България за пореден път осъдена в Страсбург

Управата на затвора в Белене нарушила правата на Марин Колев
24 юли 2012 22:15,
18
България за пореден път осъдена в Страсбург
Страната ни е сред първенците по загубени дела в Страсбург. Снимка: Reuters

България за пореден път беше осъдена в Европейския съд по правата в Страсбург. Марин Колев получи обезщетение от държавата в размер на 4 500 евро, защото свободата му на изразяване е била нарушена, предаде bTV.

Човешките права на Колев са били нарушени преди 5 години от управата на затвора, тъй като го вкарала за 14 дни в карцера. Наказанието било наложено, защото той си позволил да напише жалба до прокурор, че не си е получил колет.

Досега България е платила над 10 милиона лева обезщетения по дела за нарушени човешки права. Най-често присъдите са заради неразумно дълго проточили се процеси. Тази година се въвеждат две процедури за компенсиране на хората, така че да не се наложи те да се обръщат към Европейския съд.

За приключилите прекалено бавно дела, от 1 октомври ще се получава обезщетение до 10 000 лева. За висящите с години процеси ще се водят искове по предложените нови текстове в Закона за отговорността на държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
kaka_fire преди 11 години
Някой да помни случай, в който някой наистина е имал казус и да е отсъдено в негова полза в тоз съд????
14
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Докато конкретните виновници за осъдителните присади срещу страната остават ненаказани,НИЕ ДАНАКОПЛАТЦИТЕ ще продължим да плащаме обезщетенията наложени от Съда в Страсбург. Също пак НИЕ ще ги плащаме и по новата схема. Съответно,докато НИЕ плащаме,намаляване на осъдителните присъди за Балгария няма да има!
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да направят финансови прогнози за следващата година колко трябва да платят данъкоплатците,за да си направим сметка трябва ли да теглим кредит за да плащаме за наглостта на чиновници които ...
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще плащате вие овце, седящи цял ден зад РС-тата
11
0
 
27
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Управата на затвора да плати сега обезщетението! Няма ли кой да въведе правилото виновния за безобразието да плаща?
10
1
 
9
 
! Отговори
bg преди 11 години
Norvegia osudena v Strasburg za narushavane 4oveshkite prava na Breivik.
9
1
 
25
 
! Отговори
Тошо преди 11 години
По презумпция, държавата сме всички ние. Значи ние сме допуснали тези или онези да ни управляват, те са назначили, некадърни, или хора с гранични ккомплекси. От това следва, че ние сме виновни и поради това е съвсем нормално да плащаме. Докато си мислим, че някой друг ни е виновен, а ние нямаме никакво отношение, ще е така. Ово е демокрация, другото е социализъм. Майтап, но не е!
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Управляващите "политици" от години "усвояват" парите на народа така, че изобщо не ме е "жал" за тези пари които държавата ще даде на човека.
7
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Плащате си всички,секси Гери,по същата логика,както можете да си лягате с пазачи в незабравими кучешки нощи,без да ви е еня тоз наказвал ли е днес за свое удоволствие,респект и репутация в клана.
6
2
 
31
 
! Отговори
Гери преди 11 години
Обезщетенията за забавени дела да се изплащат от бюджета на Министерство на правосъдието, от заплатите на виновнитв съдии.Ние, данъкоплатците не сме длъжни да плащаме милиони за несвършената работа на съдиите.Това само в България може да става - държавата да плаща.
5
1
 
13
 
! Отговори
. преди 11 години
Мен лично най-ми харесва когато някоя община е осъдена за това че не сградите не са приспособени за инвалиди. Чакам да видя и транспортни фирми осъдени за това че мпс-тата им не са пригодени за инвалиди.
4
1
 
39
 
! Отговори
Спас преди 11 години
Тези кинти требва да ги плащат съдии, ченгета и всякакви чиновници, които са виновни! Това не трябва да е ангажимент на бюджета!
3
3
 
7
 
! Отговори
venci преди 11 години
I tezi pari gi plashtame nie...dreme im na darjavnicite
2
20
 
19
 
! Отговори
алоо-- преди 11 години
Това не е 6-звезден хотел!Това е затвор!
1
5
 
34
 
! Отговори
КРАЙНО ВРЕМЕ Е НЕЩАС преди 11 години
ТНИЦИТЕ, КОИТО РАБОТЯТ В СИСТЕМАТА НА ЗАТВОРИТЕ ДА РАЗБЕРАТ, ЧЕ ТЕ ОТГОВАРЯТ ЗА ТЕЗИ ХОРА - ТЕ СА ХОРА И КАКВОТО И ДА СА СТОРИЛИ ВЕЧЕ СА НАКАЗАНИ! НЕ СЛУЖИТЕЛИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЖИВЯВАТ КАТО НАКАЗАТЕЛИ! НИКОЙ НЕ Е ЗАЩИТЕН НАЧАЛНИКА НА ЗАТВОРА В БУРГАС ГО ДОКАЗА!!!