НАТО разполага още сили в района на Балтийско и Средиземно море

Изпращат се военновъздушни, сухопътни и военноморски сили
16 апр 2014 14:45, Елка Василева
396
НАТО разполага още сили в района на Балтийско и Средиземно море
Снимка: Reuters

НАТО прие решение за изпращане на допълнителни военновъздушни, сухопътни и военноморски сили в районите на Балтийско и Средиземно море. Това съобщи генералният секретар на пакта Андерс Фог Расмусен.

Той поясни, че това решение представлява предприемане на по-нататъшни мерки за укрепване на общата отбрана на държавите от НАТО. Приехме допълнителни мерки в отговор на кризата в Украйна. За нас политическото решение е единственият път напред.

Още по темата
Изцяло подкрепяме разговорите в Женева, посочи Расмусен. По неговите думи е необходимо постигането на политическо решение, което да отразява суверенитета и териториалната цялост на Украйна, както и демократичните желания на всички украинци.

Призоваваме Русия да бъде част от решението, да прекрати дестабилизацията на Украйна, да оттегли войските си от границата и ясно да покаже, че не подкрепя насилствените действия на добре въоръжените милиции на проруските отцепници, заяви Расмусен.

Основната задача на НАТО е защитата на съюзниците, отбеляза той. Вече предприехме сериозни стъпки в района на Балтийско море, над Полша и Румъния летят наши разузнавателни самолети, поясни генералният секретар. Той добави, че допълнителните военни мерки са насочени към укрепването на общата отбрана и са израз на солидарността между държавите от пакта. В следващите дни и седмици ще видите повече самолети във въздуха, повече кораби в морето и повече подготвеност на земята, заяви Расмусен.

Той добави, че предстои разполагането на допълнителни военни кораби в Балтийско и Средиземно море, "и другаде, където е необходимо". Отбранителните ни планове ще бъдат преразгледани и подсилени, посочи Расмусен. Предприемаме тези мерки незабавно и ще има още, ако е необходимо, в следващите седмици и месеци.

Усилията ни са насочени към успокояване на обстановката и са изцяло съобразени с международните ни задължения, отбеляза генералният секретар на Алианса.

Расмусен посочи в отговор на въпрос, че мерките ще бъдат предприети до дни и са препоръчани от военното командване на пакта. Той добави, че НАТО разполага с необходимите способности в тази посока. Ще разположим достатъчно сили и сме готови за повече, ако има нужда, добави той. Расмусен изрази очакването насрочените за утре четиристранни преговори в Женева да доведат до мирно решение на кризата в Украйна.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


396
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
326
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
До Анонимен 364В дълбока заблуда си! Су-24 е щурмовак. Това, по дефиниция, значи чи е много сериозно защитен - пилотът е в много усилена кабина, двигателите. Су 25 е по-добър, но и двата ще бъдат сменени от Су-34. Американските щайги А-10 са добри машини, но са по-зле от руските. А янките пищят, защото не са свикнали на демонстрации, все си мислят, че само на тях им е позволено да се правят на ковбои. Тези филми свършиха. Руснаците по принцип пилотират нагло и американците ги втриса от това.
325
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин е възпитаник на СССР и явно защитава и милее за комунистическите си идеали. Но това са глупости и отживелици. Никога ама никога повече комунизъм няма да има натози свят и дай Боже да е така. Това е болна идеология и отживелица. Дано час по-скоро Западът да закара в Хага този болен психопат Путин. Ако питате мен, всички които го защитават дори и с думи би трябвало да отговарят пред Закона
324
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 9 години
МАЙ ТИ ТРЯБВА ДА СЕ СЪБУДИШ......АКО НЕ СИ ВЪВ ВЕЧЕН СЪН ПРИ ДЯДА ГОСПОД
323
7
 
1
 
! Отговори
до 369 преди 9 години
Ей ***, вземи се събуди. Как може изобщо да ти хрумне да сравняваш Западна с руска техника. Всички сте карали лади и москвичи, но сега карате бмв и ауди и добре осъзнавате разликата, нали?! Ти живял ли си някога на Запад? Тук всичко е перфектно. Има съвършен ред, който никой и нищо не е в състояние да наруши. Путин се опитва да наруши световният ред и това ще го погуби. Путин е бита карта и знае, че краят му е дошъл, а политиката му е отчаян опит да се задържи на повърхността. Той си отива..
322
1
 
6
 
! Отговори
NOI преди 9 години
НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕ КАКВО НА МАЙКА СИ .....ШОРТИТЕ ТЪРСЯТ НАГЛИТЕ ЯНКИ ТУК ОТ ДРУГИЯ КРАЙ НА СВЕТА....АБЕ КАКВА ТОЛКОВА ГИ БОЛИ ЗА УКРАЙНА - НЕ МОГАТ ДА НАЛАПАТ РЕСУРСИТЕ МАЙКА ИМ ***...ИЗБИХА ИНДИАНЦИТЕ ОКРАДОХА ЦЕЛИЯ СВЯТ ЧУДЯТ СЕ КЪДЕ ДА СЪЗДАДАТ ВЕННИ КОНФЛИКТИ И ДА ИЗБИВАТ ХОРА ......ЕЙ БОГУ - ТОВА СА НАШИТЕ НОВИ "ПРИЯТЕЛИ".....Е...Б..НА НИ Е МАМАТА...
321
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо не напишете,как след полет на руски изстребител-Су24,американците са се паникьосали и няколко човека са поискали да се пенсионират,представете си ,че бе новия супер модерен самолет-СУ35С,........тогава не ми се мисли колко щяха да са.....апропо имаше една реплика преди години когато в сърбия свалиха *невидимия СТЕЛТ*,тогава ме изкефи една реплика на рускиИзвините, мы не знали, что он невидимы -поздрав за американците!!!!
320
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАТО са лицемери със двоен стандарт.
319
1
 
9
 
! Отговори
rg преди 10 години
НАТО НЯМАТ работа около Украйна !Безочието им няма граници, а нашите дупетати им пригласят !
318
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
видях в нета су-24, не мога да повярвам че са се уплашили от тая тенекия дето с обикновен автомат ще е долу, най- вероятно пропаганда без отличителни знаци. рашата ще го яде много голям и бг-то покрай тях. а бе да сме живи и здрави пък ще видим догодина...
317
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе много хилеж тука, ама ше видиме кой ще се смее последен. да няма след време - изпонапосрахме се насред атакуваната пустиня и да остане да стърчи само Белене.
316
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Предполагам, че този път Америка начело с Обама заради Украйна влиза в капан за собственото си унищожение за което няма да им простят а ще ги унищожат а това са Русия, Китай, Иран и целия арабски свят ненавиждащи и мразещи Америка !
315
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Гадни натовци, в Сирия наричат законното правителство престъпно а бунтовниците герой а за Украйна обратно, незаконното правителство герой а бунтовниците престъпници ДА ДА АМА НЕ, този път няма да се настаните в Украйна като в други държави !
314
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До КОНИАМИН
313
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименДОБРЕ 4Е НЕ СИ МИ ПОДРЪКА
312
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ХАЗ НЕ ГИ ОБИ4АМ
311
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИДЕ ВОЙНA ТИ МАИ СИ МЕ4ТАЕШ ДА ТИ ЗАВРАТ КАЛАШНИКОВ ВЪВ *** А?
310
1
 
8
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
Ако над всички тия прелети по едно СУ-24 с новата система за електронно подавяне,май ще се напълнят всички самолети за в къщи!Какво да се прави-слаб боен дух,не щат да умират хората за Америка и това си е!Що така бе?Не помните ли Аламо?Толкова радост на стари години не съм очаквал-мислех,че няма да дочакам моралния крах на САЩ,физическия не им желая,не е човечно.
309
0
 
7
 
! Отговори
КОНИ преди 10 години
НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОЗВОЛЯВА НА ЗАПАДА И НАЙ ВЕЧЕ АМЕРИКА ДА НАПУСКАТ ТЕРИТОРИЙТЕ СИ И ДА ВИЛНЕЯТ ПО СВЕТА, ВСЯКА ЖАБА ДА СИ ЗНАЕ ГИОЛА, АКО ИМА 3- ТА СВЕТОВНА, СЛЕД НЕЯ НЯМА ДА СЪЩЕСТВЪУВАТ ЗАПАДНЯЦИ И АМЕРИКАНЦИ!!!
308
3
 
9
 
! Отговори
Минев преди 10 години
Щом ни приеха в НАТО И ЕС , автоматично ни превърнаха във врагове на Русия , без ние да искаме това . Не ни е необходимо да бъдеме врагове и да воюваме . До кога ще продължи експанзията на ЕС и на НАТО ???
307
4
 
14
 
! Отговори
Световният тероризъм преди 10 години
се активизира.Лицемерните "демократи" мълчаха като *ани, когато на Майдана платените западни убийци избиваха мирни граждани.Но сега, виждайки, че ламтежите им за природните богатства на региона изчезват, се надигат.Готови да избиват отново и отново, само и само да грабят-грабят-грабят.Българи, ще позволим ли западните убийци да избиват братята славяни?На оръжие да изритаме НАТО-ските *** от дома ни.Нищо, че БСП/БКП го докара в България.