Светът използва труда на 165 млн. деца до 14-годишна възраст

Освен в Азия и Африка, 2,5 млн. деца работят в земеделския сектор в САЩ
12 юни 2008 09:56,
5
Светът използва труда на 165 млн. деца до 14-годишна възраст
Снимка: БГНЕС

В света днес се използва трудът на 165 млн. деца на възраст от 5 до 14 години. Това сочи доклад на Международната организация на труда (МОТ), разработен въз основа на статистически данни, събрани от ЮНЕСКО.

Докладът обобщава ситуацията в 34 държави. Най-много работещи деца са регистрирани в страните от Азия и Тихоокеанския регион, както и в Африка южно от Сахара.

Проблемът с експлоатацията на детския труд не подминава и развитите икономики: 2,5 млн. деца работят в САЩ (в земеделския сектор), Великобритания (в сектора на услугите), Южна Европа (строителството и текстилния сектор) и др.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Само секира и сеч за туморите, иначе няма оправия. Пък и по-хубаво е да работиш на село и да боцкаш манджа с кеф, а не да лижеш *** *** на някой *** . Палячовци... срамота е. Ай наздраве, , така или иначе лакомата гуша няма да спре да смуче.
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
когато бях малък и аз много работех, но сега ме мързи:)
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това е силно показателно, че света върви наопаки и силно е сбъркан. Права на човек, права на деца, а всъщност е машина за изсмукване на пари и на яве НИЩО. Намърдват се най-голямите лешояди и само приказки. Света се срива, природата изчезва.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Tazno! Miastoto na detsata e v uchilishte!