Сепаратистите отхвърлиха предложеното примирие

Според тях Порошенко няма власт в източните райони
21 юни 2014 15:45, Екип на Bulgaria On Air
191
Сепаратистите отхвърлиха предложеното примирие

Сепаратистите в Източна Украйна отхвърлиха мирния план на президента Порошенко. Държавният глава предложи огънят да бъде прекратен за 7 дни, но сепаратистите отговориха, че Порошенко няма власт в Източните райони.

Както Dnes.bg съобщи, украинският президент Петро Порошенко в петък обяви едноседмично примирие и спиране на огъня срещу проруските сепаратисти, но и ги предупреди да не използват това време, за да се подготвят за нови военни действия.

"Днес, на 20 юни, трябва да започне прекратяването на огъня. То ще продължи до 27 юни", обяви Порошенко. Срокът от седем дни е "повече от достатъчен, за да започне процесът на разоръжаване и създаването на буферна зона по границата между Русия и Украйна", добави Порошенко.

В Москва отхвърлиха примирието като ултиматум срещу сепаратистите, а не като мирно предложение.

Порошенко, който встъпи в длъжност преди три седмици, нареди на армията да спре огъня.

Киев поиска от Русия да обясни защо увеличава концентрацията на жива сила и военна техника до границата с Украйна, съобщава МВнР на Украйна, цитиран от Интерфакс.

Още новини от света вижте в сайта на телевизия Bulgaria On Air

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
2
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
Генералната линия е една- Путин ВЕЧЕ е водач и икона на всички мислещи хора, които осъзнават сатанистката същност на глобалния неолиберализъм! Това е! Скоро негови фенове ще има по целия свят- пт Ванкувър до Владивосток и от Берген до Кейптаун! БОГ ДА Е С НЕГО!
136
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това са истински патриоти и герои !!!! Браво ! СЛАВА РОССИИ !!!!!!!
135
0
 
3
 
! Отговори
ДО 180 преди 9 години
Сепаратизъм от латински (separatio) означава разделям.Тези които искат да се отделят използват думите свобода и самоуправление а противниците им използват термина"сепаратизъм" и влагат отрицателен смисъл. Ботев и Левски !!!!!!!!
134
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи БОТЕВ и ЛЕВСКИ са СЕПАРАТИСТИ !!!Също така КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА гнил по затворите след освобождението наБЪЛГАРИЯ са ОСВОБОДИТЕЛИ или народни БУДИТЕЛИ бе ЗАСПАЛИ ЖАБИ...
133
0
 
3
 
! Отговори
Петкан преди 9 години
До 178Бъркаш нещо мой човек, били опълченци- да ама не, герои са ;) Не съм ли прав?
132
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не са сепаратисти. Опълченци са!
131
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вие сте безвъзвратно загубени :)честно не съм очаквал българина да е толкова ***, която и статистика да се погледне последното място е запазено за България. благодаря на господ че ме изкара от тая клоака.успех на всички неандерталци !
130
5
 
25
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 9 години
Защо суверенна Русия ще дава обяснение на хунтаджиите къде ще си разполага войските?Това не е българското правителство привикано от американския посланик.Планът на свинята Порошенко е отхвърлен защото е насочен към анонимни хора,а ДНР и ЛНР си имат конкретни правителства.Да преговаря с тях.
129
3
 
19
 
! Отговори
До 174 преди 9 години
Пояснениекаква е ползата на бг-то от тоя южен поток ?----Каквато е ползата на сенаторски син да приватизира(открадне) част от газопреносната мрежа на Украйна (която краде газ от трафика)
128
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До169...каква е ползата на бг-то от тоя южен поток ?-----Каквато е на уса от тръбите в украдна.---------не ти хващам мисълта, или си много умен или си много ***, по вероятно второто...
127
2
 
10
 
! Отговори
До169 преди 9 години
...каква е ползата на бг-то от тоя южен поток ?-----Каквато е на уса от тръбите в украдна.
126
1
 
7
 
! Отговори
Лора преди 9 години
Здравей Анонимко - 162Отваряш ето тук - на руски - politikus.ru/page/5/тук - на български - news.ibox.bg/news/id_376328324 - Путин вдигна на крак армията към Централния военен окръгтук - на гръцки - makeleio.gr/?p=114017 и после си пиши "тъпотий"ките!Без уважение - Лора
125
1
 
3
 
! Отговори
Хихи гадно ли ви е преди 9 години
БЕРЛИН, 21 июня. /Корр. ИТАР-ТАСС Вячеслав Филиппов/. Экс-сотруднику АНБ и ЦРУ Эдварду Сноудену присудили в Германии премию имени немецкого прокурора и судьи Фрица Бауэра, сыгравшего важную роль в проведении так называемых "Освенцимских процессов" по делу бывших эсэсовцев.
124
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВасилевНяма Южен потоп, няма и милиарди рушвети и лапачка за нашите фирми подизпълнители,енергийни шамани и русофилски партии,фондации,социологически агенции,медии,престъпни групировки!!!Мъка,мъка,мъка!!!----мъка не ами мъка, цялата криминална структура в *** се захранва от парите за газа, включително и политическите партии. затова гласуват за пАтоци които са изключително скъпи абсолютно неизгодни . каква е ползата на бг-то от тоя южен поток ?
123
20
 
6
 
! Отговори
Дніпро - 1 преди 9 години
Целта на сепаратистите не е примирие, а война и дълга дестабилизация на държавата Украйна.Затова им плащат - половината са криминали, а другата половина - наемници.Нямат интерес от примирие, защото половината ще влязат обратно в панделата, а другата половина ще си загубят работата.Елементарно,Уотсън!
122
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знаете ли защо украинците ,толкова мразят руснаците ?Ами кой роб обича господаря си бе хора !5 милиона украинци са гастербайтери в Русия ,а там се занимават с това с което руснаците се гнусят да правят!До Украинец ,в Европа пак с това ще се занимавате ,и европейците ли ще намразите после!Хохол това звучи шантаво ,да живеят хохлушките!!!
121
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тея кауни на снимката са чисти печалбари, обаче как ще жувеят на запад като ги банват ?
120
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лоре ,,да не ти се обади Обама ,честито ,значи ти ще продължиш шоуто на Псаки !Горд съм с тебе!
119
2
 
23
 
! Отговори
до украинец преди 9 години
Ти за *** ли вземаш нормалните блогъри?Къде беше,когато американци и западноевропейци,от най-висш ранг,на тумби се изсипваха на Майдана и докараха нещата до антиправителствен преврат и незаконно завземане на властта с "неоценимата и решаваща помощ" на фашистките бендеровски формирования?Аман от формени ***.
118
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ех Лоре ,Лоре ,защо ли този Путин ,първо не те попита тебе ,кога и ак да прави учения в собствената си страна ,не го е срам!Лоре колко ти плащат да пишеш тези тъпотий ?Знаеш ли има една недобре умствено развита в Белия дом ,която след всяка пресконференция ,влиза в троиката на най-добрите комици ,ако нещо я изгонят ,можеш да я заместиш !Успех !А нали знаеш газта по тръбите върви от запад на изток и ,руснаците крадат газ и не го плащат!!!