Вандали нападнаха дома на германски еврочиновник, отговарящ за Гърция

Поелата отговорност групировка е заплашила и инспекторите от ЕК, ЕЦБ и МВФ
16 май 2012 17:27, Елка Василева
19
Вандали нападнаха дома на германски еврочиновник, отговарящ за Гърция
Хорст Райхенбах. Снимка: архив, Reuters

Вандали са изпоцапали къщата на високопоставен германски служител в ЕС, който отговаря за кризата в Гърция, и са подпалили автомобила на съпругата му при нападение през нощта срещу вторник край Берлин, предаде Ройтерс.

В съобщение до в. "Берлинер моргенпост" отговорност за нападението е поела групировка под името "Приятели на Луканикос". Луканикос (наденица) е името на бездомно куче, осиновено от демонстрантите в Атина, които протестират против мерките за икономии, за които настоява ЕС, пояснява агенцията.

Германският прокурор Хелмут Ланге каза, че тази групировка е неизвестна в Германия. Той отказа да съобщи дали еврочиновникът Хорст Райхенбах и съпругата му са били в дома си в град Потсдам по време на нападението.

"Берлинер моргенпост" пише, че групировката е отправила заплахи и към тримата инспектори от Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд, които правят оценка дали Гърция изпълнява поставените й условия от международните кредитори.

Екипът на Райхенбах от около 50 експерти съветва гръцките министри как да подобрят конкурентоспособността и събираемостта на данъците, както да отворят публичния сектор и да намалят бюрокрацията. Тези реформи са непопулярни в Гърция, поради което радикалната левица - противник на споразумението за гръцкия
дълг - спечели второ място на изборите на 6 май и блокира съставянето на ново правителство, припомня агенция Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И на мен ми е интересно какво ще се случи. Лошото е, че може и ние до го отнесем по някое време. Колкото до кредитите - ами да не са ги вземали. Никой не те кара насила да вземаш кредит. Обикновения човек си прави сметката като взема кредит. И ако не си направи добре сметката си носи последствията. Лесно е да се каже "да фалира", но това означава да не можеш да вземаш пари от никой. Ок, ще си печатат свои, но с какво ще купуват стоки от вън, ако нямат износ?
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вандали (лат. Vandili) -съюз на източно-германски племена, близки до готите, който влиза в състава на Римската империя през 5 век и създава в Северна Африка държава със столица Картаген. Какви вандали през 21-ви век, бре Днес.бг?
11
0
 
0
 
! Отговори
до Томас преди 11 години
Ей момче много Библия четеш, така и Масонки, Илюминатски книги... не е хубаво, ето какво причиняват тези книги "Психоза" Психясал си.. Вярно е едно нов световен ред има и то именно от тези хора зависи, но не е така както го пише в тези книги .. в най бързо време потърси някой добър лекар и спри да обикаляш по новинарски сайтове !
10
0
 
2
 
! Отговори
Томас преди 11 години
13като дойде Христос антихриста ще е разкъсан
9
0
 
10
 
! Отговори
Пиреос Банк преди 11 години
Братя вулгари като въведем драхмата, сте ви направим сицки милионери!
8
4
 
7
 
! Отговори
Томас преди 11 години
колкото са виновни гърците, толкова са виновни и тия дето са им давали заемите, че дори и повече - заемите са давани със ясното съзнание до къде ще се стигне - целта е дестабилизация на света - всички страни имат огромни дългове - към кой не се споменава.
7
6
 
6
 
! Отговори
Сокол преди 11 години
През 21 век *** гърчуля седнали да се правят на партизани, вместо да си седнат на мързеливите *** и да си измъкнат красивата страна от кризата?!Ей на това му се казва *** комунисти, по-*** и от нашите даже:))Сбъркали са адреса обаче, който се е захванал с лошо с Германия...добро не е видял!
6
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а бе вие *** ли сте или мноооого ***? не разбрахте ли,че германия и компания създават тези проблеми? гърците да не са си ги взели сами тези кредити, а? изобщо моето притеснение е,че германската политика днес във финансите е като тази на хитлер в по-общ план. колкото и да не ви се вярва резултата ще е още по-лош, и за нас и за германия!
5
0
 
3
 
! Отговори
Златна Зора-5 Аноним преди 11 години
Никос Михалолякос:Визов резим за сички етиопски *** ,като Марк и тракотурак педерунгела сапортък !
4
0
 
2
 
! Отговори
Златна Зора-3 Марк преди 11 години
Никос Михалолякос: Визов резим за сички етиопски *** ,като Марк !
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както казват,толерастията дотам ще доведе,че длъжникът ще търси сметка от кредитора си.Продължавайте да си затваряте очите пред най-голямата опасност-болшевишката.
2
9
 
20
 
! Отговори
Колибри преди 11 години
Колонизаторите и изедниците никъде не ги приемат добре. Гърците не са като българите и не се оставят да ги съсипват.
1
3
 
7
 
! Отговори
АНАРХИСТ преди 11 години
Хорст РайхенбахБаси името!