Томислав Николич напуска сръбските радикали

Основната причина за оттеглянето от партията са "заплахите срещу него и семейството му"
6 сеп 2008 16:45,
8
Томислав Николич напуска сръбските радикали
Снимка: БГНЕС

Томислав Николич подаде оставка и се оттегли от всички лидерски позиции в Сръбската радикална партия /СРП/, чийто лидер Воислав Шешел се намира в следствения арест на Международния трибунал в Хага.

Основната причина за оттеглянето от партията са "заплахите срещу него и семейството му", съобщиха сръбските медии.

Николич ръководеше най-голямата опозицонна партия в Сърбия и бе кандидат за президент на последните избори в Сърбия през пролетта.

Той подава оставка и от поста председател на Парламентарната група на СРП в Скупщината.

Оставката е връчена късно снощи след заседание на председателството на партията, на което се е обсъждало дали СРП да подкрепи ратифицирането на Споразумението за асоцииране и стабилност с Европейския съюз.

През последните месеци Томислав Николич се опита да извърши радикални промени в партията и да се разграничи от Воислав Шешел.

Част от тези реформи бе и желанието му да се подкрепи Споразумението с ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
ХАЛИЛ преди 15 години
ТЕЗИ НАГАЖДАЧИ НЕВЕЖО *** СА ПОМАЦИТЕ-С БЪЛГАРСКИ ПРОЙЗХОД А НЕ ТУРЦИТЕ.АБЕ ЗА 500 ГОДИНИ ВСЯКО ВАШЕ ВЪЗСТАНИЕ СЕ Е ПРОВАЛЯЛО ЗАРАДИ ПРЕДАТЕЛСТВО.ТАКА ЧЕ БЛАГОДАРЕТЕ НА РУСИЯ ЗА НЕИНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА БАЛКАНИТЕ,А НЕ Я ПЛИТЕ,НЕБЛАГОДАРНИ ТВАРИ.
6
0
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Халиле,голяма част от твоите събратя в България,нямат представа,че техните прадядовци са се поставили в услуга на турците,катоса наглеждали санджаците им или са събирали десятъка.Тезибългари без достойнство,доброволно са приемали турската вяраи целенасочено са работили против народа си,от койтопроизхождаш и ти бе ахмак.Затова в България е пълно с мекерета и продажници...
5
0
 
1
 
! Отговори
HALIL преди 15 години
АБЕ ОТ 1300 ГОДИНИ ИСТОРИЯ СТЕ БИЛИ 200 ГОДИНИ ПОД ВИЗАНТИЙСКО И 500 ГОДИНИ ПОД ТУРСКО.ДА ВИ *** В НАРОДА
4
0
 
1
 
! Отговори
калин преди 15 години
Халилчо заблуждаваш се :)
3
0
 
1
 
! Отговори
HALIL преди 15 години
АБЕ СТРАНДЖА,ТОВА ЧЕ ЕДИН СЪРБИН Е "ОБЪРНАЛ" ГРЪБ НА РУСИЯ НЕ Е ФАТАЛНО.СЪРБИЯ ЩЕ СИ ОСТАНЕ ВИНАГИ ПРИЯТЕЛСКИ НАСТРОЕНА КЪМ РУСИЯ,ВЧРВАЙ.ЗА РАЗЛИКА ОТ ВАС ***.АКО НЕ БЕШЕ ИМПЕРСКАТА ПОЛИТИКА НА РУСИЯ ВИЕ ОЩЕ ЩЯХТЕ ДА НИ БЪДЕТЕ РАЯ И ДА ЖЕНИТЕ ВИ.АМА СТЕ НЕБЛАГОДАРНА *** И ПЛЮЕТЕ РУСИЯ.
2
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Србе на врбе
1
0
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Един от прехвалените ви сърби се оказа страхливец и фурнаджийска лопата.Най-големият приятел на Русия и обръща гръб и обмисля асоцииране в ЕС.Междувременно се уплашил от заплахите и си подал оставката.Ето това представляват сърбите,накоито някои от вас искат да подражават...