Наблюдателите на ЕС вече са в Грузия

Членове на мисията вече се срещнаха с руските сили, за да обсъдят изтеглянето им
29 сеп 2008 12:30,
3
Наблюдателите на ЕС вече са в Грузия
Снимка: БГНЕС

Разполагането на мисията на ЕС, която трябва да наблюдава спазването на примирието в Грузия, приключи и членове на мисията вече се срещнаха с руските сили, за да обсъдят изтеглянето им от позициите в кавказката страна, съобщи високопоставен представител на ЕС, цитиран от Ройтерс.

Според мирното споразумение, предложено от Франция, руските сили трябва да се изтеглят до 10 октомври от двете "зони за сигурност", гранични със сепаратистките области Абхазия и Южна Осетия.

Представителят на мисията, пожелал анонимност, съобщи, че повече от 300 представители на ЕС - цивилни наблюдатели и обслужващ персонал, вече са на място и са започнали да установяват свои бюра в Западна и Централна Грузия.

"Те ще бъдат готови да започнат мисията си в ранните часове на 1 октомври", заяви представителят. "През уикенда ние проведохме срещи с руснаците на ниво технически експерти", допълни той.

В началото на август Русия изпрати свои сили по южната си граница, за да отблъсне офанзивата на Грузия, която имаше за цел да си възвърне контрола над проруската сепаратистка област Южна Осетия.

Русия разгроми грузинската армия и нейни сили навлязоха на грузинска територия. Този акт беше осъден от западните страни, които обаче се въздържаха от налагане на санкции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
14
 
! Отговори
преди 15 години
хващам бас, че или си от "борците срещу фашизма и капитализма", или голяма част от нещастната ти рода е била. Ти не се притеснявай - сега медицината е много напреднала и току виж създали методика и илачи за драстично покачване на коефициента на интелигентност.
1
0
 
14
 
! Отговори
И.П.Енчев / info-en@ преди 15 години
Защо EC/EU гo нaричaм / Евро-Конгломеpат / щe paзбepeтe пo-дoлу.Конгломерация, Поради още една и може би най-важна причина; Именно факта, че сега в 21 в., Евро-Конгломеpатa, е включил в членство Държава-КОЛОHИАЛИCТ, не постигнала всe още възмездието си за Извършенo престъпление срещу Правата на Човека и цял един Народ, a даже като член претендира за Демокрация в Международните Отношения. (Подробности ще намерите в Документалното филмче (Stealing a Nation, A Special Documentary Report by John Pilger.), Целтa e съвсем други, за да се описват подробно факти, oт пoдoбeн poд, но не може да не се отбележи, че Aнглия -(член в Евро-Конгломеpатa ), в 1971 г., чрез таен договор и Милитаристично-Агресивни цели, погубвайки Жизненото право на цял един Народ, завладява насилствено територията му.Същият тoзи Еврoпеец в съглашение сЧичо-САМ-дpугият Милитарист, създават Най-Голямата Военна база за унищожeние в Света, построена върху Открадната територия; Това е базата Diego Garcia до момeнта.Тази база е основния Милитаристичен плацдарм за Военните АГРЕСИИ срещу Човека и унищожения, сееща смърт и разрушения, както в Афганистан, така и в Ирак.A за да завладеят и световния Петрол сега Военните АГРЕСOPИ ca насочили очи и към Иран и Гузия / Кaвказ.Става дума за Народа от Архипелага CHAGOS, останал без Родина заpaди КОЛОHИАЛИCТA-Aнглия и подложен на ИЗГНАНИЕ до ден днешен.Народ без Родина, за който нито една прогресивна сила в Света (начело с ООН), не се Застъпи ефективно, за да Принуди и НАКАЖЕ КОЛОНИЗАТОРА, връщайки Родината и жизнените му права. Tук ще Запитaм;l Демокрация ли е да се търпи Кражбата на териториално- жизненото право на цял един Народ от Държава-член в Евро-Конгломеpатa, разчитаща на забрава за това?? l Демокрация ли е това, да се знае, търпи и остави цял един Народ без Родина, a да гoвoрим за Евро-демокрaтичeнСъюз? l Какви ca тeзи Нови Международни Отношения и тази демокрация, за кoито всички Европейци говорим, претендирамe и градим в момента?l Как и по какъв критерий беше проведен избора за членство в Евро-Конгломеpатa ( cъюзa ), така и не стана напълно ясно, но щом е допусната такава огромна грешка в подбора, че е включен член-КОЛОHИАЛИCТ, пределно e ясно, как отново Финансовите Бизнес-интереси от нов вид за пореден път са замеcени и са основният движещ фактор на тoзи Нов вид Международни Eвро-Бизнес-демокрaтични Отношения.Факта е неоспорим!Неуместно е България като Европейска Държава, със своят неспокоен и Буден Бoтевcки народен дух, да търпи спокойно и примиримо старите форми на Социално Устройство, камо ли дa учaствувa c член-КОЛОHИАЛИCТ в такъв вид Международни Eвро-Бизнес-демокрaтични Отношения.!! Поради тези причини, както България, така и цяла Европа сме все още НЕПОДГОТВЕНИ и НЕДОСТОЙНИ за истинско ДЕМОКРАТИЧНО ОБЕДИНЕНИЕ. !!HEКA CЪЗДAДЕМ БAЛКAНСКИ ЩATИ!!С уважение: И.П.Енчев / info-en***d