Нефтеният разлив обтяга отношенията между САЩ и Англия

Според ново проучване в залива се изливат 40 000 барела дневно
11 юни 2010 12:46,
34
Нефтеният разлив обтяга отношенията между САЩ и Англия
Снимка: БГНЕС

Близо 40 хиляди барела нефт дневно може би се изливат от пробитото съоръжение на ВР в Мексиканския залив, което е два пъти повече от досегашните изчисления според американско геоложко проучване.

Междувременно нараства политическото напрежение заради екокатастрофата по американското крайбрежие, предизвикана от изливането на петрол в залива.

Председателят на борда на ВР е поканен на разговор с Барак Обама следващата седмица, за да е сигурно.

От Белия дом съобщиха, че администрацията на президента е поканила председателя на борда на енергийната компания Карл-Хенрик Сванберг на среща с Обама. Разговорът се налага заради нарастващите притеснения дали ВР ще има достатъчно пари да плати за операциите по почистването и компенсирането на щетите от нефтения разлив.

Британският премиер Дейвид Камерън и американския президент Барак Обама ще обсъдят проблема в почивните дни.

В САЩ говорителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси обвини ВР в „недостатъчна почтеност“. Пелоси е един от редицата американски политици, които предлагат ВР да спре изплащането на дивиденти, докато не е сигурно, че ще има достатъчно пари да плати за последствията от аварията.

Това пък покачи напрежението във Великобритания, където дивидентите от ВР формират решаваща част от пенсионните фондове на милиони британци. Острите критики от САЩ се определят от някои британски политици като антибританска риторика.

Нефтът се излива в Мексиканския залив, откакто нефтената платформа Дийпуотър Хърайзън се запали и потъна на 20 април. Новото съоръжение, поставено от ВР за ограничаване на разлива, е събрало 15 800 барела в сряда, малко над количеството, събрано през предишното денонощие.


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
18
 
! Отговори
тра-ла-ла преди 13 години
Тарам чипик-тарам-чипик - те го търсят нефта по света с бомби а той се разлива на воля у дома им -
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
VINOVNI SA USA I EVREITE
27
2
 
19
 
! Отговори
PrOxY преди 13 години
Ши съ упраим бира да има е*е ме мене за петрол :D:D
26
0
 
18
 
! Отговори
VAS8ILISQNISEVROPA преди 13 години
НЯКОИ БЪРКАТ BMW....С ЗАВОДА ЗА БАЛКАНЧЕТА...
25
1
 
19
 
! Отговори
mind twist преди 13 години
Само че, Обама като покани Карл-Хенрик на стреща, няма преднамерено да се прачи на велик диктарор, записвайки разговора за да може да избие комплексите като раздава CD-та на медиите послед, както направи нашия *** качен на президенския пост.
24
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някои бъркат нефта с нафта
23
1
 
18
 
! Отговори
zzz преди 13 години
хахахаха не бил необходим. Ти имаш ли си представа петрола къде се използва? Че от него се получават суровини за гуми, текстил, фармацевтика, бои и лакове. Тва да не ти е само бензин и дизел да се прави от него...
22
2
 
21
 
! Отговори
Zap преди 13 години
Нефта не е технологично необходим за да си караш колата пич.Виж примерно Tesla Motors! И преди да кажеш нещо за цените, следващия модел (2012) ще струва точно същите пари като кола с двигател с вътрешно горене от същия клас! Не се изказвай преди да си проверил има ли инженерни решения които не изискват нефт.
21
5
 
22
 
! Отговори
до 4 преди 13 години
САЩ печат долари ,което им струва стотинки а с тия стотинки копуват техника от Япония и Южна Корея за милиарди долари...В същото време копуват петрол с напечатаните от тях хартиики за милиарди долари......Поне като си толкова неграмотен не се изказвай друг път
20
4
 
21
 
! Отговори
до 4 преди 13 години
Нефт се добива от десетилетия индустрията в света е пригодена да борави с тази суровина, замяната ще отнеме десетилетияГлупости са това.....Напиши в гугъл да видиш колко българи сами са си направили колите да вървят на ОЛИО,не на газ,бензин или нещо друго...Щом един обикновен БГ човечец може сам да си направи такава кола.Представи си правителствата и корпорациите с техните пари,какво могат да направят.Просто САЩ нямат интер света да спре да ползва петрол...
19
6
 
19
 
! Отговори
онбашията преди 13 години
абе всички дигат вой, ама ако останат седмица без кола, и най-кресливите ще си искат обратно колите, пък коще и океана да изчезне. ще си кажат "абе на море ходим веднъж годишно, а на работа секи ден, не може без кола". тъй че нефт ще се вади докато има, със или без разливи.
18
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Първо беше 5000 барела, след това неофицилано плъзна инфирмацията че всъщност става дума за 25 000 барела!В такъв случай, тези 40 000 барела са логични!Американците да му мислят сега!От сега нататтък, за този разлив ще им бъде напомняно всеки път!
17
1
 
17
 
! Отговори
абсо-факин-лютли преди 13 години
До 14 :и "негАрски" бих добавил
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Найстина май се оказва, че няма да могат да го спрът разлива, което е много жалко за райската ни планета.
15
1
 
32
 
! Отговори
yashinaki преди 13 години
ВСЕКИ бизнес в днешно време се прави с адови икономии и максимизиране на печалбите!Няма място за предпазни мерки, няма място за добри заплати!Алчни ***!
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бих добавил - какво мамка му е и "сасипани"?
13
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дано се излее всичкият нефт дето е останал, че най-накрая да се разкара тоя монопол над енергийните източници и да се даде път на алтернативните такива.
12
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до:6С изключение това за Израел останалото е вярно.
11
0
 
30
 
! Отговори
БРОКЕР преди 13 години
ВСИЧКО Е ПО СЦЕНАРИИ А НАЙ СТРАШНОТО Е ЧЕ НА ПРАСЕТАТА НЕ ИМ ПУКА ГРАМ ЗА ПРИРОДАТА
10
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Почвам да си мисля, че са безсилни и това ще се отрази МНОГО лошо на планетата като цяло. Ние което си направим, никой не може да ни го направи. Заради тая лакомия, сега ще страдат поколения наред. Същото като СССР преди време, за да покажат колко са велики и колко елергия може да даде Чернобил, още се раздат крави с по две вимета и хора с огромни увреждания.