Жужащи и хапещи войници

Използването на насекоми за биологично оръжие става все по-масово и по-опасно
21 яну 2009 14:48,
11
Жужащи и хапещи войници
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Наскоро в САЩ излезе книга под шокиращото заглавие "Шесткраки войници". Професор Джефри Лакууд, който е автор на книгата, описва ужасните последици от идеи, които могат да реализират терористите, ако използват насекоми като оръжие за масово унищожение.

Терористите дори няма да имат нужда от лаборатории за провеждане на научни разработки.

Те могат да заловят нужното им количество комари от Африка или Азия и да ги заразят, като ги накарат да хапят заразени животни, след което да ги пускат сред хора или да заразяват водоеми, пише The Daily Mail.

Никоя охранителна система не би могла да засече опасните насекоми.

Локууд дори подробно описва ужасяваща картина, в която терористка подхвърля на оживена метростанция буркан, пълен със заразени с бубонна чума бълхи. Гладните насекоми с удоволствие ще се нахвърлят да хапят хората.

Според професора именно нещо подобно очаква западните страни, ако те продължат да се отнасят безотговорно към проблема.

Странни случаи на епидемии вече са фиксирани.

Така напр. през 1999 г. епидемията от вируса на Западен Нил, който се пренася от насекоми, отне живота на близо 700 души в САЩ. Тогава някои изказваха безумни на пръв поглед предположения, че зад епидемията стои иракският диктатор Саддам Хюсеин.

Професор Локууд не вярва, че виновникът за епидемията е Хюсеин, но твърди, че някои правителства, включително и това на Русия, са правили проучвания за вируса.

През октомври миналата година тайванските спецслужби заявиха, че епидемията от атипична пневмония е била тест на китайско биооръжие.

По данни на Комисията за противодействие на тероризма и разпространението на ядрено оръжие, до 2013 г. може да бъде осъществена атака.

Тя ще бъде организирана от терористи, подготвени в Пакистан.

По-лесно е в ръцете на терористи да попадне биологично, отколкото ядрено оръжие. Научните лаборатории са по-малко защитени в сравнение с ядрените полигони.

Според учените най-вероятното биооръжие в ръцете на терористите е антраксът. Но може да се използват и по-обикновени щамове като вируса на грипа.

През 2007 г. американското разузнаване изрази безпокойството си от движението по света на учени, участвали в създаването на биологично оръжие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
т преди 15 години
Лакууд /или Локууд/ - е тоя па ако не е евреин ... ходи му слушай глупостите ако си нямаш работа ...
9
0
 
0
 
! Отговори
- преди 15 години
A тея в Парламента от кого са пуснати...Требе да е гений, щот се оказа, че неговото биологично оръжие треби наред...Скакалци, буби, бълхи - не важат въобще.
8
0
 
0
 
! Отговори
torbololent преди 15 години
nai opasnite teroristi zabelejete sa vinagi tam kadeto ima neft ili dr.avanta
7
0
 
0
 
! Отговори
жорко преди 15 години
Какъв пир ще си направи Индийската войска с тези скакалци те умират за такива лакомства.
6
0
 
0
 
! Отговори
Генералът преди 15 години
България е готова на удара да отговори с адекватно, но неизмеримо по-мощно оръжие. "Български всеяден депутат"- то е плод на 20-годишен къртовски труд на нашите специални служби. Жална му майка на противника!!!
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
дори и да не се бяха сетили сами терористите, сега вече знаят - благодарение на теб. И май е уместно тук да подпитам - абе, нали СПИН не се предаваше чрез кръвосмучещи насекоми? как така всички зарази се предават чрез комари, въшки и т.н., а СПИН - не? удобна версия, защото ако се каже истината, ще настане масова паника - а истината е, че и СПИН си се пренася от насекомите, както всичко останало.
4
0
 
0
 
! Отговори
thebrainless преди 15 години
подобни нападения с бълхи са извършени от японците срещу Корея
3
0
 
0
 
! Отговори
binladen преди 15 години
Mersi za ideyata :)
2
0
 
0
 
! Отговори
nevermind преди 15 години
Тя ще бъде организирана от терористи, подготвени в Пакистан.еее тия ужасни пакистански буби...тия американци кви са манипулатори направо ме отвръщават. Имало ядрени оръжия в Ирак и айде да им обявим война, а както се разбра такива и до ден днешен не са открити.Сега е ред на пакистанците, защото имат бубулечки.Трета серия е в България, защото имаме голямо съсредоточаване на купесто-дъждовни облаци, които могат да се използват от "терористите" за напояване на народа с киселинен дъжд....Само се чудя кога на руснаците и китайците ще им писне от американски простотии и манипулации и ще им теглят една майна?
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
АНТРАКСЪТ КАТО СЕ РАЗБРА ЧЕ Е ПУСНАТ ОТ АМЕРИКАНСКА ВОЕННА ЛАБОРАТОРИЯ ПРЕСТАНА ДА СЕ ГОВОРИ ЗА НЕГО!!!! СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ГЛУПОСТИ