Кастро: Идват тежки времена за кубинците

Увеличението на цените на храните и петрола по света вещаят "неизбежни страдания" за жителите на страната
12 юли 2008 15:22,
8
Кастро: Идват тежки времена за кубинците
Раул Кастро. Снимка: БГНЕС

Президентът Раул Кастро обяви, че идват тежки времена за кубинците в реч пред парламента. Той отбеляза, увеличението на цените на храните и петрола по целия свят вещаят "неизбежни страдания" за жителите на страната.

При закриването на пленарната сесия на Националната асамблея на народната власт - първият форум от този вид, откакто наследи брат си Фидел, той не разкри нито една от новите зрелищни мерки за повече гъвкавост на кубинската икономика.

Раул Кастро обяви увеличение на пенсионната възраст.

Като посочи, че средната продължителност на живота в Куба е 76 години за мъжете и 80 за жените, той обяви, че възрастта за пенсиониране става 60 години за жените /досега 55/ и 65 - за мъжете /досега 60/.

Това е една демографска ситуация, която е много различна от тази през 1963г., когато е приет първия закон за пенсиите, посочи Раул Кастро и подчерта, че сегашната ситуация "налага увеличение на активния живот на хората", предаде АФП.


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
съвсем незнаен преди 14 години
Предвид факта, че и нашият народ с новите диктатори си е вече на изчезване, и това че здравното осигуряване си е....а ***.....а, а и образованието да не забравя, те са си напред и искрено им завиждам за мига в който усетят цялата свобода със цялата си тежест, тази която ние сега изпитваме. Блазе им на фамилии Капоне, Лучано и прочие които си пазят нотариалните актове и така оставяйки доста семейства там където са били през 1958 ;)
6
0
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
tiq umoriha naroda
5
0
 
2
 
! Отговори
kjfkljdf преди 14 години
еми май ние по добре живеем пич. май нещо сме в яка грешка а доколко вървим на пред сам помисли ти втория льольо
4
0
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Viva El Comandante!
3
0
 
2
 
! Отговори
M@ преди 14 години
..kolko vurvi napred svetovniq progres, 6te go precenime kogato doide Apokalipsisa..
2
0
 
2
 
! Отговори
съвсем случаен преди 14 години
За нещастието на народа си и за да си само ти на власт ще обвиниш всичко като се започне от световния империализъм и се стигне до колорадския бръмбар, но само ти нямаш вина. Нямаш вина, че твоя народ не познава постиженията на световния прогрес и живее в изолация, нямаш вина, че светът върви напред, а ти се луташ из мизерни и измислени строеве годни само да съхранят фамилия диктатори като твоята.
1
0
 
2
 
! Отговори
Пич преди 14 години
Аха, до сега живот си живяха, ама идва тежкото ... фамилията Кастро ще ме умори от смях.