си представиш колко си прав.У вас наистина всичко,което се намисли се прави,/че народа не го подкрепя няма никакво значение/.Сталин се е опасявал от някакви вътрешни врагове и избил 35милиона руснаци-решил човека,направил го,Унгария решила да тръгне по свой път,но Хрушчов решил друго и вкарал танковете,Чехословакия също решила да се демократизира,но Брежнев бил на друго мнение.За Полша се отнася същото.Сега ви оставихме в собствената ви черупка и вие като няма с кого , се разправяте със собствения си народ,който горкия толкова е препатил.Предлагам ти една лесна задача,като на човек с твоите възможности: Какво би станало с Япония,ако притежаваше природните богатства и дадености на Русия и обратното -какво би станало с Русия,ако ги нямаше тези богатства?Разбира се,че в България не всичко е наред,но поне има демокрация,а щом има демокрация рано или късно ще се оправят нещата-вие първо трябва да изградите демокрация.Чух онзи ден,че закрили московси вестник,защото критикувал кмета Лужков,как е възможно това.Защо Каспаров не участва в изборите?И още нещо -не се ли сещате там в Русия да промените някои думи за улеснение.Например -вспомнит да стане спомнит без в,или там оная дума мгновение,що за дума- по добре е мигновение.Все пак сме ви дали азбуката - използвайте я добре.
12
0
 
0
 
! Отговори
Дмитрий преди 15 години
Ей, ти Лаврентий, но може би и Берий. Ти най напред съжали себе си! Аз пъл не знам какво е твоето образование, но едва ли по интелект можеш да се сравниш дори с Ирина. Ти мислиш, че си по- добър и отмен? Лъжеш се! Аз съ руснак и говоря и пиша естественно по- добре от теб!!! Ти обърни внимание на това, как живеят хорта в България!? Глад и мизерия! В България никога по времето на социализма не е имало просяци, макар, че такава дума в речника съществува. Вашата демокрация унищожава българскит народ. Вспомнете си вицовете за Тошко и Брежнев. А те действително са истина! Вашите може би "мъже" се лепеха за проститутките. Не знам колко си осведомен за състоянието в Русия, но България и българския народ ЩЕ тъпче още 100 години, за да стигне до сегашното положение на Русия. А у нас какво е намислено, се прави. Нито Хадарковски нито едно чудо не е в състояние наруши покоя на хората.Нека кой каквото си иска да говори. Истината е една:- жалко за миналият строй! За България, това време беше най-доброто! Хайде да не обиждаме себеси. Ние винаги сме били приятели и трябва да останем за винаги такива! Желая Ви успех и на Вас лично! Дмитрий от Москва!
11
0
 
0
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 15 години
Ирина,ще си направя труда да ти отговоря,въпреки,че не си заслужава.Незнам с какво образование си,но интелекта ти е много под средното ниво и съм сигурен,че дори не осъзнаваш нещата,за които става дума.Никъде не съм казал,че мразя руснаците,аз само ги съжалявам.А ти можеше за тия 17 години да се постараеш да научиш малко българския език.За толкова кратък текст,да се направят толкова правописни грешки е направо рекорд за Гинес.Смятам,че за теб ще е по-добре да си гледаш сапунките и кухненската работа,отколкото да намесваш политиката.Желая ти всичко добро.
10
0
 
0
 
! Отговори
archy преди 15 години
irinka!pisala si predi 17 godini koeto shte reche che gore dolu sme nabori sas teb . saglasen sam sas teb do njakade . za tova che ste faktor v svetovnata politika i za mnogo drugi neshta . no ima edna istina sled vtorata svetovna vojna v rusija imashe problem sas mazkata populacija i za sazalenie i dnes na vsjko 3to momichence se razda 1 momche . mojto mnenie e slednoto. organiziraha se brigadi na vremeto u nas v rusija i drugite strani ot iztochnija blog. sega osaznavam che tova e edna mnogo hitra darzavna politika da se namerjat naj evtino maze za tezi zeni. priznavam mnogo grubo zvuchi no tova si e mojto mnenie . 2 godini sam rabotil sas rusnaci mnogo gotini i emocionalni hora sa , dnes pak bih iskal da rabotja sas tjah.
9
0
 
0
 
! Отговори
ирина преди 15 години
8 написал си пълни абсурди,а защо ли тогава Българи масово идваха в русия и Републики нейни,ако в българия е толкова по добре,аз като се запознах с настоящият ми мъж с който сме заедно вече 17 години,като го видях у нас в града случайно и се харесахме двамата,да не би на челото му пишеше аз съм българин и не трябвяше да идвам в българия щом е така,ти какво имаш право да се месиш в чувствата и отношения на хората,не меси всичко с политика. въобще тогава не знаех нищичко за българия и къде се намира. просто последвах своят законен мъж, с който се оженихме у нас и който за разликата от теб,не дели хората и не мрази руският народ. на всякъде по света има смесени бракове,ти не си господ да казваш кой с кого и защо.
8
0
 
0
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 15 години
Вашата страна наистина е голяма и богата на природни богатства,но каква полза за вас от това?Стандартът и самочуствието на руснака е много далеч от това на американеца.Човешкият живот там не струва и пукната пара-примери колкото искаш : Заради някаква мнима секретност пожертваха морячетата от "Курск",Заради няколко терористи избиха маса невинни хора /Московския театър Норд,училището в Беслан/,Литвиненко,Политковска,Каспаров е все още жив наистина.Путин си посочва наследника и без опозиция си печели с колкото си иска проценти.Някакъв си олигарх ,областен управител на една област/Чукотка/си купува отборчета и харчи милиарди народни пари,но е приятел на Путин,а друг такъв Ходурковски е против Путин/напълно заслужено/ и съответно е в затвора или някъде в Сибир.Една от причините да се тълпите да идвате в България беше да си повдигнете вашето смазано самочуствие в собствената ви държава,защото тука ви уважавахме.Масово се женехте за българи и оставахте да живеете тук в България.И накрая да подкрепя и Леся за тъпия комунизъм,който ни натресоха и върнаха човешката цивилизация десетилетия назад.Не ни хвалете толкова Русия-познаваме я много добре,сърбали сме и попарата.
7
0
 
0
 
! Отговори
ирина преди 15 години
мила Леся,моето мнение,че никой на никого нищо не може да наложи,ако умният народ не го иска. на Русия що не налагат. а имаше това време-комунизъм,това едно отминало отдавана историческо време и трябва да се гледа напред, а не назад.
6
0
 
0
 
! Отговори
Леся преди 15 години
Вие пък намерихте с кого да се сравнявате, с Русия! Тя е голяма и богата страна! Велика сила, която респектира дори САЩ. Не мога само да им простя тъпия комунизъм дето ни натресоха, че още ни държи!
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе тия медий в стремежа си да привлекат аудитория, вече пишат какво ли не "Русия ще отмени зимно-лятната смяна на часа", те са го внесли за гласуване, а още не е прието, много подвеждат хората. Относно стандарта им, видях за какво става дума, напред са със 100 години, ама нали *** е добър в едно: да плюе
4
0
 
0
 
! Отговори
Имам роднини в Русия преди 15 години
*** виж ти как живеят, после се прави тука на интересен.. макар че с доходите ти, надали ше стигнеш по-далече от близкия окръжен град, *** ***!
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
все будет хорошо
2
0
 
0
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 15 години
Тия още малко и щяха да ме убедят,че са загрижени за здравето на хората...Ако наистина се интересуват от тяхните поданици,да излязат извън Москва и да ги видят как живеят:-В мизерия,информационно затъмнение ,цензура и страх.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ееее добре комунизма е най-хуманният строй! хората живеят дълго и шастливо........