ФБР пусна досието на Стив Джобс

Публикуваният документ съдържа 191 страници
Обновена: 10 фев 2012 11:38 | 10 фев 2012 11:18,
42
ФБР пусна досието на Стив Джобс
Снимка: архив, Reuters

ФБР публикува досието на Стив Джобс, което бюрото е събирало приживе за основателя на компанията Apple, когато през 1991 г. той е бил номиниран за член на Съвета по износа към администрацията на президента Джордж Буш Старши, предадоха световните агенции.

Впоследствие Джобс е бил назначен в консултативния орган,  въпреки че някои интервюирани лица са го окачествили като човек, който "изопачава действителността", за да постигне целите си.

В досието от 191 страници се отбелязва, че Джобс е вземал пробно наркотици през 70-те години и че първоначално е отказвал да поеме отговорността за дъщеря си Лиса, която по-късно признава след брака с майка й.

Независимо от това, че някои от запитаните от ФБР изказват съмнения за почтеността на компютърния магнат, те всички  препоръчват да бъде назначен на поста.

Един от интервюираните казва пред агентите, че огромната власт, с която разполага Джобс, го кара да губи от поглед честността и почтеността и вследствие на това да изопачава истината.

Стив Джобс почина през октомври 2011 г. Повечето от фактите, огласени от ФБР, са отдавна известни или са включени в авторизираната му биография на публициста Уолтър Айзаксън,  публикувана малко след смъртта на Джобс.

Вчера американското  министерство на търговията потвърди, че Стив Джобс е бил член на Съвета по износа в първата администрация на Буш Старши.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
1
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
До 38 "evo72"Фуражко жалка, не бъркай проучване за заемане на длъжност в Президентския екип ОТ НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ ЗА САЩ, с вашите Белене и Скравена .И се надявате че някой ще ви се върже, *** смешни:):)!
30
1
 
5
 
! Отговори
evo72 преди 12 години
та да попитам само , като стане въпрос за ДС почва един рев до небесата - комунисти , червени , убийци и какво ли още не , но тъй като сега става въпрос за любимците Ви САЩ тогава може........ та къде бяха тия където ша се спукат да реват за правата на човека че нещо ми се губят от погледа , исках да кажа дупедавците на западния режим ...
29
5
 
1
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
Статия пусната за да могат нашите ченгета сега да навиват МНОГОПОСТОВО, че проучване за държавна длъжност в САЩ било същото, като ГНУСНАТА ИМ КОМУНИСТИЧЕСКА СИСТЕМА и ЮМРУКА НА Партията!!!!!!!!!!И е плесната услижливо по всички "демократични" сайтове!Ха-ха-ха! Пънете се другари!!!!Кой ще ви се хване това, бе фуражки!:):):)
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След време ще пише така и за Бил Гейтс! Това е Америка, там богатите имат държава. Те решават къде, кога, колко, кому най-вече! Ако няма интерес човекът бива унищожен всячески. Така че, извода е ясен. Можеш да получиш пост, но от теб после ще се изисква! Иначе не. Това вече е и в БГ.
27
1
 
1
 
! Отговори
мен преди 12 години
този дали наистина е мъртъв?
26
1
 
8
 
! Отговори
Frunze преди 12 години
Кой казваше че САЩ не били полицейска държава? След един компютърен гений е с досие във ФБР,какво ли е за обикновениете американци. А след 11.септември ,след така наре1еният"Патриотичен акт" почти всички американци са следени...КГБ може само да им завижда.
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е какво излезе сега? Жопс бил агент на американското ДС. Сега да извадят и другата част от досието в което е описано как американското правителство е финансирало проектите му и че всъщност всички технологии на ябълката имат една единствена цел - масово следене на населението.
24
0
 
6
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
Продължение на 28:А, че С.Дж си е бил ***, го знае всеки не-зомби!Един от запитаните иронично е казал, че липсата на морал , нечестноста му и притвоpството му , го правят идеален кандидат за политически пост! ЗАТОВА ПОСТА МУ Е ОТКАЗАН!А не както извъртяно и тарикатски го пишат Днес.Бг: "Независимо от това, че някои от запитаните от ФБР изказват съмнения за почтеността на компютърния магнат, те всички препоръчват да бъде назначен на поста."Затуй и Джобс им е любимец!:))))
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе Бог да го прости човека, но Apple е пълен та..к за мене. На кво отгоре тея цени, а и вече кафа с тея измислени Ipod - и и прочие. Да живее Microsoft, Бил Гейтс и дай Боже по-скоро Windows 8. Естествено и Linux ... :)
22
0
 
4
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
ВЧЕРА си помислих, че тази статия бе пусната, като редовна обедна епълска молитва на журналята ни. Но като я видях да се кипри и днес на видно място, като видях че в други сайтове е прилежно откопирана, като видях и масираните коментари на познатите ни форумни фуражки, РАЗБРАХ че ЦЕЛТА е друга!В обширни многоникови постове нашите познайници ОРГАНИЗИРАНО се опитват да приравнят проучванията за заемане на ОТГОВОРНИ длъжности с НАЦИОНАЛНО значение в САЩ с методите на господарите си ДС/БКП.
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако не беше *** на правитеството, нямаше да му разрешат да направи милиарди - това е Америка, там демокрацията означава пари, т.е. пари=пари, думичката демокрация е само част от порпагандните лозунги.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бил е агент на ЦРУ, КГБ, ДС, който не е поискал за него не е служил.
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Америка е полицейска тоталитарна държава - някой още да не го е разбрал?
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всеки си има тъмни страни,така че не ме учудва!
17
2
 
11
 
! Отговори
bahko1979 преди 12 години
Голям прас...Какво му се кланят толкова на този сякаш е господ....
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
скоро имаше статия, че цялото производство на Епъл е в Китай, поради факта че там има високо квалифицирани специалисти, изпълняващи поръчка за 15 дена в сравнение с не дотам квалифицираните американски инженери на които би им отнело 9 месеца за същото. Наистина се налага в този случай да си гений, който да измисля нови и нови поръчки за тези титани на труда
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ееее, ама как може, та това са само методи на КГБ :)....О свещенна простота..
14
4
 
4
 
! Отговори
до 17 преди 12 години
Това е цената на американската мечта свобода ;)
13
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
САЩ са фашистка държава, а не комунистическа. Което значи, че имат стотици тайни полиции, тайни служби и огромна полиция и армия. За сравнение САЩ разполагат със десетки пъти по-голям бюджет за тайни служби, армия и полиция от СССР по време на студената война.
12
8
 
12
 
! Отговори
.... преди 12 години
Като ви чета *** "умозаключения" надолу разбирам,че все сте от същите къщи и фамилии,които по същия начин категорично отричаха преди години ГЕНЕТИКАТА,КИБЕРНЕТИКАТА И ЕЛЕКТРОНИКАТА. Направете си по един скенер на главата и като видите, че в тиквата има петолъчка, фиксирана с прашна паяжина, идете и се удавете в някой от препълнените язовири.