Пиян украинец опита да отвлече самолет на турските авиолинии

Заплашил с бомба, ако самолетът не се насочи към Сочи
Обновена: 7 фев 2014 20:36 | 7 фев 2014 20:10, Камелия Цветанова
30
Пиян украинец опита да отвлече самолет на турските авиолинии
Снимка: Булфото, архив

Самолет на турската авиокомпания Пегасус, излетял от Харков /Украйна/, е бил принуден от турските военновъздушни сили да се приземи тази вечер в Истанбул след опит за отвличане от страна на украински пътник, предаде АФП, като се позовава на турските медии.

Според непотвърдени информации от турските медии украинският пътник е заплашил да взриви бомба, ако самолетът със 110 пътници на борда не се насочи към руския град Сочи, където тази вечер се откриват Зимните олимпийски игри.

Пътникът се е опитал да разбие вратата, отделяща пилотската кабина от останалата част на самолета, според информации в медиите.

След сигнал за тревога, даден от пилота, турските военновъздушни сили са наредили спешно излитане на изтребител Ф-16 , който е ескортирал самолета на компания Пегасус до Истанбул.

Самолетът се е приземил тази вечер на летище "Сабиха Гьокчен" в азиатската част на Истанбул и е бил обкръжен от сили на реда.

Екипи на полицията за борба с тероризма проверяват самолета и извършват проверка на пътниците.
Смята се, че пътникът, отправил заплахата за бомба, е консумирал алкохол. Екипажът успял да го успокои и убеди да позволи самолетът - Боинг 737-800, да се приземи в Истанбул в 18:02 местно (и българско) време, съобщава агенция Доган, цитирана от Ройтерс.

Турското министерство на транспорта потвърди в съобщение информацията за инцидента. Самолетът е приземен безопасно на истанбулското летище "Сабиха Гьокчен" и полицейски екипи извършват проверка, съобщава турският телевизионен канал СиЕнЕн-Тюрк.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
0
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До АнонименИ ще го храня, и ще го поя, и ще го реша! Сега ти се приска ти да си на неговото място, нали?! .. хайде, признай си! Скачай и ти в един турски самолет и ни унижавай, моля ти се!!
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 9667ама ти ли ще го храниш бе *** ха ха ха то не може да се нареши щяло да храни някой
23
4
 
3
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До Анонимен 24Прав си, голямо унижение за турците! И ще ни унижи още повече - ще ни накара да го приютим, храним и поим безплатно поне за 15 години!
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"великите" турци са УНИЖЕНИ от най-обикновен пияница ХАХА ХА
21
3
 
3
 
! Отговори
пилот преди 10 години
Момчета недейте така! То вече турските самолети доста често ги карат български пилоти,защото родните мутри не ги харесват!
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А как само на кривоглавите се случват такива работи
19
0
 
0
 
! Отговори
до нафаканите преди 10 години
Вие няма да ми казвате какво и кога да се пие. Дали е излезло хубаво от пиян човек си е негова работа. Нещастници. Като нямат нищо какво да коментират по статията и се заяждат на лична основа. На тоя 9667 света му бил крив като съм обидил "неговия пророк".
18
8
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Сорос друг път. Тоя е от Харков, една от крепостите на украинските руснаци. Ударил го е великоруския хормон нещо и затова се е затъжил за Сочи. Нормален човек каква работа има на Путиниадата.
17
0
 
2
 
! Отговори
опорна точка преди 10 години
Тоя е пиян Украинец и футболна агитка,и наркоман,и Сорос е замесен, и Тиквата от Банкя плаща, и е пиян *** студент *** и некадърник, а не като образованите-униформени торби с тор,биещи майки с деца и студентки,
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
госпожице камелия цветанова, когато пишете турските авиолинии се подразбира turkish airlines, затова е по-уместно да перефразирате заглавието на темата си - отвлечен самолет на pegasus airlines - турска авиокомпания. вкарвате ни в заблуда, бъдете друг път по-точна. вече няколко пъти забелязвам подобни недоразумения във ваши статии. срамно е, не е смешно. поправете го!!!
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
след като е разбрал цената на полетите от харков до сочи, явно е преценил, че с low cost компанията пегасус значително по-ефтино ще му излезе. а може би е от опозицията на украйна, които се смятат за извънземни и за еър форс уан, та е решил, че защо да не направи един мейдан в самолета.
14
2
 
1
 
! Отговори
преди 10 години
Kakvo li ne praviat pianite bratushki da vidiat slavnoto otkrivane na olimpiadata...
13
2
 
4
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Украинския *** е изкарал голям късмет. Вместо да бъде свален от безбройните комплекси "Тор" или "Панцир", които охраняват Сочи, ще прекарва остатъка от времето си в прогресивните турски затвори и най-вероятно след N на брой години ще излезе под формата на седерастка.пп Какво ли не прави торбичката с лепило?!?;-))
12
5
 
15
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До Хайдутин"Зовът на дивото" Не, не - това няма нищо общо с известния роман на Джек Лондон "Зовът на дивото".Това е зовът на дивото в българина - "Ееееех да имаше сега един турски самолет да го взривя!" Този зов може да се чуе особено когато дивакът идари и 100-200 грама евтина домашна ракийка за подскок - "Ееееееех, мамицата му - де да имаше сега едно турско самолетче да го гръмна!" Дивото зове ...
11
2
 
7
 
! Отговори
Snorky преди 10 години
При такива мерки за сигурност е нормално никой от екипажа да не се върже, че пияният украинец има бомба и затова турците са решили рутинно да изпратят един Ф-16! Сега украинеца ще изгние в турски затвор за тероризъм, а турските власти ще се превърнат в герои. Нищо странно и извънземно няма в новината...
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя да не е симпатизант на Сидеров!?
9
1
 
16
 
! Отговори
cecko2497 преди 10 години
Много е зле тоя номер 7 обаче : Това че самолета е на турските авиолинии не значи че само турци пътуват в него, аз съм пътувал от Хелзинки до София и бяхме с прикачване в Истанбул. Тогава в самолета имаше 90% българи - трябваше да се взриви самолета ли? И аз не обичам турците ама ти си *** !
8
0
 
5
 
! Отговори
Че защо до Сочи преди 10 години
трябвало да каже направо Вашингтон - на ВИП пистата да го чакат
7
0
 
17
 
! Отговори
marsian преди 10 години
Ей ,някои люде като чуят Турция подскачат така.
6
17
 
9
 
! Отговори
Хайдутин преди 10 години
Турски самолет когато и да го взривиш - все е късно!